Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki lubelskie - najbliższy spot Niedziela 26.05.2024r godz.16.00 - parking LPNT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
www.reampoland.pl slyszal ktos cos o nich ?? bo chyba musze turbo oddac do regeneracji :kwasny:
  • Odpowiedzi 9,6 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

www.reampoland.pl slyszal ktos cos o nich ?? bo chyba musze turbo oddac do regeneracji :kwasny:

podobno znaja się na rzeczy. chyba spanky kiedys ich bardzo polecał ale nie dam sobie głowy uciąć że to on :tongue4:

Opublikowano

Ja też słyszałem, że są ok.

Gelooo, trzeba było zostawić sedana bo jak czytam to z tym avantem masz same problemy :confused4::wink4:

Opublikowano

Gelooo, trzeba było zostawić sedana bo jak czytam to z tym avantem masz same problemy :confused4::wink4:

i co i co i co że niby sedany lepsze niż avanty tak? :D :D :D:polew::P:bag:

Opublikowano

generalnie problem jest jeden i ten sam bez konkretnej diagnozy :) a sedana tez duzo bolalo ale juz nie pisalem o tym tylko sprzedalem a tu 1.8T w Q daje duzo radosci jak juz zwalcze wszystkie bolaczki:P (padlo chyba na turbo bo w dolocie jest kupa oleju ktory zapewne wali z turbiny i zostaje spalony i dlatego dymi cholera wredna)

Ale ja go dopieszcze :P

zrobilem mala sesje trzeba bedzie wrzucic kilka fotek tego co nabylem :)

Opublikowano

nie zaczynaj bo Cie zjemy z Adaśkiem :kox:

generalnie problem jest jeden i ten sam bez konkretnej diagnozy :) a sedana tez duzo bolalo ale juz nie pisalem o tym tylko sprzedalem a tu 1.8T w Q daje duzo radosci jak juz zwalcze wszystkie bolaczki:P (padlo chyba na turbo bo w dolocie jest kupa oleju ktory zapewne wali z turbiny i zostaje spalony i dlatego dymi cholera wredna)

Ale ja go dopieszcze :P

zrobilem mala sesje trzeba bedzie wrzucic kilka fotek tego co nabylem :)

pomalutku sie dopiesci. Nie wiem jak jest w benzynkach ale sprawdzałes czy nie leje Ci z odmy?

Opublikowano

odma byal cala w drobiazgi i wymienilem ja a teraz ktos napisal mi ciekawy pomysł:

Robi się bardzo prosty test. Całość roboty zajmuje około godzinki. Po pierwsze zdejmujemy dolny przewód z intercoolera i patrzymy ile tam mamy oleju? potem wszystkie węże gumowe i rurę dolną wycieramy do sucha i na tyle ile damy rady myjemy zmywaczem do hamulców intercooler w środku. Następnie odłączamy odmę na trójniku przy głowicy i zaślepiamy ten idący w stronę turbiny. Do wyjścia z głowicy podłączamy wąż gumowy i wkładamy go do butelki plastikowej prawie do samego dna i nawiercamy na górze parę otworków, robimy poprostu "profesjonalnego" decayed OilCatchTanka. I dalej tylko jeździmy. Starczy 150km Jeśli olej się pojawi w butelce większej niż z samego studzenia mgły olejowej to silnik mamy do przeglądu ( uszczelniacze i/lub prowadnice, dół silnika), jeśli dojdzie do tego olej w przewodach turbo - turbina puszcza. i jeszcze jedno, na pracującym silniku odkręć korek wlewu oleju ale nie zdejmuj go z pokrywy i zobacz co się dzieje. Jak będzie skakał i nie zdmuchnie go z sinika to dół masz raczej OK, jak spadnie to albo odma zatkana albo komprecha cienka.

