dariooooo_oo Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam Mam mały problem a mianowicie, że czasem dzieje się tak, że jak wcisnę otwieranie drzwi migaja mi tylko światła z lewej strony prawa natomiast nie :confused4:i nie wiem czemu tak się dzieje Raz miałem tak, że zaskoczyło mi i zaświeciły się wszystkie4(tak jak przy awaryjnych)ale tak to cały czas przy otwieraniu i zamykaniu audiolki miga tylko lewa strona:(co zrobić?? pozdrawiam i dzięki za info[br]Dopisany: 08 Luty 2010, 13:49_________________________________________________koledzy pomoże ktoś bo naprawdę nie wiem co robić ;(
david_n Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 A oprócz otwierania, np przy awaryjnych nic sie nie dzieje?
chudineze Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 Jeśli to jest dokładana centralka bezprzewodowego sterowania centralnym to jest to kwestia nie łączenia jednego kabelka wpiętego w wiązkę od kierunków zależnie z której strony nie świeci.
dariooooo_oo Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Opublikowano 18 Lutego 2010 przy awaryjnych jest oki...nie świeci prawa strona:(tak jak pisałem wcześniej chyba ze 2 razy mi załapało i zaświeciła prawa strona a tak to lipa:(chudineze jak to naprawić??[br]Dopisany: 11 Luty 2010, 11:41_________________________________________________podpowie ktoś jak to naprawić, ponieważ w sobote chciałbym się za ta wziąć...
chudineze Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Odkręć pokrywę pod kolumną kierownicy tam jak się nie mylę powinny być powpinane kabelki od tego centralnego na szybkozłączki lub coś podobnego. Trzeba je dobrze zacisnąć i powinno być po kłopocie.
dariooooo_oo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Opublikowano 2 Marca 2010 pokrywa pod kolumna kierownicy oki:)zapamiętam dzięki wielkie jak uda mi się to zrobić napisze pozdro [br]Dopisany: 18 Luty 2010, 17:18_________________________________________________kurcze dopiero teraz miałem czas napisać bawiłem sie pod ta kierownicą ale nic nie znalazłem nie wiem czy szukałem w dobrym miejscu:(
chudineze Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 Poszukaj tej centralki i od niej znajdź 2 jednakowe kabelki powpinane koło jakiejś kostki
o8yw4t3l Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 kostka nr 8 tam masz dwa przewody odpowiedzialne za kierunki posprawdzaj je dokładnie(przewód czarny z białym paskiem i czarny z zielonym paskiem) od centralnego zamka przeważnie są podłączone dwa takie same kolory przewodów albo żółty albo brązowy i koniecznie z bezpiecznikami.
dariooooo_oo Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Opublikowano 2 Marca 2010 ale to jest pod kierownica??czy gdzie koło pedałów??
o8yw4t3l Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 tak dokładnie to koło pedałów a dokładniej pod bezpiecznikami masz wszystkie kostki z kablami
dariooooo_oo Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Opublikowano 3 Marca 2010 bo bezpieczniki masz z lewej strony przy drzwiach przecież tak i pod bezpiecznikami są te kable??
o8yw4t3l Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 tak dokładnie tak jak piszesz jeśli będziesz miał problem to podjeżdżaj na Łowicz PW
dariooooo_oo Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Opublikowano 5 Marca 2010 dobra dziś się pobawię z tymi kabelkami i postaram się to naprawić, wczoraj znowu raz zaświeciła mi prawa strna o8yw4t3l gdzie w łowiczu??[br]Dopisany: 04 Marzec 2010, 14:03_________________________________________________masakra normalnie patrzyłem wczoraj te kostki zdjąłem pokrywę od bezpieczników i nad nimi są te kostki z kablami ale jest ich chyba ze 100...centralnie nad bezpiecznikami jest biała kostka z kablami i a reszta jest praktycznie niedostępna nie ma jak sie do nich dostać
Dante Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 Z tego co piszesz rozumiem, że masz pilota do zamykania zamka centralnego i jeśli to jest 1996 rok to pilot nie jest fabryczny tylko dokładany. i jeśli nie mruga jedne ze stron kierunkowskazów, to albo uszkodzony jest przekaźnik wewnątrz tego dołożonego modułu, albo kabel, diody, podłączenia po drodze. Działanie: na słuch (stukanie przekaźnika po naciśnięciu na pilota) zlokalizować moduł pod deską, kontrolka do ręki i sprawdzać gdzie ginie wyjście na kierunek - czy już z modułu nie wychodzi, czy dalej.
dariooooo_oo Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Opublikowano 6 Marca 2010 no mam pilota i nie jest oryginalny po wciśnięciu jest "stukanie przekaźnika". Dobrapopatrze dziś co i jak dzięki za nowe wskazówki
Rekomendowane odpowiedzi