marcin248 Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam i proszę o wyrozumiałość to moje pierwsze logi. Do rzeczy wiec czasami na 3cim biegu jak docisnę do około 3,5tys obr to czasami czuje chwilowy brak mocy i po chwili dalej ciągnie ,czasami dalej wrzucam 4ke ok 2tys obr i przez chwile wogule się nie rozpędza, później jak ciągnie to jak to ledwo ledwo, a po ponownym odpaleniu silnika jest ok do ok 3.5tys obr i kółko się zamyka zdarza się to czasami. Podczas robienia logów nie odczułem specjalnie braku przyspieszenia w/w jak po złości Log (0 - 011,007,011,007) Log (1 - 003,011,003,011) Log (2 - 001,002,003) Log (3 - 003,008) Probuje sam jakoś rozkminic te wykresy i proszę o ewentualny opis w którym bloku są błędy przy jakich obrotach,minutach itp Dodam że mam tez błąd z zaworem odcinającym paliwo N109. Nie wiem jak się upewnić czy to np zawór N75 czy zapieczone łopatki od turbo. Jeszcze raz proszę o wyrozumiałość i pozdrawiam
mcm Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 przegazuj go pare razy porządnie, turbo powinno się rozruszać i termostat do wymiany
vauxhall95 Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 przegazuj go pare razy porządnie, turbo powinno się rozruszać i termostat do wymiany Tylko nie na postoju!!! Przeciagnij do na 3 i 4 pare razy
marcin248 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Opublikowano 11 Lutego 2010 Może poprzedni własciciel preferował PSJ hehe ale w niemczech PSJ ??? jak kupiłem autko to nic takiego nie było a mam je juz ok 7mc a czy może byc takie cos że w związku z tymi mrozami te łopatki lub sztanga poprostu czasami sie zawiesza auto ma 190tys (na zegarze) a w w lecie jesien nic takiego niebyło w grudniu jakos tak się zaczeło
Rekomendowane odpowiedzi