Gość bialyeg Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam! Mógłby ktoś napisać mi jak się obsługuje tempomat?? Przy jakieś prędkości sie go włącza, czy trzeba tą manetką poruszać do góry na dół w lewo w prawo ? Niestety instrukcje mam bo holendersku to się za przeproszeniem gówienko dowiem. Pozdrawiam gorąco!
GRazny Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 właczasz powyżej 25km/h lub 30... dokładnie nie pamiętam właczasz wciskając przycisk na gałce... ten na wierzchu gałka do góry... auto przyśpiesza bez pedału gazu gałka w dół zwalnia hamując silnikiem gałka w stronę zegarów wyłącza tempomat podobnie jak sprzęgło i hamulec gałka do siebie ponownie go włącza na wcześniej zadaną prędkość - przydatne po zmianie biegu 1 1
GRazny Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 Dzięki Mistrzu Jaki tam mistrzu... za karę widzę Cię pod halą w czwartek o 18tej...
Młody Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 właczasz powyżej 25km/h lub 30... dokładnie nie pamiętam właczasz wciskając przycisk na gałce... ten na wierzchu gałka do góry... auto przyśpiesza bez pedału gazu gałka w dół zwalnia hamując silnikiem gałka w stronę zegarów wyłącza tempomat podobnie jak sprzęgło i hamulec gałka do siebie ponownie go włącza na wcześniej zadaną prędkość - przydatne po zmianie biegu Dzięki tego ostatniego nie wiedziałem
GRazny Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 wbrew pozorom Panowie nie myślałem że będę tego urządzenia tak często na naszych marnych drogach używał... baaaardzo przydatne urządzenie jeśli komuś na spalaniu nie zależy - bo oczywiście pali ciut więcej...
Młody Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 gałka w dół zwalnia hamując silnikiem A ja myślałem że to hamulec i stop sie świeci teraz już wiem czemu na A4 na mnie krzyczą przez radio
Cuber Opublikowano 20 Lutego 2010 Opublikowano 20 Lutego 2010 Proponuję używać opcji :szukaj: http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_dzialanie_tempomatu-t23976.0.html;msg948568#msg948568 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t23976.0.html;highlight=tempomat+działanie
Rekomendowane odpowiedzi