sonio Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Witam.W moim aucie audi a4 1,9tdi zerwał mi się pasek rozrządu znalazłem znak wału korbowego oraz ustawienie wałka zaworów ale nie wiem w którym punkcie ma się znajdować punk pompy wtryskowej. Proszę o pomoc
Pretor Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 W dziale "warsztat" masz dokładnie opisane jak wymienić rozrząd i jak powinien być ustawiony. Jak zerwało Ci pasek podczas pracy silnika to nie wystarczy wymienić pasek.
ALBINEK Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Możliwe że tłoki zderzyły się z zaworami i powyginało parę zaworów,do tego wymiana popychaczy.Do ustawienia pompy powinieneś użyć specjalnego przyrządu (bolec) który wkładasz w otwór w kole zębatym pompy i on w głębi wchodzi dalej w otwór w obudowie pompy .Tak blokuje pompe wtryskową.
sonio Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 Dziękuje. Zawory wymieniłem na nowe oraz prze polerowałem A ten otwór jakiej grubości on jest
ALBINEK Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Średnica tego (bolca) 15.4 mm.Sprawdż koniecznie popychacze zaworów.
yahoo Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Miałem podobnie i było sporo do naprawy, głowica, zawory, popychacze i podobne pierdółki. Radziłbym dokładniej oglądnąć autko bo poźniej mogą się przytrafić nie miłe niespodzianki.
sonio Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Opublikowano 15 Marca 2010 Witam wymieniłem zawory,popychacze hydrauliczne wymieniłem już mam wszystko zrobione jutro będę odpalał.Bardzo dziękuje za pomoc pozdrawiam serdecznie
yahoo Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 no to powinno być wszystko dobrze. Daj znać czy wszystko ok.
Rekomendowane odpowiedzi