Fergun Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Około 5 miesięcy temu miałem standardowy problem przy prędkości 110 łapałem tryb awaryjny. Przeczyściłem turbinę i wszystko było oka aż do dzisiaj ponownie dzieje się to samo. Czy możliwe jest żeby po tak szybkim okresie od czyszczenia znowu było tak samo ?
Wihajster Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Około 5 miesięcy temu miałem standardowy problem przy prędkości 110 łapałem tryb awaryjny. Przeczyściłem turbinę i wszystko było oka aż do dzisiaj ponownie dzieje się to samo. Czy możliwe jest żeby po tak szybkim okresie od czyszczenia znowu było tak samo ? oczywiście...jeszcze jak jeździłeś PSJ-tem to tym bardziej.Wywaliłeś kata??
Wihajster Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Kata nie ruszałem. to dlatego sie ponownie turbina znacznie szybciej zasyfiła
neku Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 ja też kierownice 3 miechy temu czyściłem i też mi moc traci. Mechanik powiedział że turbo nie mogło się zabrudzić musiałby litry oleju brać
Lishoo Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 ja też kierownice 3 miechy temu czyściłem i też mi moc traci. Mechanik powiedział że turbo nie mogło się zabrudzić musiałby litry oleju brać To nie jest prawda, wcale nie musi brać oleju, jeżeli jest katalizator zasyfiony (podobno katalizator ma trwałość aż 90 000 km ) to turbina z wielką łatwością będzie się zasyfiać, ponieważ katalizator blokuje swobodny przepływ spalin, no i zbiera się tam nagar, sadza itp. Jedyna rada to przegonić od czasu do czasu autko na autostradzie, a najlepiej to wywalić kata
Fergun Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 A wiecie gdzie w tym modelu jest sonda przed czy po kacie ? Bo to ma znaczenie jak się domyślam.
Wihajster Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 A wiecie gdzie w tym modelu jest sonda przed czy po kacie ? Bo to ma znaczenie jak się domyślam. nie ma sondy
Fergun Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 Czyli jeden kłopot z głowy [br]Dopisany: 08 Marzec 2010, 11:59_________________________________________________A da się kata jakoś wyczyścić ?
Wihajster Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Czyli jeden kłopot z głowy [br]Dopisany: 08 Marzec 2010, 11:59_________________________________________________A da się kata jakoś wyczyścić ? lepiej wy***ać w kosmos
neku Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 wywalić go czyli wyciąć? i co wstawić stumiennice? jak to zrobić?
Wihajster Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 wywalić go czyli wyciąć? i co wstawić stumiennice? jak to zrobić? wyciąć i wstawić rure
Fergun Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 Szukałem szukałem i znalazłem coś na temat zamiennika od P. gruchota. Wielu sobie to chwali. Myślicie że to dobre rozwiązanie ? Bo ze spawaniem to u mnie ciężko
Wihajster Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Szukałem szukałem i znalazłem coś na temat zamiennika od P. gruchota. Wielu sobie to chwali. Myślicie że to dobre rozwiązanie ? Bo ze spawaniem to u mnie ciężko może być...
neku Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 podobno na forum wydechy piszę że wstawić zwykłą rurę i nic sie nie dzieje
Fergun Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 Znalazłem na allegro dwa modele. Może ktoś powiedzieć czym one się różnią. Bo widoczna różnica to jest taka że ten droższy to jest grubszy w tym miejscu gdzie powinien być kat. 1 http://allegro.pl/item935450879_katalizator_zamiennik_audi_a4_a6_vw_passat_19tdi.html 2 http://allegro.pl/item935450859_katalizator_zamiennik_audi_a4_a6_vw_passat_19tdi.html
mlodyy Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Roznia sie cena w dziale uklad wydechowy jesl ladnie wszystko opisane co mozna wlozyc zamiast kata wystraczy poszukac.
Rekomendowane odpowiedzi