kuternik Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 Dziś zrobiłem ten zabieg u swojej,wyczepiłem boczki trzeba troszkę podważyć pierwszy zaczep i reszta spokojnie się wypnie następnie tubeczką kropelki lub innego podobnego kleju podsmarować i przytrzymać chwilkę materiał deski.U mnie odstawała jeszcze na całej długości szyby,tu niezbędna jest strzykawka i igła którą wyginamy prawie do 90 stopni i powoli sukcesywnie podklejamy.Ciekawe na jak długo ten zabieg wystarczy.POWODZENIA.
przemojaw Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 bardzo przydatny temacik dziś też się skusiłem i podkleiłem koło słupków wygląda o niebo lepiej bo już dużo było odklejone a teraz nie ma ale później zauważyłem przy dociśnięciu przy szybie że tam też na całej długości jest odklejone miejscami nie za dużo ale jest będę musiał skorzystać z pomysłów kolegów z tą igłą he he
jedrusa4 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Ja u siebie miałem odklejone na całej długości i niestety grzanie na szybę szło pod deskę, miałem trochę łatwiejszy dostęp, ponieważ wymieniałem szybę w zeszłym roku. Kleiłem na poliuretanowy klej (PU), stosowany zazwyczaj do klejenia butów z podeszwą kauczukową. Jak narazie trzyma ponad rok i nie widać żeby się miało odkleić.
mirek s Opublikowano 22 Czerwca 2010 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Wiem, że temat stary ale może ktoś mi podpowiedzieć jakiego użyć kleju do podklejenia odstającej tapicerki pod poduszką pasażera ?
jedrusa4 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Myśle że ten klej poliuretanowy (PU) powinien załatwić sprawę po odtłuszczeniu.
manny90 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ja podkleiłem ośmiorniczką i już rok trzyma, nic nie odchodzi, nic nie jest usyfione... Polecam.
mirek s Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Tapicerkę pod poduszką przykleiłem klejem boterm.
matti_1986 Opublikowano 9 Listopada 2011 Opublikowano 9 Listopada 2011 nio chlopaki mnie tez to czeka ale ja mam tez na calej dlugosci szyby :/ bez igly sie nei obedzie :/ ale jakos sobie poradze
krzysieqakces Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Łeeee, myślałem że mam z tym jakiś problem, że będę musiał kombinować, a to po prostu wystarczy podkleić? no to super, w wolnym czasie się za to zabiorę, bo jak widzę zbyt wiele czasu mi to nie zajmie
karolasterka Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 Jeżeli komuś odstaje pod szybą, przy słupkach i przy poduszce to wątpię by podkleił to tak żeby to jak ori wyglądało i nie było tego widać, jezeli odkleiło się przy szybie to poszło też i do środka tzn . do środka samochodu i to że się tam podklei zrobi tylko falę a po środku będzie odstawać, wiem to z autiopsji Wymieniłem deskę na inna w super stanie i po sprawie Samemu schodzi gdzieś z 3-4 godz. bez pośpiechu
mirek s Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 Tapicerkę pod poduszką przykleiłem klejem boterm. Po roku nadal trzyma.
SebastosWolski Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 temat stary ale pomocny u mnie odstaje przy słupkach ... zabiorę się za to na dniach
Trzesio Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 standard w przedlifcie, jeśli masz możliwość to wymieniaj dechę na poliftową
Rekomendowane odpowiedzi