v1ck Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Hej Mam maly problem, niedawno kupilem autko, po 2-3 tygodniach zapalila mi sie lampka od oleju, dolalem okolo 2l 10w40. Po 2 dniach przy okazji robienia czujnika od abs, kiedy autko stalo troche krzywo na lewarku zauwazylem ze leci w okolicach miski, nie widac dokladnie skad ale kapie dosyc mocno. niestety jak dolewalem to dolalem troche na czuja oleju bo nie wiem jaki byl poprzednio. Czy jezeli byl mineralny a dolalem mu polsyntetyk to normalne ze tak cieknie?
Buba Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 patrz o miski w gore gdzie leci, moze uszczelka od miski a moze wyzej gdzies leci. musisz sam sprawdzic. wszystko zalezy od pojecia dosc mocno. u mnie mocno to silnik bez oleju w 1min. odpal samochod i obserwuj
v1ck Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Opublikowano 18 Lutego 2010 przez 3-4 dni zeszlo praktycznie te 2 litry co dolalem, wiec wydaje mi sie ze calkiem sporo leci ?
PRZEMEK 2800 Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 A moze symering na wale masz do wymiany Okresl dokladnie skad masz wyciek
Siwy981 Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 przez 3-4 dni zeszło praktycznie te 2 litry co dolalem, wiec wydaje mi sie ze całkiem sporo leci ? jesteś pewien że masz przeciek z pod miski olejowej??? a może masz przeciek na chłodniczce olejowej ja w swojej właśnie tam znalazłem przeciek a też miskę podejrzewałem
v1ck Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 jutro jade umyje dokladnie silnik zeby lepiej bylo wiadac to dam znac, jakie sa koszta naprawy jezeli cieknie na chlodniczce olejowej?
sylwiasty Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 Witam! Najpierw ustal miejsce wycieku a potem pytaj o koszty. Jeśli nie wiesz dokładnie skąd leci to zrób fotkę z okolic wycieku (tam gdzie masz mokro) - z tego co napisałeś to my nie jesteśmy w stanie nic wywróżyć. Kosz to od kilku do kilkuset złotych.
v1ck Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 wlasnie bylem u mechanika gdzie zostawilem autko, jak sie okazuje puscily jakies uszczelki wlasnie na chlodniczce oleju. Jaki jest koszt takich uszczelek i robocizny ?
Buba Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 to jakis sezon tych uszczelek chyba... juz 4 auto w ciagu miesiaca w ktorym ten oring peka... Koszt cos ok 6-8zl w ASO
sylwiasty Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 Jeśli to tylko uszczelka chodniczki oleju to koszt nowej w ASO ok. 8 PLN (wymieniałem u siebie 2 tyg. temu). A za wymianę to nie wiem ile Ci skroi - ale roboty jest przy tym na 15-20 minut. [br]Dopisany: 19 Luty 2010, 16:52_________________________________________________ to jakis sezon tych uszczelek chyba... juz 4 auto w ciagu miesiaca w ktorym ten oring peka... Koszt cos ok 6-8zl w ASO Jak w serwisie kupowałem to koleś powiedział mi to samo, przez kilka dni sprzedali cały zapas uszczelek. :>
Siwy981 Opublikowano 19 Lutego 2010 Opublikowano 19 Lutego 2010 wlasnie bylem u mechanika gdzie zostawilem autko, jak sie okazuje puscily jakies uszczelki wlasnie na chlodniczce oleju. Jaki jest koszt takich uszczelek i robocizny ? koszt tej uszczelki to tak jak koledzy piszą ok 8zł tylko pamiętaj ze w AEB idzie uszczelka z dwoma uszkami od wewnątrz a koszt robocizny powinien wynieść max 40zł ale zależy to od mechaniora
v1ck Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Opublikowano 19 Lutego 2010 no wlasnie mechanik tez nie byl pewien bo autko bedzie rozbieral dopiero w poniedzialek wiec zamowil 2 rodzaje oringow, jeden z uszkami druga bez, i wrazie czego to 1 odda ale tak jak mi wstepnie wycenial wraz z wymiana oleju na polsyntetyk + wymiana uszczelek kolo 150zl to chyba nie duzo co?
Rekomendowane odpowiedzi