paput Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Mam opony Pirelli P7 letnie 215/55/16 i zauważyłem że huczą w czasie jazdy i to chyba te z przodu nie są wyząbkowane co to może być? Z jednej strony mają nacięcia skierowane w stronę kierunku jazdy a od strony pasażera skierowane przeciwnie. Czy tak powinno być czy może założyli mi źle opony? Wyglądają tak: dokładnie takie [robione przed chwilą]
angelo77 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Są to opony asymetryczne. Mam takie same i u mnie nie huczą. Powinny być zamontowane na feldze tak jak na zdjęciu. Poza tym na boku opony szukaj wyrazów: outside, aussen, które oznaczają "na zewnątrz".
paput Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Opublikowano 28 Marca 2010 Są to opony asymetryczne. Mam takie same i u mnie nie huczą. Powinny być zamontowane na feldze tak jak na zdjęciu. Poza tym na boku opony szukaj wyrazów: outside, aussen, które oznaczają "na zewnątrz". ja mam napisane outer to może być to?[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:07_________________________________________________nie mam żadnych strzałek[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:08_________________________________________________A czy może to być przyczyną tego że zbieżności jeszcze nie ustawiłem?
angelo77 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 ja mam napisane outer to może być to?[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:07_________________________________________________nie mam żadnych strzałek[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:08_________________________________________________A czy może to być przyczyną tego że zbieżności jeszcze nie ustawiłem? "Outer" to również znaczy na zewnątrz, i skoro widzisz ten napis to chyba masz dobrze założone opony. A czy zbieżność ma wpływ na huczenie opon to tego nie wiem.
angelo77 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Patrząc na to zdjęcie, wydaje mi się że przyczyną huczenia może być zużycie opony. Z którego roku są te opony? P.S. Ona już nawet nie przypomina P7.
paput Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Opublikowano 28 Marca 2010 Patrząc na to zdjęcie, wydaje mi się że przyczyną huczenia może być zużycie opony. Z którego roku są te opony? P.S. Ona już nawet nie przypomina P7. Bieżnik jest bardzo gruby ta fota to telefonem robiona taka lipna. Opona z 2008 roku[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:50_________________________________________________Opony zadbane są właśnie kurcze. Z jednej strony nacięcia są w jedną stronę w z drugiej w drugą u Ciebie też tak jest?[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 21:52_________________________________________________Jeśli są to opony asymetryczne to czy masz z boku opony strzałkę kierunkową?
angelo77 Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Strzałki kierunkowej nie będzie tylko napis. Zauważ, że gdy masz tę oponę założoną np. z prawej strony samochodu i przyjmiemy że kręci się na tej stronie do przodu, to po przełożeniu jej na lewą stronę samochodu obraca się ona nam już w przeciwnym kierunku niż ta co jest po prawej stronie i jest to jak najbardziej w porządku.
paput Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Opublikowano 30 Marca 2010 Czy opony mogą się "ujeździć"? i przestaną wtedy szumieć? Przy 170 km/h już nie słychać szumu
Pawlo 2004 Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 Przecież te opony wygladają jak sliki Który rok jest tych opon?? Opona w takim stanie ma prawo już szumieć
paput Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Opublikowano 30 Marca 2010 Przecież te opony wygladają jak sliki Który rok jest tych opon?? Opona w takim stanie ma prawo już szumieć Opona jest prawie nowa i wogóle nie zjechana takie zdjęcie. Rok 2008! Stan super bieżnik jak w traktorze
Rekomendowane odpowiedzi