Pawel_M Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam, idzie lato alumki 18" już czekają na założenie ale mam problem ze sprężynami. Chciałem zakupić sprężyny coś koło 60/40 ( żeby z przodu max wchodził jeden palec między oponę a nadkole ) i jest lipa Chyba żadna firma z górnej półki nie robi tak niskich sprężyn do Quattro. Znalazłem sprężyny Supersporta 55/40 i jakieś TA-Technic ( jakoś tak się firma zwie ) 60/40. Czy w quattro jest jakiś problem z obniżeniem przodu na -60 ?? coś będzie dobijać, obcierać ??
bish - kopt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 możesz go wyglebić na maxa a dobijanie i obcieranie bedzie zalezało od rozmiarów kółka jakie chcesz tam wsadzić H&R o nr 29591-3 obniżają przód 2.5 tyl 2 cale
Pawel_M Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2010 To nie wiem jak to jest możliwe że gdzie nie zadzwonię to mi mówią że w katalogu H&R lub Weitecu podają max obniżenie 40 lub 45. Założone będą opony 225/40 18 a felgi 8j et 35
bish - kopt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 to niech mądre głowy sprawdzą po tym numerze
Pucek Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam, idzie lato alumki 18" już czekają na założenie ale mam problem ze sprężynami. Chciałem zakupić sprężyny coś koło 60/40 ( żeby z przodu max wchodził jeden palec między oponę a nadkole ) i jest lipa Chyba żadna firma z górnej półki nie robi tak niskich sprężyn do Quattro. Znalazłem sprężyny Supersporta 55/40 i jakieś TA-Technic ( jakoś tak się firma zwie ) 60/40. Czy w quattro jest jakiś problem z obniżeniem przodu na -60 ?? coś będzie dobijać, obcierać ?? przód w Q jest taki sam jak w ośce, więc jak za bardzo obniżysz to będzie obcierało popatrz na mój setup, amorki blistein o skróconym skoku + sprężyny H&R czerwone -40mm szału nie ma, jeździ się fajnie i obniżenie w sam raz na co dzień
bish - kopt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 przód w Q jest taki sam jak w ośce, więc jak za bardzo obniżysz to będzie obcierało ja ci Pawel moge powiedzieć z mojego doświadczenia - mam koło i szersze i wyższe od twojego przy takim samym ET mam lekką glebe coś takiego jak Pucek i nie za twardo - choćbym nie wiem co robił, przy max dobiciu i na skręconych kołach to nic mi nie obciera :gwizdanie:
Pawel_M Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Po dzisiejszych poszukiwaniach jak na razie dostępne są: Weitec 45/35 670zł Supersport 55/40 560zł ( znalazłem też te same sprężyny po upuście za 510zł ) Lowtec 50/30 536zł Pucek oglądałem Twoją fotkę i w sumie trochę niżej bym chciał ale już niewiele niżej. Jeżeli faktycznie wartości obniżenia podawane przez producentów są realne to najbardziej odpowiada mi Supersport ... Bish - kopt te numery H&R które podałeś znalazłem niestety tylko na necie i to w USA. Człowiek który mi sprawdzał w katalogu H&R powiedział że nie ma takich numerów katalogowych więc możliwe że te sprężyny są już wycofane z produkcji
Rekomendowane odpowiedzi