Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki lubelskie - najbliższy spot Niedziela 26.05.2024r godz.16.00 - parking LPNT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to jest typowa usterka 1,9TDI, zamiennik dostaniesz w cenie 10-20zł przykręcony jest na dwie długie śruby(ciezki dostep) ale bez wiekszych problemów ogarniesz temat otwierajac tylko maske

Popularnie to sie nazywa króciec w motoryzacyjnym, przez 3 lata wymieniłem juz 2 sztuki :decayed:

Pozycja 12 nr 028 121 132

ja na cieknącym zanim go namierzyłem pojeżdziłem conajmniej rok, wiec nie powinien strzelic, mi w końcu urwał sie całkowicie :gwizdanie: grozi przegrzaniem silnika

wymiana takiego krócca to no problemo :wink4: mi równiez pierdyknął jak szykowałem sie do wjazdu :decayed: 10 - 20 min i wymieniony mamy króciec :wink4:
  • Odpowiedzi 9,6 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No byłem odpalić padło, z pierwszego strzała :kox: a ta noc chyba była najzimniejsza ze wszystkich, tedeiczek daje rade :decayed:

Opublikowano

No byłem odpalić padło, z pierwszego strzała :kox: a ta noc chyba była najzimniejsza ze wszystkich, tedeiczek daje rade :decayed:

:polew: A ten dalej swoje :naughty:

Mnie tylko zastanawia odwilż jutro... Skoro dzisiaj taki minusik to taki skok temperatury przez jedną dobę? :blink: siakoś wątpię :thumbdown:

Opublikowano

no była była mi wyskoczyło w nocy na blacie - 24 :blink: az nie wierzyłem.Moj to za uja nie odpala wtedy :gwizdanie: :wallbash::decayed:

Opublikowano

no była była mi wyskoczyło w nocy na blacie - 24 :blink: az nie wierzyłem.Moj to za uja nie odpala wtedy :gwizdanie: :wallbash::decayed:

Zimno masz w tym garażu :decayed::naughty:

Opublikowano

panie jaram sie :polew: rok temu padło umierało co 2 dni, a teraz jak talala pali :kox:

po 22 u nas było -18st

Opublikowano

jaka tam odwilż w rykach będzie we wtorek 0st i to będzie najcieplejszy dzień i do tego opady śniegu :wallbash:

Opublikowano

panie jaram sie :polew: rok temu padło umierało co 2 dni, a teraz jak talala pali :kox:

po 22 u nas było -18st

a cos mu zrobił ze pali tak ładnie :decayed:
Opublikowano

rafalekx Ty widział odwilz :polew: zobacz se na necie pogode http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm :wink4:

dla niego maja specjalną :kox:[br]Dopisany: 05 Grudzień 2010, 12:14_________________________________________________

po 22 u nas było -18st

całe złozone operacje oparte na wskazówkach forumowych :decayed:

Opublikowano

po 22 u nas było -18st

całe złozone operacje oparte na wskazówkach forumowych :decayed:

no ja tez mam wszystko powymieniane :decayed: i uj wi :cool1:

Opublikowano

rafalekx Ty widział odwilz :polew: zobacz se na necie pogode http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm :wink4:

Ja wsio widziałem, ale w TV piertolą jak potłuczeni że w całej Polsce odwilż :polew: Niech przyjadą na lubelszczyznę :gwizdanie:

Ten snieg już do lutego nie zniknie :)

dla niego maja specjalną :kox:

Bo ja sobie zamawiam pogode jaką chcę mieć :naughty::decayed:

Opublikowano

No i chyba nie jest tak.

Tam przy tym krućcu co zaznaczyłeś jest raczej sucho. Tam gdzie zaznaczyłem mam trójnik plastokowy on nie jest przykręcony do bloku tylko 3 węże do niego dochodzą. Jeden wychodzi od pompy wody, jeden idzie do tego krućca a trzeci do chłodnicy oleju. Chyba że ten kruciec puszcza a po wężu spływa niżej ale raczej sucho tam było.

Jest większy problem bo tam właśnie zauważyłem że kapie z pompy paliwa i ma zapach ropy :wallbash: I włąśnie kapie na blok silnika przy tym trójniku i na ten trójnik dlatego chyba jest mokry. Dolałem płynu na stan i zobacze dzis po trasie 130km czy ubedzie znaczaco. Jak tak to dalej będe szukał. Narazie nasypałem takiego ustrojstwa do uszczelniania może da rade na tym czasem.

A skąd tam z pompy może cieknać? Zaznaczam że to gdzieś tam jak rurki do wtrysków wychodzą. Zaraz po odpaleniu tam kapało. Przejechałem się jakies 5km i zajrzałem to kapanie ustało więc nie mam pojecia.

A nie bardzo chce jutro jechac do mechanika bo jak ich znam to nawymyślają i karza robić cuda wianki za nie wiadomo jakie pieniadze :kwasny:

Sorki że tak chaotycznie i za błędy ale troche czasu tez nie mam i szybko pisałem:/

Jak macie jakies pomysły to podrzudcie.

Opublikowano

pastaldo widze ze masz taki sam kolor lakieru jak moja OOOO :cool1:

Opublikowano

Pojezdzij i sprawdzaj ręką jak tam sytauacja przy tym króćcu, ja obstawiam że to on ma zwiazek z ubywaniem płynu

Opublikowano

:hi: Miło :naughty:

Szukam ładnych drzwi w tym kolorze jakby ci się cos rzuciło w oczy to daj znać :wink4:

Ale i tak narazie silnik jest moja największą bolączką :embarrassed:

Opublikowano

Tak mi się przypomniało.

Paput, podłączyłeś już czujnik poziomu płynu chłodniczego ?

Jakiś czas temu - 1,2,3 i kontrolka płynu. Dolałem, przejechałem 20 km znowu kontrolka. Myślę, no nie znów ten króciec :kwasny:

W domu sprawdziłem - płyn uciekał czujnikiem :gwizdanie:

tak podłączyłem, moje padło przekręciło dzisiaj 3 razy o 5.15 rano kiedy było 23 stopnie i zaplalił w końcu. Jak myślicie może to być wina złego kąta wtrysku? aku nowe świece mają rok

Opublikowano

Możliwe, ja mam dziwnie bo w zimę odpala lepiej niż w lato :wink4:

Dziś rano pożyczałem prąd passatowi awx :naughty:

Opublikowano

Możliwe, ja mam dziwnie bo w zimę odpala lepiej niż w lato :wink4:

Dziś rano pożyczałem prąd passatowi awx :naughty:

bo kąt wtrysku w logach wyszedł do korekcji

Opublikowano

Szukam ładnych drzwi w tym kolorze jakby ci się cos rzuciło w oczy to daj znać :wink4:

Ale i tak narazie silnik jest moja największą bolączką :embarrassed:

u mnie w mieścinie jest jakis angol z takim kolorem na handel :wink4: