PARAF Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Witam! Wapdł mi ostatnio do glowy taki pomysł... Aby zamontować "JAKIŚ" moduł, dzieki któremu można by było za pomocą jadnego pociągnięcia włącznika świateł "długich" uzyskać 3-5 mignięć/mrugnięć zarówek. W B5 jeśli chcemy włączyć "długie" popychamy włącznik od kierownicy w stronę zagarów - to chyba oczywiste Efekt, który chciałbym osiągnąć, to kilka "błysków" tylko po jednym (krótkim i chwilowym) mrugnięciu długimi. Jeśli ktoś spotkał się z czymś takim lub podobnym - prosze o wypowiedź w tym wątku. Jesli ktoś wie, jak zmontować (czyt. wyrezać) taki na przykład moduł - schematy mile widziane Jeśli ten efekt da się uzyskać w inny sposób - to piszcie ludziska jak to zrobić... Pozdr.
MoorPH Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Sądze że trzeba szukać schematu stroboskopu - to może pomóc w tym.. Albo jakiś przerywacz tak jak jest w kierunkowskazach tylko z większą częstotliwością..
PARAF Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Opublikowano 3 Marca 2010 szybki przerywacz, powiadasz... nie pomyslałem o tym... tylko jak go zamontować, aby mozna było NORMALNIE używać "drogowych"...
Buba Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 kup stroboskop tylko dobrze schowaj przewody i będziesz mial problem z głowy :gwizdanie:
PARAF Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Opublikowano 3 Marca 2010 kup stroboskop tylko dobrze schowaj przewody i będziesz mial problem z głowy :gwizdanie: Dzięki, ale nie do końca o to mi chodzi
Gość tyger Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 jezeli masz xenony to jest to do zrobienia ale podejrzewam ze szybko spalisz żarówki.palnik stroboskopu jest jednak przystosowany do takich szybkich wyladowan
Gość czesiu-84 Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Kolego, może to ci pomoże. Znalazłem coś takiego na alledrogo! http://www.allegro.pl/item938911306_stroboskopy_do_auta_postojowki_stroboskop_tuning.html Pozdrawiam
Gość tyger Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 układ ok ale pod diode led a nie pod H7 mozna zastosowac przekaznik ale teraz pytanie ile on wytrzyma.szczerze to ciezko z tymi strobo
PARAF Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Opublikowano 3 Marca 2010 jezeli masz xenony to jest to do zrobienia ale podejrzewam ze szybko spalisz żarówki.palnik stroboskopu jest jednak przystosowany do takich szybkich wyladowan Światła drogowe (długie) -> standardowa H7 a nie HID Kolego, może to ci pomoże. Znalazłem coś takiego na alledrogo! http://www.allegro.pl/item938911306_stroboskopy_do_auta_postojowki_stroboskop_tuning.html Pozdrawiam W postojówkach to by nawet przeszło, ale mi chodzi o H7 ciezko z tymi strobo Wiem, dlatego zalozem ten wtek...
Gość tyger Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 spróbuje pomyslec cos nad takim układem i dam znać ale póki co moim zdaniem żarówki nie wytrzymają dlugo tego mrugania.POZDRAWIAM
MoorPH Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 spróbuje pomyslec cos nad takim układem i dam znać ale póki co moim zdaniem żarówki nie wytrzymają dlugo tego mrugania.POZDRAWIAM A ile razy w miesiący będziesz używał tego patentu? 2-3? Może 5. Paraf a tak dokładniej? Po co Ci taki manewr? Już tak się lenisz ze nie możesz sobie pomachać paluchami? [br]Dopisany: 04 Marzec 2010, 02:08_________________________________________________A może będziesz bawił się w tajniaka? http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=lo11XeI333E
PARAF Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Opublikowano 4 Marca 2010 Po co Ci taki manewr? Nie wnikaj - tylko pomóż jak potrafisz...
MoorPH Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 http://www.eres.alpha.pl/elektronika/readarticle.php?article_id=291 Spis elementów:R1,R2: 100k R3: 47k R*: 220...270 om C1: 0,47uF/16V C2: 10nF D*: dioda LED T1: BC548 US1: NE555 http://www.allegro.pl/item910942302_ne555_dip8_firmy_st_super_cena_3zl_za_10szt.html[br]Dopisany: 04 Marzec 2010, 12:07_________________________________________________Teraz tylko dopasować to do tego projektu, dodać malutki guziczek wlączający i będzie ok
AdamsDH Opublikowano 5 Marca 2010 Opublikowano 5 Marca 2010 W postojówkach to by nawet przeszło, ale mi chodzi o H7 Jest żarówka h7 led :-) Może ona dałaby radę. Poszukaj na allegro, jest tylko jeden sprzedawca. Ja kupilem, w pon odbieram taka h7 led, zdam relację jak to hula.
PARAF Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Opublikowano 5 Marca 2010 Jest żarówka h7 led :-) Może ona dałaby radę. Poszukaj na allegro, jest tylko jeden sprzedawca. Ja kupilem, w pon odbieram taka h7 led, zdam relację jak to hula. Masz może na myśli taką H7...? Jeśli tak to pisz w tym wątku jak się sprawdza...
Dibo Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 Prawie jak w R8 A tak na poważnie to wydaje mi się że lampy muszą być przystosowane do LEDów dlatego pesymistycznie do tego podchodzę. Choć jestem bardzo ciekawy efektów
PARAF Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Opublikowano 6 Marca 2010 Podejrzewam, że FIS będzie wywalał błąd spalonej żarówki...
AdamsDH Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 FIS wywali raczej od B6 w gore, no ale zobaczymy
musti Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 U mnie błąd spalonej żarówki wywala a stroboskopy są
MoorPH Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Paraf jak robota? Działasz coś czy szukasz innego wyjścia?
Rekomendowane odpowiedzi