Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czerwona szklarnia :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja tam dalej nie wierze w ten wynik, zobaczcie ile 1,8t robi w serii do setki, to jakim cudem 1,9 które ma mniej robi ten dystans szybciej :decayed: to w takim razie pociski co maja pod 200km będą sete robić w 6s

... z górki

Opublikowano

A ja tam dalej nie wierze w ten wynik, zobaczcie ile 1,8t robi w serii do setki, to jakim cudem 1,9 które ma mniej robi ten dystans szybciej :decayed: to w takim razie pociski co maja pod 200km będą sete robić w 6s

... z górki

w dodatku 1.8t robi stówę na drugim biegu :cool1:

Opublikowano
  • Autor

biorac pod uwage przeklamanie licznika bedzie pewnie realne 8 z malym groszem i podobnie pojedzie 1,8t gdzie katalog podaje chyba 8,3. zreszta dane z katalogow sa mocno orientacyjne nie ma co sie nimi sugerowac za mocno, nie wiadomo w jakich warunkach z jakim wyposazeniem i balastem robione byly pomiary wiec nie ma sie do czego porownywac. porownac mozna jedynie do innych filmikow z youtube gdzie 1,8t w serii jedzie podobnie.

Opublikowano

... z górki

jak to mniej ma diesel ? Krzyha ma o jakieś 5koni mniej niż seria 1.8T a zobacz o ile więcej ma niutonów :naughty:
Opublikowano

... z górki

jak to mniej ma diesel ? Krzyha ma o jakieś 5koni mniej niż seria 1.8T a zobacz o ile więcej ma niutonów :naughty:

Keżor 320NM w dieslu jest mmniej wiecej tak jak 220NM w benzynie

Opublikowano

... z górki

dokładnie

Opublikowano

... z górki

no ale 1.8T ma w serii 210Nm :naughty: i wiadomo , że silnik w dieslu cięższy , ale do 100kph to jednak przyspiesza sie momentem bardziej niż mocą :wink4:
Opublikowano

... z górki

no ale 1.8T ma w serii 210Nm :naughty: i wiadomo , że silnik w dieslu cięższy , ale do 100kph to jednak przyspiesza sie momentem bardziej niż mocą :wink4:

Auta o podobnej masie jak i mocy(km) idą porównywalnie. Dowód: Golf ARL vs. Golf AEB, obydwa maja po 150km moment bezporównania, a jednak setka jest w tym samym czasie :wink4:
Opublikowano

może ten licznik jest z angola z nie zmienionym wsadem tylko tarczka włożona EU i dlatego przekłamuje sporo... ? sprawdzał kolega prędkość na gps czy mniej więcej pokrywa się z tą na licznikach ? przy 100 km/h na gps na zegarach powinno być około 93 km/h

Kowi ma rację: golf ARL i 1,8T do 100 idą tak samo, chociaż powyżej już raczej 1.8T wysunie się do przodu ... :naughty:

Opublikowano

przy 100 km/h na gps na zegarach powinno być około 93 km/h

chyba raczej na odwrót.

Opublikowano

racja pomyłka :) przy 100 na gps na zegarach 107 :)

Opublikowano

racja pomyłka :) przy 100 na gps na zegarach 107 :)

przy 100 na gps na zegarach 93 :tongue4:[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 22:11_________________________________________________ale to nie musi być GPS ;) bo na klimatroniku bodajże na 17kanale jest prędkość bez zakłamań :wink4:
Opublikowano

sorki ze sie wtrace :gwizdanie:

ja wg licznika mam 100km/h i gps-a tez mam 100km/h przy oponach 195/65/15 wiec przeklamania nie ma :cool1:

gorzej juz na pakiecie letnim :gwizdanie: 215/40/17, bo 100km/h licznikowe, to 96km/h wg gps-a :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

napisalem ze biorac pod uwage przeklamanie licznika jest realne 8 z groszem, wiec co tu dalej roztrzasacie bo nie rozumiem? a moze zapytam inaczej, wy swoje przyspieszenia jak mierzyliscie ze jestescie ich tacy pewni? gps tez oszukuje bo ma slabe odswiezanie.

Opublikowano

napisalem ze biorac pod uwage przeklamanie licznika jest realne 8 z groszem, wiec co tu dalej roztrzasacie bo nie rozumiem? a moze zapytam inaczej, wy swoje przyspieszenia jak mierzyliscie ze jestescie ich tacy pewni? gps tez oszukuje bo ma slabe odswiezanie.

Ja tylko porównuje z 2ma autami które ida podobnie a maja wiele wiecej mocy :wink4: wątpie żeby sam chip urwał 4s od serii :wink4: i do tego w AFNie :decayed:[br]Dopisany: 07 Listopad 2011, 23:08_________________________________________________

tu jest dla porównania taki sam potencjał i jakos tak nie idzie :decayed:
Opublikowano
  • Autor

potencjal moze jest, tylko ze ruszenie i zmiana biegow daleka od idealu, do tego conajmniej jeden pasazer na pokladzie, nie wiadomo jakie kola, nie wiadomo czy jest wykres czy z kapelusza wynik...

u mnie od momentu kiedy bylem na hamowni zmienila sie tylko turbina na AWX, ale dmucha tyle samo wiec zakladam ze zadnego bonusa z tego tytulu nie uzyskalem.

Opublikowano

u mnie od momentu kiedy bylem na hamowni zmienila sie tylko turbina na AWX, ale dmucha tyle samo wiec zakladam ze zadnego bonusa z tego tytulu nie uzyskalem.

poprawił sie moment , ale też przesunął sie max z 1800-2000 nawet na 2400 ;) [br]Dopisany: 08 Listopad 2011, 01:19_________________________________________________

tu jest dla porównania taki sam potencjał i jakos tak nie idzie :decayed:

co to ma być ? na jedynce miałem wrażenie , że uślizgnęło sprzęgło , albo spalił start i sprzęgło dostało po d*pie a nie opony :P (ciekawe czy jebało jajkiem ) a potem zmiany biegu przy 4200 jak seria, zamiast go delikatnie dociągnąć do 4600-4800 :naughty::kox:
Opublikowano
  • Autor

dla niedowiarkow filmik 0-140:

jak widac nie jechalem z gorki, powyzej setki widac wyraznie ze wiecej niz te 144 konie nie ma, bo na przyklad wzgledem filmu keżora setke mamy w podobnym czasie (jechalem na lekkich 15" zimowkach 13 kilo z groszem sztuka a keżor na 17"), ale do 140 juz jestem 2 sekundy wolniejszy.

Opublikowano

Krzychu ale tu masz wyraźne 9s do setki, tyle ile powinien robić AFN po chipie :wink4: co nie zmienia faktu że ogólnie bardzo sobrze sie odpycha, Q po samym programie robi to sekunde dłuzej :disgust:

Opublikowano
  • Autor

nie 9 tylko 7.9 dokladnie, ciut gorszy start, ale tamten przejazd krecilem do 110 tylko wiec wrzucilem inny.