Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wgniecione drzwi i nadkole - szacowany koszt naprawy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Mam pytanie jak w temacie jaki będzie koszt zrobienia tych dwóch elementów, chodzi mi o to abyście mniej więcej ocenili szkody i koszt zrobienia tych paskudnych wgniotów, oczywiście z malowaniem. Jeśli ktoś jest ze śląska pls o jakiś namiary na jakiś warsztat blacharski :hi:

Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie: jak myślicie czy warto np kupić kompletne drzwi w tym samym kolorze np na allegro, czy może być zauważalna różnica w odcieniu lakieru itp ? ? ?

Poniżej zdjęcia przedstawiajace problem, w kółkach są miejsca gdzie są wgniotki, nie są one super jakości ale jednak

r_bzS.jpg

9HTDS.jpg

tFHB0.jpg

r_t1S.jpg

U7m4S.jpg

z góry dzieki za odpowiedzi :hi:

Opublikowano

ciezko określic jaki koszt bedzie takiej napraw - drzwi z 300zł + błotnik 200 -300zł. W zależności od warsztatu cena moze sie róznić.Mozna by zakupic drzwi pod kolor ale niestety moga mieć juz inny odcień i bedzie wtedy lipa

Opublikowano

Sprawa jest dziwna bo drzwi masz przednie a błotnik tylny. Do tego srebrny metalic jest ciężki do cieniowania. Drzwi na pewno do wymiany bo są nieźle wbite pozatym szpachla od rantu będzie pękała bo tam są największe naprężenia. Malując drzwi na ostro będzie bankowo różnica czy będziesz malował glasuritem standoxem czy dupontem. Ten lakier jest ciężki do cieniowania. Polecałbym pomalować Ci drzwi i cały błotnik i kawałek następnych drzwi wycieniować. Z tylnym błotnikiem wystarczy go wybić można być wyspawać troche szpachelki i będzie ok.Można pomalować samo nadkole kawałek i reszte błotnika pomalować bezbarwnym zależy od zaradności lakiernika.

Koszt drzwi. Malowanie drzwi 270zł cieniowanie błotnika może 100 cieniowanie drugich drzwi 100zł i malowanie nadkola 100zł.

Niektórzy nie liczą za cieniowanie. Ja miałem tak samo jak Ty tylko jeszcze błotnik i malowałem cały bok.

Opublikowano

a więc, odwiedziłem ze 20 warsztatów blacharsko - lakierniczych ceny zbliżone wszędzie, różnica w cenie max 100zł

i tak za drzwi średnio 350-450zł i za nadkole tak samo 350-450zł, podjechaliśmy z keżorem do jego speca i krzyknął 600zł za 2 elementy, mam nadzieję, że jak odbiore furke nie będę żałował, a jeśli tak to zabije najpierw lakiernika później keżora :naughty:

Operacja zakończona, koszt taki jak pisałem wcześniej, a wygląda to tak:

g1RAJ.jpg

g2nri.jpg

Może zostać dla przykładu gdyby ktoś miał podobnie [br]Dopisany: 23 Luty 2010, 08:56_________________________________________________Dla czepialskich, widać różnicę w odcieniu, a raczej w świeżości lakieru w całości nie rzuca się bardzo w oczy, myślę, e polerka odmłodzi te starsze elementy lakieru i będzie GIT[br]Dopisany: 02 Marzec 2010, 13:41_________________________________________________Aha drzwi maja kolor srebrny, nie są fioletowe ani niebieskie, tak zdjęcie wyszło :gwizdanie:

Opublikowano

:mysli:na moje to nie różnica w świeżości lakieru tylko raczej w odcieniu. ale każdy myśli inaczej... a lakiernik na pewno spolerował ci sasiednie elementy po malowaniu ale to tez tylko moje przypuszczenia generalnie cena za zrobienie dobra! a tak naprawdę to wszystko widać na żywo a nie na foto. najważniejsze ze tobie sie podoba :>

Opublikowano

Szkoda, że tylne nadkole też pomalował :decayed:

A te ślady po naklejkach city handlowy to skąd masz na drzwiach?? :)

Ogólnie to ceny są u was wysokie za takie malowanie. Ja za cały zderzak tydzień temu płaciłem 200zł. Są u nas tacy którzy wołają po 450zł za alement ale nikt do nich nie wozi i to nie dlatego, że drogo tylko dlatego, że papracze więc drogo nie zawsze znaczy dobrze :) takie małe OT :tongue4:

Opublikowano

Wg mnie w porównaniu do tego co było to teraz jest wypas najważniejsze że serce cieszy mnie tez czeka podobna operacja martwie się tylko jak wybrać odpowiedniego speca żeby nie było lipy

Opublikowano

poprostu jak oddasz to do lakiernika... i pojedziesz po odbiór to dokładnie wszystko sprawdź a jak bedzie lipa to nie odbieraj nie płać i niech poprawia!!!!!!! to sie nauczy by lipy nie walić!!!! :evil:

Opublikowano

Szkoda, że tylne nadkole też pomalował :decayed:

A te ślady po naklejkach city handlowy to skąd masz na drzwiach?? :)

no prysnąło mu się trochę na to nadkole ale zejdzie z czasem

a naklejki citi handlowy nie było, obok stała moja słuzbowa furka, a lakier na mojej b5 jest tak idealny, żę sie to po prostu odbiło :kox: