Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System Homelink – otwieranie bramy wjazdowej i garażowej w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie proste to nie będzie. Moim zdaniem musiał byś rozebrać przyciski w słoneczniku i je podłączać do pilota.

Oryginalnie w przyciskach musi być jakiś układ który daje sygnały do sterownika w zderzaku, dodatkowo ten sygnał leci jednym przewodem. Nie sądzę żeby ten układ miał wiele wspólnego ze zwykłym pilotem, w audi całą robotę robi sterownik w zderzaku. Świadczy o tym to iż po zaprogramowaniu i uruchomieniu HL w samochodzie można wymienić słonecznik na inny i dalej wszystko działa bez programowania. Z tego wynika że słonecznik to tylko przyciski i dioda sygnalizacyjna ale na pewno jest to sterowane jakimś układem elektronicznym który trzeba by rozkiminić.

Więc trzeba by kogoś kto dobrze zna się na elektronice i ogarnie temat.

Dodatkowym problemem będzie przeciągnięcie dodatkowych przewodów z słonecznika bo o ile wiem to rozebranie tego przeważnie kończy się uszkodzeniem słonecznika.

Opublikowano

Szuka ktos slonecznika z HL??

Oddam za 150.

Opublikowano
Szuka ktos slonecznika z HL??

Oddam za 150.

czarne do b7 ?

Opublikowano

Jasne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Więc za pomocą znajomego polaczylismy ori pilot ze zmiennym kodowaniem pod pilot w daszku :wink:
A tak to działa

Edytowane przez H4mm3R

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten twój znajomy ma ładne paznokcie :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Słuchajcie a czy do naszych B6 podejdzie daszek z Homelinkiem od A3 o numerach 8P1 857 551C- chyba najbardziej chodzi o kształt samego daszku czy jest taki sam.

I czy daszki z USA działają u nas, wiem że moduły z USA nie działają, a czy daszek z USA z modułem z Europy zadziała??

Edytowane przez Marynarz____

Opublikowano

Patrzyłem wczoraj na daszki w A3 8P0 i są niemal identyczne. Mocowania te same.

Opublikowano

daszek z Usa zadziała z modułem z Europy, mam tak u siebie i wszystko działa bez problemu. Daszki się nie różnią.

Opublikowano

kurcze ale czy wejdą w miejsca w podsufitce i nie będą haczyć :eusathink:

Opublikowano

kurcze ale czy wejdą w miejsca w podsufitce i nie będą haczyć :eusathink:

Powinno być wszystko ok.

daszek z Usa zadziała z modułem z Europy, mam tak u siebie i wszystko działa bez problemu. Daszki się nie różnią.

Bo daszek to tylko pilot, ważny jest moduł.

Opublikowano

Panowie jest możliwość kupując przez allegro rozpoznania który moduł jest USA a który na Europe?

Opublikowano

Panowie jest możliwość kupując przez allegro rozpoznania który moduł jest USA a który na Europe?

tak wyglada usa,znaczy sie,takie ma numery a jakie na eu,to nie mam pojecia

http://www.directupload.net/file/d/3770/juslbflm_jpg.htm

Opublikowano

Ten z A na końcu to jest na Meksyk i USA było już pisane o tym w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

powiedzcie jaki moduł kupic chodzi mi o najnowszy bo nie chciałbym czy teraz czy kiedys przy zmianie bramy cos mi nie działało

to musi byc typowo od b6 czy moze byc od np. b8? i jaki musi miec numer tylko te z koncowka 511?

bede wdzieczny jak mi ktos na szybko wytłumaczy jakich mam dokładnie szukac modułow niby te po 2010 r obsługuja zmienne kodowanie 7 soft i wgl takie tam...

potrzebny numer modułu lub auto z jakiego podebrac to

Opublikowano

Nie może być od B8. Musi mieć numer 8E0909511 i ważne nie może mieć literki A na końcu, te z literką A to wersje USA i nie działają z cżęstotliwościami pilotów bram w Europie. Najlepiej jest kupić jak najnowszy na naklejce na module przeważnie jest data produkcji. Jak szukałem to widziałem takie 8E0909511 nawet z roku 2011 ale cena była kosmiczna coś około 1000zł. To i tak tanio bo w ASO nowy ponad 3 tyś :)
Mi udało się kupić taki z początku 2007 roku ale nadal ma soft 6 mimo to u mnie działa z bramą sterowaną zmiennym kodowaniem. Powiem więcej według informacji którą uzyskałem z HomeLinka nie powinien działać z moją brama a działa od wiosny tego roku bez problemu. Oczywiście pilot ze zmiennym kodowaniem trzeba odpowiednio zaprogramować.

Edytowane przez kdawid

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jakie piny wchodza w kostke 6 pin od słonecznika?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

czym rożni się sterownik bramy garażu montowany seryjnie w audi z oznaczeniami H02/S0002 lub H02/00003 od H03/S0003, H04/0004 ITP.?