Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Szarpie na benzynie i nie ma siły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem nowy na forum i nie wiem czy pisze w odpowiednim miejscu szukałem takiego tematu i nie mogłem znaleźć jeżeli sie myliłem to proszę moderatora o przeniesienie..mam następujący problem z moim Audi b5 1.8 97r. samochód nie ma siły na benzynie w ogóle się nie zbiera i muli (maluch mojej babci lepiej chodził), szarpie, dopiero po przełączeniu sie na gaz zaczyna normalnie iść. Ostatnio coś strzeliło pod maską że spadły gumy z kolektora (być może to ma coś z tym wspólnego ale nie wiem bo nie znam się na samochodach)..proszę Panów o pomoc

Opublikowano

najpierw Vag,

podjedz do jakiegoś kumatego mechanika niech zobaczy czy wszystko

pod maską jest ok

Opublikowano

Jak sie nie znasz to pewnie sam za wiele nie zdziłasz ale warto spróbowac.

Może pod wpływem wystrzału masz nieszczelny dolot i dlatego źle chodzi.

Może filtr paliwa zatkany lub pompa wody niedomaga, a może jakiś wtryskiwacz szwankuje.

Jakiegos kumpla poproś zeby pod maskę zerknął.

Opublikowano

ten wystrzał to chyba nie ma nic z tym wspólnego bo auto się tak "muli" na benzynie już od dawna a strzeliło dopiero wczoraj, założyłem te gumy i już jest tak jak przed strzałem (czyli nadal nie ma siły na benzynie) a jaka się przełączy na gaz to chodzi jak strzała,,myślałem że może wtryski, albo pompka paliwa ,,hmm co Panowie na to?

Opublikowano

my ?????????

nic,

najpierw VAG

Opublikowano

spisz bledy z vag i wrzuc na forum :hi:

Opublikowano

Tak jak koledzy napisali.Spisz błędy Vag.

Ja miałem podobny problem póki był zimny i na benzynie to się mulił, po przejściu na gaz nagle odzyskiwał siły.

Od razu Ci mówię że masz problem z dopływem powietrza.Ja kolega wyżej wspomniał, sprawdź dolot-często jest pęknięty.Bardzo też możliwe że przepustnica do wymiany - u mnie tak było.