Opublikowano 17 Sierpnia 20169 l Witam Forumowiczów z lubelskiego!Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 B5 avant 2,4 quattro. Mam dwa problemy z autem:- trudno odpala jak się mocno rozgrzeje (po ostygnięciu/odczekaniu jakiegoś czasu jest już normalnie),- włączający się ABS nawet przy lekkim hamowaniu, zawsze przed zupełnym zatrzymaniem się auta.Po lekturze forum dowiedziałem się, że przyczyną może niesprawny czujnik położenia wału / czujnik temperatury, a jeśli chodzi o ciągle włączający się ABS - czyszczenie lub poprawne ustawienie czujników.I stąd moje pytanie, czy znacie jakiś dobry/zaufany warsztat, gdzie mógłbym się udać z tymi usterkami?Mam nadzieję, że spotkam się z Wami na jakimś spocie.Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Opublikowano 18 Sierpnia 20169 l Z odpalaniem myślę, że trzeba zwiekszyć dawke startową paliwa na ciepłym Edytowane 18 Sierpnia 20169 l przez Marcinx52
Opublikowano 18 Sierpnia 20169 l Witam Forumowiczów z lubelskiego! Od niedawna jestem posiadaczem Audi A4 B5 avant 2,4 quattro. Mam dwa problemy z autem: - trudno odpala jak się mocno rozgrzeje (po ostygnięciu/odczekaniu jakiegoś czasu jest już normalnie), - włączający się ABS nawet przy lekkim hamowaniu, zawsze przed zupełnym zatrzymaniem się auta. Po lekturze forum dowiedziałem się, że przyczyną może niesprawny czujnik położenia wału / czujnik temperatury, a jeśli chodzi o ciągle włączający się ABS - czyszczenie lub poprawne ustawienie czujników. I stąd moje pytanie, czy znacie jakiś dobry/zaufany warsztat, gdzie mógłbym się udać z tymi usterkami? Mam nadzieję, że spotkam się z Wami na jakimś spocie. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Jesli chodzi o abs to 99% koronka na przegubie, samej nie dokupisz trzeba zmieniac caly przegub. No ewentualnie czujnik ale innych opcji nie ma. W moim przypadku 2 razy byla winna koronka
Opublikowano 19 Sierpnia 20169 l Dzięki za odpowiedzi.W najbliższą niedzielę niestety nie będzie mnie w Lublinie. Pozdrawiam.
Opublikowano 19 Sierpnia 20169 l Z odpalaniem myślę, że trzeba zwiekszyć dawke startową paliwa na ciepłymto nie dizel :-P
Opublikowano 19 Sierpnia 20169 l Z odpalaniem myślę, że trzeba zwiekszyć dawke startową paliwa na ciepłymto nie dizel :-P upss... nie zauważyłem
Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l Autor Moje dokładne mapy pokazują, że będzie padać dopiero po spocie
Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l Panowie pytanie Czy z was ktos wjezdza na Low Lublin bo z tego co widze to trzeba miec jakies pozowlenie
Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l My za wysoko siedzimy w naszych a4 :-D ale VPLD jest w low Lublin :-)
Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l Panowie pytanie Czy z was ktos wjezdza na Low Lublin bo z tego co widze to trzeba miec jakies pozowlenie jakie pozwolenie? co najwyzej od rodzicow na obnizenie auta
Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l Panowie pytanie Czy z was ktos wjezdza na Low Lublin bo z tego co widze to trzeba miec jakies pozowlenie jakie pozwolenie? co najwyzej od rodzicow na obnizenie auta Całkiem możliwe [emoji1] bo mi powiedzieli jak swoją A4 jeszcze obniże to może tam wjade [emoji23] [emoji23] Wysłane z S7 Edge Edytowane 21 Sierpnia 20169 l przez Mizur138
Opublikowano 21 Sierpnia 20169 l Panowie pytanie Czy z was ktos wjezdza na Low Lublin bo z tego co widze to trzeba miec jakies pozowlenie jakie pozwolenie? co najwyzej od rodzicow na obnizenie auta +1
Opublikowano 22 Sierpnia 20169 l Panowie pytanie Czy z was ktos wjezdza na Low Lublin bo z tego co widze to trzeba miec jakies pozowlenie jakie pozwolenie? co najwyzej od rodzicow na obnizenie auta Całkiem możliwe [emoji1] bo mi powiedzieli jak swoją A4 jeszcze obniże to może tam wjade [emoji23] [emoji23] Wysłane z S7 Edge Zalezy od humorow. Jak malo ludzi to wpuszczaja ale czasami "selekcja ostra" tna -40 nie wjedzie.