Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odp: [B6 BBK] Czarny S4 Avant 4.2 v8 tip /nowe fotki przed sprzedażą/ str.7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam normalnie wypisać wyposażenie autka, ponieważ na "liście fabrycznej" jest wiele nieistotnych informacji... typu "bez... czegoś" i dlatego wielu osobom nie chce się całości czytać- w tym mnie :wink4:

Autko fajne,dla mnie torche za drogie w eksploatacji. Tylko szkoda że nie ma tych lusterek... Dla mnie osobiście eSa bez srebrnych lusterek to tak jak impreza STI bez spoilera... :decayed: :decayed:

Pozdrawiam

Opublikowano

:mysli: nie wiem czy jest taka możliwość ale ostatnio stałem na światłach w okolicach selgrosa koło takiej audi, czarnym phaentonem z naklejkami VTG i zastanawiam się czy to TY :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Sprecyzuj dzień i miejsce bo nie pamietam ale raczej nie zapuszczałem sie tam...[br]Dopisany: 12 Marzec 2010, 21:10_________________________________________________

Polecam normalnie wypisać wyposażenie autka, ponieważ na "liście fabrycznej" jest wiele nieistotnych informacji... typu "bez... czegoś" i dlatego wielu osobom nie chce się całości czytać- w tym mnie :wink4:

Autko fajne,dla mnie torche za drogie w eksploatacji. Tylko szkoda że nie ma tych lusterek... Dla mnie osobiście eSa bez srebrnych lusterek to tak jak impreza STI bez spoilera... :decayed: :decayed:

Pozdrawiam

Jest STI spec D, jak ktoś nie lubi się rzucac w oczy. Przypuszczam że tu był też taki pomysł zamawiającego.

Opublikowano

6 lub 7 marzec, nie pamiętam bo byłem cały weekend, godziny tak przed 16, kierunek w stronę BP

Opublikowano

Pozdrawiam

Jest STI spec D, jak ktoś nie lubi się rzucac w oczy. Przypuszczam że tu był też taki pomysł zamawiającego.

no tak ale te lusterka to jest taka wisienka na torcie :naughty:

A prawda jest taka że jak ktoś wie że satynowe lusterka to atrybut eSy to rozpozna ją również bez nich... a innym takie lusterka nic nie powiedzą :decayed::wink4:

Opublikowano

furka ładna pod każdym względem - żeby jeszcze miały taką moc jak w dokumentach..............to już całkiem było by fajnie

Opublikowano
  • Autor

furka ładna pod każdym względem - żeby jeszcze miały taką moc jak w dokumentach..............to już całkiem było by fajnie

Na 400+m z A5 3.0 tdi manual (5,9 do 100 km/h) jechaliśmy równo, do ok 200km/h więc tak zle nie jest, bo zepsułem start i ESP nie wyłaczyłem. Moje auto tez ma ok 5,9 do 100. Róznica w wadze to 1650kg A5 i 1860kg S4 :shocked:

W piątek założyłem zestaw naprawczy wycieraczek - nowe ramiona i płaskie gumki. Przepaść w porównaniu z tradycyjnymi. Pomalowałem zaciski na czarno farbą piecową (690*C) i założyłem blaszki S4. Uzupełniłem braki w plastikowych śrubkach w nadkolach. Pozostało jeszcze parę drobnostek, jak wymiana lewego uchwytu drzwi, nowe żarówki D1S, oszczelki kap zaworowych, i można sprzedawać :)

Opublikowano

Na 400+m z A5 3.0 tdi manual (5,9 do 100 km/h) jechaliśmy równo, do ok 200km/h więc tak zle nie jest, bo zepsułem start i ESP nie wyłaczyłem. Moje auto tez ma ok 5,9 do 100. Róznica w wadze to 1650kg A5 i 1860kg S4

S4 to S4 - ale pomyśleć sobie, że A5 z 3.0tdi w serii zapierdziela jak 4.2 S4 to aż strach pomyśleć co robi takie A5 po sofcie z S4 (B6/B7)

Opublikowano

Na 400+m z A5 3.0 tdi manual (5,9 do 100 km/h) jechaliśmy równo, do ok 200km/h więc tak zle nie jest, bo zepsułem start i ESP nie wyłaczyłem. Moje auto tez ma ok 5,9 do 100. Róznica w wadze to 1650kg A5 i 1860kg S4

S4 to S4 - ale pomyśleć sobie, że A5 z 3.0tdi w serii zapierdziela jak 4.2 S4 to aż strach pomyśleć co robi takie A5 po sofcie z S4 (B6/B7)

co Ty wiesz .... :naughty:
Opublikowano

to tak jak impreza STI bez spoilera...

