Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Świece żarowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam taki problem, nie grzeją mi świece żarowe.Świece są ok. bezpiecznik świec wysoko prądowy ok. przekaźnik ok. Jedno co zauważyłem to brak napięcia sterującego przekaźnik 202. Co z tym zrobić??

Opublikowano

przy jakiej temperaturze otoczenia stwierdziłeś brak grzania świec bo jeśli temperatura była równa lub wyższa niż 5*C to świece nie będą wtedy podgrzewane a jeśli nadal nie są podgrzewane w niższej temperaturze lub po odpięciu wtyczki od czujnika temperatury płynu chłodzącego G62/G2 to trzeba sprawdzić połączenie ECU z przekaźnikiem świec żarowych z tą tylko różnicą, że przekaźnik ten nie jest sterowany przez ECU napięciem a masą. Najczęściej przyczyną są zaśniedziałe lub skorodowane styki w ECU i jego wtyczce.

Opublikowano

więc przy Twoim opisie musisz sprawdzić obwód sterujący przekaźnikiem masą pomiędzy nim a ECU gdyż jeśli cała reszta jest sprawna to przy zmostkowaniu pinów 30 i 87 przekaźnika 202 świece muszą grzać.

Opublikowano

świeczki już grzeją :decayed:. Wczoraj jak sprawdzałem to temperatura otoczenia była -2 , ale silnik miał chyba ponad 5 stopni i dlatego (chyba ) świeczki nie grzały.Jest wszystko ok. tak że dzięki kolego za pomoc :notworthy:

Opublikowano

Gdzie znajduje się przekaźnik świec żarowych i jakie ma oznaczenie? 202?