Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dostaje się woda do auta :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Mam ostatnio problem z deszczową pogodą... :( po każdym deszczu zbieram mi się woda w aucie a dokładnie w miejscu jak na zdjęciu... czy wiecie jaki może być tego powód? pozdrawiam!

03046819369936424624.jpg

ps. w miejscu zaznaczonym strzałką czerwoną zauważyłem ze właśnie z tego miejsca napływa woda. jeśli auto stoi na niewielkim wzniesieniu wody przybywa tak jakby spływała.

Opublikowano

ja bym wszedł pod auto i zobaczył, może tam jest odpowiedź :mysli:

albo wyciągnąć fotel, zdjąć tapicerkę i pod tapicerką szukać :gwizdanie:

Opublikowano

to chyba nie będzie od spodu, gdyby tak było to woda nachodziłaby bardziej podczas jazdy w deszczową pogodę a nie jak auto stoi na deszczu. Woda może się chowac w szynie ale nie koniecznie tam będzie przyczyna, bo wątpię w to. Sprawdzałeś może boczne słupki? Czy są suche.

Opublikowano

Mi 2 razy zalało samochód

Za pierwszym razem puszczała przednia szyba i po słupku się lało, lewa połowa auta po deszczach była zalana :-/ Znajomy blacharz przekleił szybę i było ok. Objawy były takie jak piszesz, woda jakby wylewała się gdzieś koło tej szyny.

Drugi raz okazało się, że zabrakło rynienki nad filtrem powietrza po prawej stronie pod szybą, i zalewało prawą stronę. Ale z tego co widać na fotkach, to druga możliwość odpada.

Sprawdź czy jak oblejesz auto z wiadra, czy po przednich słupkach woda Ci nie cieknie.

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

dzieki za podpowiedzi :) coś mi sie zdaje ze to szyba przednia lewa bo jak przekraczam 120km/h to strasznie huczy z tej szyby. zobacze i napisze czy zadzialalo :> pozdro

Opublikowano

dzieki za podpowiedzi :) coś mi sie zdaje ze to szyba przednia lewa bo jak przekraczam 120km/h to strasznie huczy z tej szyby. zobacze i napisze czy zadzialalo :> pozdro

mi też huczy i nie mam powodzi w aucie więc wcale bym tego nie obstawiał, zresztą chyba byś zauważył, że Ci cieknie z drzwi no ale sprawdź

Opublikowano

sprawdź odpływy wody - jeden jest pod aku drugi pod serwem. U mnie były zatkane i woda była właśnie w tym miejscu co u ciebie. Druga rzecz to sprawdź czy masz pod podwoziem takie gumowe korki po jednym z każdej strony mniej więcej na początku drzwi przednich

Opublikowano

zobacz tez miejsce pod maską gdzie linka z otwierania klapy wchodzi do samochodu tam często parcieje ta gumowa uszczelka....jezeli cos pomoze to miałem taki przypadek z Toledo,okazało sie że woda ''wpadała'' przez poparciałe uszczelki na drzwiach

Opublikowano

A ja się przyłączę, mam mokrą wycieraczkę pasażera :angry: po demontażu schowka zauważyłem, że kapie z tej gąbki :mysli:. Uszczelniłem ten plastik przy filtrze kabinowym silikonem, po złożeniu polałem wodą szybę (symulacja deszczu) wyjechałem coś załatwić na mieście i po powrocie zauważyłem, że znowu kapie :wallbash: .

jaka może być przyczyna, że leci woda???

tutaj zdjęcie zapożyczone od kolegi z forum

klima06bj7.jpg

Opublikowano

zaznaczone miejsce to odpływ wody/skroplin z obudowy nagrzewnicy, jak masz to zatkane to możesz mieć przeciek do środka, podjedź na kanał i dmuchnij z drugiej strony sprężonym powietrzem

Opublikowano

ok thx Daimos :good:

Tylko czy możliwe, że naleciało tyle wody przez ten otwór , że przednia i tylna wycieraczka jest cała mokra? :mysli:

Opublikowano

będzie mokro po stronie pasażera zarówno z przodu jak i z tyłu, dodatkowo sprawdź obudowę filtra przeciwpyłkowego czy jest szczelna

Opublikowano

Kolegi, a macie pomysł skąd mam mokry bagażnik?

Podłoga bagażnika mokra od strony oparcia kanapy, wielki zaciek.

Antena telefonu (obecnie CB) szczelna, lampy szczelne, uszczelka klapy ok. Szybra brak...

Proszę o pomoc...

Samochód jak w profilu (sedan)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

I jak tam Sayan znalazłeś powód? bo kurka u mnie jest to samo w tym samym miejscu :(

<a href=http://www.es.7searchsoft.com/ >programas descargar gratis</a>

Witam wszystkich! Mam ostatnio problem z deszczową pogodą... :( po każdym deszczu zbieram mi się woda w aucie a dokładnie w miejscu jak na zdjęciu... czy wiecie jaki może być tego powód? pozdrawiam!

03046819369936424624.jpg

ps. w miejscu zaznaczonym strzałką czerwoną zauważyłem ze właśnie z tego miejsca napływa woda. jeśli auto stoi na niewielkim wzniesieniu wody przybywa tak jakby spływała.

<a href=http://www.it.7searchsoft.com/ >scaricare programmi</a>

Opublikowano

Sprawdzcie filtr kabinowy ktory znajduje tuz przy podszybiu po prawej stronie. Po sciagnieciu obudowy gornej powinien byc widoczny filtr kabinowy a na nim specjalna rynienka ktora wlasnie woda splywa na zewnatrz, a jesli niema to do srodka auta - moze cieknac we wszystkie strony czy to z tylu auta czy to z przodu, jak i lewa i prawa strony!!!!! Naprawde na poczatek warto to sprawdzic, koszt maly, pracy malo a usterka niemila.