Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AYM] Jak usunąć super glue z deski ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Panowie mam pytanie jak usunąć zaschnięty klej super glue z deski rozdzielczej bo jakiś mądry koleś przylepił tam zapach i za cholery nie wiem czym to usunąć żeby nie popsuć deski :(

Opublikowano

Może być benzyną ekstrakcyjną tylko najpierw zobacz gdzieś w niewidocznym miejscu czy nie zejdzie razem z kolorem deski :)

Opublikowano

Może być benzyną ekstrakcyjną tylko najpierw zobacz gdzieś w niewidocznym miejscu czy nie zejdzie razem z kolorem deski :)

Benzyną nie usuniesz cyjanoakrylu.

Witam!

Panowie mam pytanie jak usunąć zaschnięty klej super glue z deski rozdzielczej bo jakiś mądry koleś przylepił tam zapach i za cholery nie wiem czym to usunąć żeby nie popsuć deski :(

Pewien jesteś, że to na pewno super glue? Jeżeli tak, to można próbować usuwać taki klej przy pomocy "Loctite Glue Remover". Jednak zachowując dużą ostrożność - producent zaleca dokonanie wcześniej próby na niewidocznym miejscu.

Pozdrawiam

Andrzej

Opublikowano

pupa blada przerabiałem temat w eskorciaku i nie wyszło :no: mało co rusza superglu a jak już ruszy zeżre ci deske. Ja tyle co sie dało to delikatnie skalpelem zeskrobałem ale miałem nieroztarte krople po wypadku zostawiłem je do wyschnięcia żeby większych szkud nie narobić przy próbie zmycia.

Opublikowano

mi się kiedyś rozlała kropelka na boczku w drzwiach i próbowałem różnych specyfików min. zmywacz do paznokci, jakiś właśnie remover ale i tak odbarwienie zostało :thumbdown:

Opublikowano

Zeskorobać delikatnie ile się da a resztę spróbuj ekstrakcyjna, z tym że tak jak ktoś już wspomniał, zrób próbę w nie widocznym miejscu...ale wydaaje mi się że zostanie plama po tym cholerstwie :kwasny:

Opublikowano

ekstrakcyjna wogule nie rusza :no: bardziej do odtłuszczania ją , superglu wogule mało co rusza nitro chwyta troche ale zżera wszystkie plastiki

Opublikowano

supergle nie usunesz kolego bez ingerencji w deske (czyli jakies drastczniejsze srodki) niestety :notworthy:

Opublikowano

Sproboj kupic w zoologicznym puszke sprezonego powietrza i obruc ja do gury nogami puzniej pryskaj na ten klej i powinno go zamrozic i wtedy sproboj lekko to zeskrobac

Opublikowano

po cholere ciagniecie wątek jak mod dal linka wyraznie???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...