Opublikowano

odma byal cala w drobiazgacj i wymienilem ja a teraz ktos napisal mi ciekawy pomysł:

Robi się bardzo prosty test. Całość roboty zajmuje około godzinki. Po pierwsze zdejmujemy dolny przewód z intercoolera i patrzymy ile tam mamy oleju? potem wszystkie węże gumowe i rurę dolną wycieramy do sucha i na tyle ile damy rady myjemy zmywaczem do hamulców intercooler w środku. Następnie odłączamy odmę na trójniku przy głowicy i zaślepiamy ten idący w stronę turbiny. Do wyjścia z głowicy podłączamy wąż gumowy i wkładamy go do butelki plastikowej prawie do samego dna i nawiercamy na górze parę otworków, robimy poprostu "profesjonalnego" decayed OilCatchTanka. I dalej tylko jeździmy. Starczy 150km Jeśli olej się pojawi w butelce większej niż z samego studzenia mgły olejowej to silnik mamy do przeglądu ( uszczelniacze i/lub prowadnice, dół silnika), jeśli dojdzie do tego olej w przewodach turbo - turbina puszcza. i jeszcze jedno, na pracującym silniku odkręć korek wlewu oleju ale nie zdejmuj go z pokrywy i zobacz co się dzieje. Jak będzie skakał i nie zdmuchnie go z sinika to dół masz raczej OK, jak spadnie to albo odma zatkana albo komprecha cienka.

ma sens :good:

Opublikowano

Hehehe, wpadłeś w sidła :decayed:

Po prostu pamiętam, że z sedanem (nie pamiętam jaki silnik) nie było problemów a z avantem co raz. Najpierw czytałem o remontcie silnika a później o turbo. Jeśli chodzi o awaryjność to chyba sedan był lepszy :wink4:

[br]Dopisany: 26 Sierpień 2011, 09:23_________________________________________________Albo nie pisałeś o awariach.

Ja bym się wkurzył gdybym po kupnie auta w krótkim czasie musiał remontować silnik albo regenerować turbo :gwizdanie:

Opublikowano

gelooo masz bliżej dobrych fachmanów od sprężarek nie pamiętam jak sie firma nazywa ale gościu jest co niedziele na Elizówce box 119 tel 609 776 006 oddajesz mu turbinę w niedziele a w środę jest u ciebie. robiłem u nich 3 turbinki i wszyscy znajomi i nikt nie narzeka można sie targować.

Opublikowano

:kox::D cicho cicho bo może ja na wiosnę przejdę na waszą ciemną stronę mocy :D Ale do tego czasu dzielnie bronię avantów :D

Opublikowano

:kox::D cicho cicho bo może ja na wiosnę przejdę na waszą ciemną stronę mocy :D Ale do tego czasu dzielnie bronię avantów :D

to przechoć szybko na te lepsza strone mocy i nie piskaj :wink4::decayed:

Opublikowano

Geloo jeśłi chodzi o reampoland to czołówka w polsce od turbin :good: na googlach cieszą sie dobrą opinią, mi jak klęknie i nie znajde tego co chce to hybryde u nich robie

Opublikowano

no ja raczej tez tam oddam na turbo nie bede oszczedzal i zalezy mi na gwarancji (12 miesiecy) zawsze to jakies ubezpieczenie :) a i opinia i liczy :)

Opublikowano

no ja raczej tez tam oddam na turbo nie bede oszczedzal i zalezy mi na gwarancji (12 miesiecy) zawsze to jakies ubezpieczenie :) a i opinia i liczy :)

z gwara to najlepiej u nich montaż zrób zawsze to gwarancje podważy przy ewentualnej reklmacji, nie będa gadać że wina montazu itp

Opublikowano

i wszystko jasne po rozebraniu intercoolera i wszystkich wezy jest olej i sa opilki a na turbine luz gora dol nie ma luzu wzdluz ale to male pocieszenie wiec teraz szukam turbiny do 1.8T albo regeneracja ( o ile jest co regenerowac)

Opublikowano

i wszystko jasne po rozebraniu intercoolera i wszystkich wezy jest olej i sa opilki a na turbine luz gora dol nie ma luzu wzdluz ale to male pocieszenie wiec teraz szukam turbiny do 1.8T albo regeneracja ( o ile jest co regenerowac)

to to masz jasną sytuację.

Więc albo rób turbine albo szukaj innej może mocniejszej jeśli planujesz modzić coś z mocą.[br]Dopisany: 28 Sierpień 2011, 16:34_________________________________________________mrogal dzieje sie tam u Was :decayed:

http://www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/444533,gole-kobiety-na-ulicach-chelma-prowokacja-czy-zaklad,id,t.html :gwizdanie:

Opublikowano

jakiś tydzień temu pisali o podobnej akcji niejakiego Marcina R. :D więc on pewnie zainspirował dziewczynki :D

Opublikowano

jakiś tydzień temu pisali o podobnej akcji niejakiego Marcina R. :D więc on pewnie zainspirował dziewczynki :D

pewnie "maczał" w tym palce :decayed: