Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Termometr zewnętrzny pokazuje cały czas od +4,5C do 6,5C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś gdy zaszedłem rano do auta termometr mi pokazał +4,5 C i śnieżynkę chodź na pewno było dobre 10C. i tak bez przerwy co włącza silnik chodź na dworze jest około +15 to termometr mi pokazuje +4,5 i nagrzewa się do max 6,5C jak się silnik rozgrzeje do 90C. Może mi ktoś podpowiedzieć co mam zrobić teraz jak sprawdzić Polskim VAgiem lub Vagiem o co biega? Prosiłbym o instrukcje jak dla laika.

Opublikowano

Dziś gdy zaszedłem ran odo auta termometr mi pokazał +4,5 C i śnieżynkę chodź na pewno było dobre 10C. i tak bez przerwy co włącza silnik chodź na dworze jest około +15 to termometr mi pokazuje +4,5 i nagrzewa się do max 6,5C jak się silnik rozgrzeje do 90C. Może mi ktoś podpowiedzieć co mam zrobić teraz jak sprawdzić Polskim VAgiem lub Vagiem o co biega? Prosiłbym o instrukcje jak dla laika.

Wymień czujnik
Opublikowano

Tylko który ? tam podobno jest kilka i z tych kilku wyliczana jest średnia.

Opublikowano

Tylko który ? tam podobno jest kilka i z tych kilku wyliczana jest średnia.

jest jeden pod zderzakiem...trzeba wyjąć lewą kratke ze zderzaka i masz go w ręce
Opublikowano

a ile taki czujnik kosztuje i gdzie go kupię ?

Opublikowano

W dziale sprzedam auto jeden z kolegów ma dwa angliki do sprzedania na części, napisz do niego może ma sprawny czujnik temperatury zewnętrznej...

Opublikowano

a ile taki czujnik kosztuje i gdzie go kupię ?

8D0820535

ASO 90zł

allegro - 40zł

Opublikowano

Ja się podepnę do tematu. Mi termometr generalnie dobrze pokazuje ale czasami potrafi pokazać absurdalne -17 albo jeszcze niżej podczas gdy na dworze jest grubo powyżej zera. Nagle i niespodziewanie temp zaczyna spadać po czym temp. wraca do normy. Ktoś już miał takie jaja?

Opublikowano

Jak wyżej, czyjnik świruje,możesz na próbę podmienić czujnik

Opublikowano

Podpinam się do tematu.

U mnie też temperatura oscyluje w granicach 4-6*C

Czujnik mam na pewno sprawny, bo podłączałem go "na krótko" bezpośrednio do wyświetlacza temperatury...

Nie wiem co się dzieje?

[br]Dopisany: 22 Maj 2010, 08:33_________________________________________________Klima załącza się normalnie...

Czy ktokolwiek miał taki problem, proszę o pomoc.