Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Po modzie i wymianie PD u Witka (196KM , 420 Nm)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z B8 to jeszcze nie do końca wiadomo jak to będzie. Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Na pewno z B6 przez 250 kkm nie miałem tyle problemów co z B8 przez 20 kkm :gwizdanie:

Opublikowano

No właśnie... chętnie bym się przesiadł na B8 jakby trafiła się ciekawa sztuka, ale po przejściach z B7 to aż strach... co za diabeł w tym siedzi - z roku na rok gorsze te fury robią :evil:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie... chętnie bym się przesiadł na B8 jakby trafiła się ciekawa sztuka, ale po przejściach z B7 to aż strach... co za diabeł w tym siedzi - z roku na rok gorsze te fury robią :evil:

strachu nie ma to za***iste auto , trzeba sie tylka przesiasc na benzyne :wink4:

.....wczoraj siedzialem z KmK i paroma kolegami z innego forum i doszlismy do wniosku ze awaryjnosc TDI sprawia ze z punktu widzenia realnych kosztow utrzymania nie ma na nich zadnej oszczednosci , a wrecz przeciwnie generuja same straty , wiec gdzie tu ich sens

Opublikowano

Ciekawy temat.

Kolego turdzi ty miales robiony soft w MR i wymiane pompek na nowe?

Ktos sie tu pytal o rozmice miedzy BKD i BRD.

No na pewno sie suszarkami roznia, ale takze budowa glowicy (tak jest tez w przypadku BKD i BLB)

Jedne maja glowice 8 zaworowe a inne 16 zaworowe. BRD ma na pewno glowice 16-zaworowa. Ma takze inny osprzet odpowiedzialny za recylkulacje spalin.

Opublikowano

No na pewno sie suszarkami roznia, ale takze budowa glowicy (tak jest tez w przypadku BKD i BLB)

Jedne maja glowice 8 zaworowe a inne 16 zaworowe. BRD ma na pewno glowice 16-zaworowa. Ma takze inny osprzet odpowiedzialny za recylkulacje spalin.

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Aleś koleś zaistniał :cool1:

Opublikowano

...co napisalem smiesznego? :)

Opublikowano
  • Autor

tak

...co napisalem smiesznego? :)

w sumie to nic.... Jaro mial pewnie na mysli ze musisz jeszcze dos solidnie zglebic temet roznicy w budowei silnikow VAG bo tu blizej do placzu niz do smiechu :wink4::)

Opublikowano

tak

a dlaczego nie czysciles ich ultradzwiekami?

(u mnie to robil serwis i byla spora poprawa- chociaz juz czuje ze znowu trza by je czyscic/ mam 114tkm)

w sumie to nic.... Jaro mial pewnie na mysli ze musisz jeszcze dos solidnie zglebic temet roznicy w budowei silnikow VAG bo tu blizej do placzu niz do smiechu :wink4::)

A napisalem cos co jest nieprawda? :cool1:

...w sumie fora sa przeciez po to zeby wymieniac sie wiedza, chociaz w rzeczywistosci roznie to bywa... :gwizdanie:

Opublikowano

Carlos , szkoda gadac nawet nie che sie denerwowac :wallbash:

Trzeba było kupić starego sprawdzonego AWX/AVF to nie miał byś takich problemów :polew::wink4:

Dla przykładu wkleję bo sprawdzałem ostatnio stan PD w B6 mojego ojca, furmanka to A4 Avant 1.9 tdi AVF Quattro po przejechaniu 354.000 km :hi:

pt3ZA.jpg

w bryce nic nie było grzebane przy silniku od nowości poza wymianą przewodu dolotu powietrza jakoś 1000 km temu, no i regularną wymianą oleju i filtrów.

Opublikowano

Ciekawy temat.

BKD, BLB i BRD wszystkie sa 16v :wink4:[br]Dopisany: 09 Kwiecień 2010, 21:12_________________________________________________

Dla przykładu wkleję bo sprawdzałem ostatnio stan PD w B6 mojego ojca, furmanka to A4 Avant 1.9 tdi AWX Quattro po przejechaniu 354.000 km

AWX z Q :mysli: jestes pewien że to nie AVF??

Opublikowano

AWX z Q :mysli: jestes pewien że to nie AVF??

Oczywiście AVF, poprawione

Opublikowano

Ciekawy temat.

BKD, BLB i BRD wszystkie sa 16v

Racja, ten 8-zaworowy to BPW- przepraszam za wprowadzenie w blad

Opublikowano

ja mam awx quattro :kox:

Opublikowano
  • Autor

a dlaczego nie czysciles ich ultradzwiekami?

(u mnie to robil serwis i byla spora poprawa- chociaz juz czuje ze znowu trza by je czyscic/ mam 114tkm)

nie mialem na to czasu , zreszta nie zawsze to przynosci pozadany efekt.

BKD, BLB i BRD wszystkie sa 16v

malo tego mja takie same glowice roznia sie jedynie walkami ( BRD wzgledem reszty ) :wink4:

Opublikowano

ja mam awx quattro :kox:

Adamooo mówimy o normalnych samochodach, a nie spawanych parchach składakach ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

znalazlem fajna stronke tunera BSR ze Szwecji , co wazniejsze podaje czasy mierzone na jednym biegu ce eliminuje przekalmania:

http://en.bsr.se/products/t1168/

oto moje czasy :

80-120 km/h:

4 bieg - 5,2 s

80-140 km/h:

4 bieg - 9,1 s

80-140 km/h:

5 bieg - 13,5 s

100-150 km/h:

4 bieg - 8,7 s

100-150 km/h:

5 bieg - 11,1 s

Po programie u Witka widac ze auto jezdzi jak seryjne B7 3.0TDI 233KM :cool1: ( oczywisice porownujac caszy do czasow z tej stronki )