Maxito Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Witam. Jestem na etapie poszukiwań mechanizmu podnoszenia szyby przedniej od strony kierowcy czyli mojej. Ale nie o tym chciałem sie chwalić, mianowicie czy ktoś wymieniał ten że mechanizm kiedyś w swojej b6 czy b7??? Wydaje mi się, że powinno się to robić tak samo. Czy trzeba szybę opuszczać czy da się to jakoś w całości razem z ramą? Szukałem na forum ale za cholerę nie umiem tego znaleźć. Znalazłem tylko jak się tapicerkę demontuje i się przydało bo pisali że można połamać plastikowe kołeczki ale mi się udało to zrobić bez strat. Więc jak ktoś to robił pls o info bo nie chciałbym sobie czegoś uszkodzić czy więcej połamać. sprawa niecierpiąca zwłoko bo mam zdemontowany boczek i wygląda to fatalnie...
storm37 Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Odkrecasz ramke szyby i calosc wychodzi z ramka
Maxito Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Opublikowano 29 Marca 2010 Odkrecasz ramke szyby i calosc wychodzi z ramka A coś więcej ile śrub itd
storm37 Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Jak masz rozebrana tapicerke to dokladnie widac ktore sruby trzymaja ramke chyba nie potrzeba do tego zdjec.
Maxito Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Opublikowano 29 Marca 2010 Jak masz rozebrana tapicerke to dokladnie widac ktore sruby trzymaja ramke chyba nie potrzeba do tego zdjec. no ok nie trzeba demontować zamków klamki ???
bogi Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 chyba kable od lusterka są przyczepione gdzieś do ramki ale to przy wyjmowaniu powinieneś zauważyć. masz tutaj link który powinien pomóc : http://www.audizine.com/forum/showthread.php?327299-DIY-B6-A4-Window-Regulator-amp-Motor-Replacement pozdrawiam
Maxito Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Opublikowano 30 Marca 2010 chyba kable od lusterka są przyczepione gdzieś do ramki ale to przy wyjmowaniu powinieneś zauważyć. masz tutaj link który powinien pomóc : http://www.audizine.com/forum/showthread.php?327299-DIY-B6-A4-Window-Regulator-amp-Motor-Replacement pozdrawiam :notworthy: :notworthy: :good: i wszystko jasne dzięki bardzo pozdrawiam
MiruK Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 heh kilka dni temu przerabiałem temat, kołeczki jak się zepsują można kupić w VW-Audi, dawałem niecałe 2zł/szt, jak już się ma wprawę to w godzinę się idzie wyrobić z całą wymianą mechanizmu, mechanizm musisz znaleźć w dobrym stanie, ja chciałem zaoszczędzić i kupiłem na allegro za 100zł jakiś kombinowany,pół dnia roboty,odsunąłem szybę 2 razy i linki na rolce pozachodziły na siebie, co ja się z tym okombinowałem i nic z tego, kupiłem drugi za 200zł i ten już jest jak nówka, zrobiłem drugie podejście, godzinka roboty i szyba śmiga powodzenia
Pawlo 2004 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 W tym temacie opisałem jak to zrobić, dodam ze temat jest zaraz pod twoim na tą chwilę http://www.a4-klub.pl/smf/wnetrze/b6_avb_problem_z_podnoszeniem_szyby_przedniej_kierowcy-t125400.0.html;msg1508418#msg1508418
Maxito Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ja właśnie czekam tez kupiłem używke ori 130 podobo w dobrym stanie się okaże jak zobacze i sie przejade szybą :mysli: gdzies na alegro widziałem nówki z Radomia za 150 pln + 30 pln przesyłka a u nas na ślunsku 240 i trzeba 2 dni czekać
maruda69 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Może się Wam to przyda [A4 B6] Wymontowanie i zamontowanie ramy okna i podnośnika szyby Demontaż szyby z podnośnika ... jeżeli pomogłem --> jestem happy i "strzelcie przy okazji" za mnie browarka
Maxito Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Może się Wam to przyda [A4 B6] Wymontowanie i zamontowanie ramy okna i podnośnika szyby Demontaż szyby z podnośnika ... jeżeli pomogłem --> jestem happy i "strzelcie przy okazji" za mnie browarka dzięki kolego ale juz mam to wydrukowane od ziomka z niemieckiej strony ale pomocna info bo na całym forum nic o tym nie było
GRazny Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 to ja też coś dodam bo akurat Adadur mi sprzedał ten filmik... [br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 17:06_________________________________________________albo szukamy na YT coś na wzór "Audi A4 Window Regulator Replacement"[br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 17:06_________________________________________________a tu nawet z obrazkami jakby ktoś nie miał neta w garażu...http://www.happywrenching.com/audi/a4/2004-audi-a4-window-regulator-and-motor-replacement.html
Rekomendowane odpowiedzi