adam3009 Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Witam,mój problem polega na tym,że po wymianie pompy hamulcowej (sprzedający zapewniał że 100% sprawna)nie mogę odpowietrzyć hamulców.Pedał jest cały czas miękki.Moje pytanie -czy trzeba próbować innym sposobem niż tradycyjne pompuj-trzymaj. Z góry dziękuję.
mtworus Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 czasem pomaga fizyczne zalanie pompy przed wkręceniem do niej przewodów... poza tym upewnij sie czy układ hamulcowy / reszta układu jest szczelna jak ostatnio nie mogłem odpowietrzyć hamulców to wywaliłem korektor siły hamowania z tylnej belki i dopiero przyniosło to efekt i po paru "pompnięciach" odpowietrzyłem hamulce...
adam3009 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Opublikowano 10 Marca 2010 reszta układu jest szczelna,a mimo to nie mogę ''nabić ciśnienia'' a gdzie znajduje się dokładnie ten korektor ?
spetsnaz Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 kolega mtworus ma chyba trochę inne auto, w Twoim nie ma kolektora.
Dev Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 odpowietrzenie hamulców nalezy przeprowadzic pod cisnieniem 2 atm działąjacych na zbiorniczek z płynem, ale trzeba miec odpowiednia pompe i nalezy uważac aby nie rozsadzic zbiorniczka
adam3009 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Opublikowano 10 Marca 2010 Dziękuję Ci dobry Człowieku,jutro kombinuję :hi:
Rekomendowane odpowiedzi