dreamburn Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam .Mam pewien problem z sonda Lambda sprawdzalem ja na wszystkie sposoby i wydaje sie ze jest dobra , nawet elektronik zagwarantowal mi ze jest na 100% dobra ale miezac napiecia na sonde to pokazuje 1,5V!!!, po odpieciu wtyczki sondy od ECU na wtyczce od ECU po przekreceniu kluczyka pokazuje mi napiecie 1,52V!!!, czy tak ma byc??skad takie napiecie ??Czyzby sterownik byl do wymiany??Prosze o Pomoc bo nie wiem co robic!!!
Dev Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam .Mam pewien problem z sonda Lambda sprawdzalem ja na wszystkie sposoby i wydaje sie ze jest dobra , nawet elektronik zagwarantowal mi ze jest na 100% dobra ale miezac napiecia na sonde to pokazuje 1,5V!!!, po odpieciu wtyczki sondy od ECU na wtyczce od ECU po przekreceniu kluczyka pokazuje mi napiecie 1,52V!!!, czy tak ma byc??skad takie napiecie ??Czyzby sterownik byl do wymiany??Prosze o Pomoc bo nie wiem co robic!!! podłącz Vag-a i zobacz jak sonda oscyluje pod czas pracy silnika
dreamburn Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 Sonda po odpaleniu siln ika stoin 1,52V z czasem to napiecie zacznie spadac i tak do 0,6V i zaczyna silnikiem szarpac i po chwili sie jakby przestawi i obroty zwiekszaja tak do 950 i sonda zaczyna pracowac od 0,4 do 1,03 V i ladnie oscyluje ale do 0,1 nie zejdzie
Dev Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 a jak w tym czasie jest z temperatura? Czysciles i adoptowales przepustnice?
dreamburn Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Opublikowano 25 Lutego 2010 Tak , czyscilem i adoptowalem przepustnice Vagiem!!! A czy jest mozliwe zeby czujnik temperatury plynu chlodzacego mial wplyw na takie zachowanie sie silnika??
Dev Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 jak najbardziej !!!!!! dlatego pytałem o nagrzewanie sie silnika
dreamburn Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Opublikowano 26 Lutego 2010 czujnik płynu chlodzacego jest oki!!!!, jedynie termostat musze wymienic bo samochód długo sie grzeje
Dev Opublikowano 28 Lutego 2010 Opublikowano 28 Lutego 2010 taaaaaaaak ????? a możesz napisać w jaki sposób to robiłeś ????
dreamburn Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Opublikowano 5 Marca 2010 Porównalem odczyty z grupy 01 i 17 i wskazania byly identyczne!!!
Rekomendowane odpowiedzi