Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wyjęcie kratki nawiewu na przednią szybę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów, otóż mam taki problem że powietrze lecące z nawiewu na szybę leci mocniej z lewej strony, po oględzinach stwierdziłem z prawej strony siedzi tam jakaś wiązka przewodów owiniętych gąbką... Normalnie to nie przeszkadza ale jak pada deszcz to prawa strona szyby jest cała zaparowana, póbowałem wyjąć tą kratkę na siłę ale coś "chrupnęło" :slina: i dałem sobie spokój, Pytanie jak się do tego zabrać Czy konieczne jest wywalenie całej deski łącznie z licznikiem i kierownicą schowkiem itd :wallbash: Czy może wystarczy wyciągnąć konsolę środkową i jakos dostać sie do tych śrubek które trzymaja tą kratkę od spodu Proszę o jakies rady

Opublikowano

Niestety będziesz musiał wyjąć całą deskę. Wymontować tunel środkowy i wszystkie śrubki po boku konsoli, wypiąć zegar, ściągnąć obudowę stacyjki i wtedy pociągnij konsolę do siebie i wyskoczy z zatrzasków. Wtedy będziesz miał lepszy dostęp żeby odkręcić tą kratkę.

Najlepiej wyjmij całą zobaczysz może tam jest jakaś gąbka.

Opublikowano

Kolego a powiedz mi czy bede musial zdejmowac kierownice? bo domyslam sie ze poduszke pasazera trzeba odkrecic Mam racje?

Opublikowano

będzie Ci łatwiej jak ją wymontujesz, aku odłącz i ściągnij,