:tongue4: co masz do mojego Stiaja :wink4:

Opublikowano

Pozostało jeszcze parę drobnostek, jak wymiana lewego uchwytu drzwi, nowe żarówki D1S, oszczelki kap zaworowych, i można sprzedawać :)

Przemyślę tę propozycję :polew::decayed:

Opublikowano
  • Autor

Bart, dla Ciebie cena bedzie uczciwa, samochód jest fenomenalny, ale sam wiesz gdzie tkwi problem... :decayed: To nie jest wóz na codzienne trasy Września - PŃ .

Opublikowano

a ja dalej mowie zmienic soft skrzyni, poprawisz osiagi

Opublikowano

coż, A5 3.0tdi po sofcie mtm na torze objeżdza s5, na nieszczęście właścieli s5.. i władz vag :gwizdanie: to troche jak carerra i cayman na początku, teraz szereg już ustalony jak ma być :decayed:

dlatego też S to troche przerost formy nad treścią ale dzwięk jest piekny :good:

Opublikowano
  • Autor

a ja dalej mowie zmienic soft skrzyni, poprawisz osiagi

Powiedz mi krok po kroku jak to zrobić , u kogo, za ile, bo jak na razie nawet mój kolega z ASO mówi że tego się nie robi :confused4:

Opublikowano

90% mechaników z ASO to dyletanci więc lepiej nie wierz w ani jedno ich słowo...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Pojawiły się repliki, dla większości "tylko" 18 cali, ale niestety moje auto musi być funkcjonalne, czasami jadę w świat.

Szybka fota telefonem:

1111hf.jpg

RS6 replika, 18' x 8,5J ET35

Opony to Michelin Pilot Sport 235/40zr18 N3

Dystans 6mm z tyłu

Z nowości:

- wkładka K&N (nic nie daje poza troszkę lepszym dzwiękiem dolotu :decayed:)

- 8 nowych cewek zapłonowych (auto odżyło)

- nowy olej w skrzyni ZF

- uszczelki kap zaworowych

- czujnik temperatury silnika (2x bład )

- blaszki na zaciskach S4

- nowe ramiona wycieraczek i wycieraczki

Były dwie drobne awaria, wybuch cewki zapłonowej i całkowite zwarcie w instalacji ECU, auto zgasło, na szczescie bez konsekwencji, tylko cewka wymieniona. Poza tym maly wyciek z układu chłodzenia, gumowa zaślepka pekła.

Rekordy spalania :

- zimą krótkie trasy w miescie 26l/100 km

- trasa do 120 km/h 9,8l/100 km

Ska była we Włoszech kiedy samoloty nie latały, w sumie 2700 km, ze średnim spalaniem 12,6l/ 100 km z predkościami autostradowymi 140 - 160 km/h

Plany ?

- w końcu wymienić lewy uchwyt drzwi, podrapany

- może wywalę katalizatory żeby odzyskać trochę "kuni"

- sprzedac ? :D

-

Opublikowano

Niestety wg mnie Avus wyglada zdecydowanie lepiej niz te repliki RS6.

Rs6 na tak szerokiej gumie gubi swoja wielkosc i wyglada jak 17...

PS. Piekna eSa :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Kilka nowych fotek zanim się rozstaniemy (czyt. sprzedam ją ;( )

46782753.jpg

68607724.jpg

28894746.jpg

23381046.jpg

84153443.jpg

Opublikowano

Czytalem, ze sprzedajesz... czemu ? :)

Fele to repliki z tego co widze? Jak sie jezdzi ?