Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana kierownicy czteroramiennej na poliftową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tej czarnej z podpisu_ przedlift, tak. Wszystko trzeba było zmieniać. Taśmę, obudowę, wieloklin , wtyczkę i kiere ;)

Teraz mam polifta i przy montażu kierownicy z krawata trzeba było tylko wtyczkę do taśmy bo jest inna. Żaden błąd nie wyskoczył, klakson dziala

Opublikowano

Proszę o usuniecie tego postu.

Edytowane przez SnOOpie

Opublikowano

Grzegorz jak byś mógł przesłać mi link do obudowy do taśmy już mi przesłałeś ( taka okrągła) . Redukcję wieloklinu już mam . Nie chcę rozbierać wszystkiego żeby potem składać . Z góry dziękuję .

Opublikowano

Dziękuję serdecznie :) Jak skończę walkę z ogrzewaniem ( mam dużo kamienia w układzie ) to założę kierownicę . dam znać :)

Opublikowano

mam poliftowa kierownice czteroramienna a chcialbym 3 ramienna(niby s-line) to jak bede kupowal to musze z tasma.?

Opublikowano

Ja nie zmieniłem taśmy, pasowała :)

Opublikowano

ok to kupie bez najwyzej i sprobuje to ogarnac;) a ta tasma tak naprawde do czego jest potrzebna(sorki ale za bardzo sie nie znam)dzieki;D

Opublikowano

jak zakladasz kierownice do przedlifta

Opublikowano

Ta taśma służy do przekazywania prądu i sygnału na obracającą się kierownicę. Nie założysz sztywnego kabla skoro kierownica się obraca.

Przedlifty mają jedną taśmę, po lifcie była inna. Zakladasz taśmę analogicznie do kierownicy.

Opublikowano

A czym się różni taśma/zwijak mniejsza od większej ?

Mniejsza nie bedzie pasowała ?

Opublikowano

Są całkiem inne. Standardowo w przedlifcie jest duża kwadratowa, w polifcie mała okrągła (ale jest też kwadratowa tylko ciężko dostać). Taśma musi pasować do manetek, obudowy i do wtyczki poduszki, przedliftowa nie pasuje i tyle.

Tą taśmę można za 10zł kupić nawet więc nie jest to temat warty specjalnego roztrząsania.

Edytowane przez Fenrir

Opublikowano

No właśnie ciężko ja dostać

Opublikowano

Ale mówisz o dużej poliftowej? Ja mam małą i dobrze się trzyma. Tylko że mam obudowę i manetki też z lifta.

Edytowane przez Fenrir

Opublikowano

Tak chodzi mi o dużą. A pod manetki z przedlifta nie będzie pasować ?

Opublikowano

Mała poliftowa taśmą pasuje pod przełączniki przedliftowej pod warunkiem że z taśmy wyłamiesz 2 zatrzaski.

Opublikowano

Dzięki prezesik za odpowiedź w temacie.

Opublikowano

Rozebrałem dzisiaj swoją kierownicę 97 rok przed liftem . I przymierzałem kierownicę od b6 . I chyba najprościej to wywiercić w kierownicy 4 otwory do montażu taśmy do kierownicy i dwa pod przewody od poduszki i klaksonu. Ingerencja niewielka . Oglądałem też taśmę od b6 czy da się ją zamontować na manetki od b5 przed liftem ?

Opublikowano

Ja mam taśmę z B5 a kierownicę z B6 jedyne co zmieniałem to wtyczkę która wchodzi do taśmy bo z B6 była większa tylko, że do polifta

Opublikowano

Ale masz b5 po lifcie?

Ja mam przed. Chodzi tu tylko o otwory w kierownicy nic więcej no i wieloklin .