Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] System EDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też nie mam w kodach... więc pewnie nie ma...

mozna to łatwo sprawdzic

Opublikowano

no tak... jedno koło na lód i pędzel :naughty:

Opublikowano

no tak... jedno koło na lód i pędzel :naughty:

jest inna metoda

Opublikowano

oj Tomek... coś taki tajemniczy???

VAG i wejście w ABS?

Opublikowano

nie, nie Vag :polew: :polew: :polew:

najlepiej wjechac na jakąś ośniezoną górkę, zatrzymac sie i ostro w gaz (start ze sprzęgła)

po 2 sekundach wcisnąc hamulec, jeżeli bedzie pulsowal jak przy hamowaniu znakiem tego w aucie jest EDS

Opublikowano

Ja sie dziś przekonałem, że działa mój EDS w 100%. Na parkingu nikt nawet łopaty śniegu nie wyrzucił od początku zimy. No i parkowało na nim tylko moje audi i vectra oraz kilka autek czekających cierpliwie do wiosny :gwizdanie:. No i quattro dziś prawie przestało sie spisywac bo zawiesiłem sie na prawie całej podłodze i w żaden sposób nie szło tego sforsować. Na bujanego jakoś poszło. Na jedynce dawał silnik radę jak obroty miałem około 2-3tyś to załączał sie EDS i odpuszczałem delikatnie gaz i powoli na bujanego kołysał sie po kawałku. Jak wkładałem dwójkę to około 2-3tyś obr koła zaczynały sie kręcić po czym system shamowywał je i musiałem wysrzęglac bo by zgasł. Jak sie wydostałem z opresji to wysiadłem z samochodu i z tarcz unosił sie dymek i para wodna z roztopionego śniegu oraz subtelny smrodek (i nie pochodził ze sprzęgła).

A ja jeszcze chciałem zawiechę obniżać jak na -20 ledwo daję radę :wallbash:. Vectra też ma -20 ale ma węższe opony ale na -30 kilka razy nieźle się nią powiesiłem :wallbash: Kochana Polska :naughty:

Opublikowano

naprawde ostra ta zima, dzis widzialem nawet forestera jak wisial chyba podloga i nie mogl sie ruszyc.

fakt ze krecily sie wszystkie kola.. fajnie to wyglada jak rowno sie kreca wszystkie. ale nawet to bylo malo .. :gwizdanie:

Opublikowano

Jak sie wydostałem z opresji to wysiadłem z samochodu i z tarcz unosił sie dymek i para wodna z roztopionego śniegu oraz subtelny smrodek (i nie pochodził ze sprzęgła).

walilo moze taka stechlizną ??

Opublikowano

Jak sie wydostałem z opresji to wysiadłem z samochodu i z tarcz unosił sie dymek i para wodna z roztopionego śniegu oraz subtelny smrodek (i nie pochodził ze sprzęgła).

Tak taką starością jakby ktoś kalosza w piecu palił, ale to chyba od śmiegu, który sie topił i nie był za czysty. Dymek i zapach nie był duszący i żrący jak z klasycznie palonego sprzęgła/klocków.

Opublikowano

Tak taką starością jakby ktoś kalosza w piecu palił, ale to chyba od śmiegu, który sie topił i nie był za czysty. Dymek i zapach nie był duszący i żrący jak z klasycznie palonego sprzęgła/klocków.

tez to mialem przy wyjedzie z parkingowych zasp , najgorsze jest to ze walilo tez w kabinie

Opublikowano

to sprzęgło, nie klocki

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy moja Audiczka 1,8 T quattro z 95 roku tez może miec EDS? na sterowniku pod tylną kanapa jest napisane ABS/EDS. Ostatnio miałem podniesiony przód odpaliłem auto wrzucilem jedynke i puscilme sprzegło przednie koła sie kreciły kilka sekund a pozniej słychac było działania pompy ABSu i koła były przyhamowywane. czy to swiadczy o tym ze mam EDS?

Opublikowano

nie inaczej

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie chce zaczynać nowego wątku dlatego odświeżam temat. Zastanawiam sie czy posiadam u siebie EDS. Nie spotkałem sie jak narazie sytuacją żeby np jedno kolo było na lodzie a drugie na asfalcie ale przy gwałtowniejszym ruszaniu słychać chyba pompe abs-u (jakby jakis silniczek). W ETCE znalazłem kod 1AT-ABS,EDS,ESP lecz u mnie nie ma w wyposażeniu takiego kodu. Sprawdzałem też u kolegi który ma 2.5TDI Q 180KM 2004r i tez brak takiego kodu. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

1AT: electronic stabilization program

1AH: electronic differential lock (EDL)

Daj zdjęcie wlepy.

Opublikowano

1AT: electronic stabilization program

1AH: electronic differential lock (EDL)

Daj zdjęcie wlepy.

Te kody są z B5 i jeszcze jest 1AJ-ABS i ASR

Tych poprzednich nie mam ja ani kolega z Q na wlepce ani po rokodowaniu VIN a przecież ESP mamy.

Opublikowano

podaj nr sterownika

Opublikowano

B6 chyba wszystkie mają EDS ponieważ występuja tylko 3 rodzaje sterowników ABS

8E0 614 517 L - napęd przód, M-quattro 4,6cyl i R-quattro 8cyl. Tak mam w ETCE

Zgadza się?

Opublikowano

Z ciekawosci jutro zajrze w swoja wlepke.

Moze jednak nie kazde B6 ma EDS i tylko te z EDS'em maja charakterystyczne "przeskakiwanie" napedu :)

Opublikowano

Kazde Q ma EDS