@lien Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 mam problem z imobilajzerem swieci sie kluczyyk na desce podlaczalem go do kompa ale nie mozna skasowac tego bledu mechanik twierdzi ze najprawdopodobniej trzeba bedzie odkodowac to w autoryzowanym serwisie a jest to dosyc kosztowne czy nie ma jakiegos innego wyjscia jezeli jest to prosze o pomoc. [mod]a) proszę zwracaj uwagę jeśli nie na interpunkcję czy polskie znaki to chociaż na literówki w temacie - 2 wyrazy i 2 błędy[/mod]
bartek1605 Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 można jeszcze odpiąć sterownik immo
@lien Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Opublikowano 20 Lutego 2010 wiesz jestem nowicjuszem wiec nie wiem jak to sie robi
bartek1605 Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 nie wiem czy u ciebie jest w tym samym miejscu, ja mam nad kolumną kierowniczą, odkręcasz dolną osłonę i szukasz pudełeczka
Nosfer Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 Może lepiej najpierw go zregenerować - przynajmniej spróbować. Zanim wywalisz go z samochodu http://www.a4-klub.pl/smf/immobilizer-t2784.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t52237.0.html;highlight=immobilizer
@lien Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Opublikowano 20 Lutego 2010 konsultowałem to z MECHANIKIEM KTÓRY TWIERDZI ŻE NIE MOŻNA ODŁACZYC IMMO OD KOMPA BO TO NIC NIE DA CZY TO JERST PRAWDA ??
bartek1605 Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 bezedura, u mnie immo paliło się prawie cały czas po odłączeniu brak blokady a furamnka normalnie chodziła, przeczyściłem styki, włożyłem na swoje miejsce, podłączyłem i jest teraz jak powinno być
szogun0 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Bo miałeś usunięte. Nie wprowadzaj innych w błąd swoją niewiedzą. Autor tematu jeśli odłączy immobilizer, to mu w tej chwili nic nie da.
gregory Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Szogun0 ma oczywiście rację. Kolego bartek1605 jak ci się wydaje, tak na zdrową logikę, gdyby usunięcie IMO polegało na odłączeniu jednej kostki, to czy nie byłoby to zbyt proste dla włamywaczy samochodowych?? Ja rozumiem, że to forum w po części też laików, ale pisanie takich rzeczy jest niezgodne z jakąkolwiek logiką :> Kolego @lien coś jest nie tak z kluczykiem, stacyjką, instalacją lub samym sterownikiem. Do sprawdzenia instalacja IMO. Mogłeś zapisać ten błąd, bo numer tego błędu może być kluczowy.
bartek1605 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Kolego bartek1605 jak ci się wydaje, tak na zdrową logikę, gdyby usunięcie IMO polegało na odłączeniu jednej kostki, to czy nie byłoby to zbyt proste dla włamywaczy samochodowych?? Ja rozumiem, że to forum w po części też laików, ale pisanie takich rzeczy jest niezgodne z jakąkolwiek logiką :> wypowiedź swoją zamieściłem po wykonaniu doświadczenia u swoim aucie, u mnie też ciągle immo blokowało zapłon (dowiedziałem się o tym sposobie od znajomego elektromechanika), może w innych autach jest inaczej
@lien Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Opublikowano 22 Lutego 2010 koledzy pomóżcie. Czyli co mam odlaczac czy nie bo już zgłiupiałem do reszty?
Nosfer Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 Nie odłączaj, spróbuj najpierw zregenerować - w Warsztacie jest How to. Wkleiłęm Ci również link
Rekomendowane odpowiedzi