Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Po "cudownym zastrzyku" w MR MOTORS ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakis taki lajtowy wyszedł. :mysli:

Opublikowano

To dopiero początek :wink4: Poza tym oddałem Niunię w ręce Mistrza,więc myślę,że wiedział co robić :cool1:Być może niedługo wymienię IC na wydajniejszy a wtedy podkręci się na 160 kucyków :wink4:

Opublikowano

Po trzech latach przyszedł czas na korektę, bo niestety moc i moment obrotowy spadły:facepalm: Tylko parę kucyków, ale czuć, że łapie muła :thumbdown:

---------- Post dopisany at 11:16 ---------- Poprzedni post napisany at 11:14 ----------

Hamowania_2013.jpg

Opublikowano

Słynna hamownia Kreatora Mocy :decayed:

---------- Post dopisany 12-07-2013 at 16:24 ---------- Poprzedni post napisany 21-06-2013 at 11:50 ----------

Po trzech latach przyszedł czas na korektę, bo niestety moc i moment obrotowy spadły:facepalm: Tylko parę kucyków, ale czuć, że łapie muła :thumbdown:

---------- Post dopisany at 11:16 ---------- Poprzedni post napisany at 11:14 ----------

http://s16.postimg.org/acxselwfl/Hamowania_2013.jpg

Dzisiaj autko było na badaniach w Kreatorze Mocy i stwierdzili, że układ dolotowy, turbina, przepływomierz, przewody ciśnieniowe są w stanie idealnym. Program trzyma parametry, map sensor też ok. Padły dwie diagnozy, że może wtryski, albo wytarty wałek w silniku. Auto nie kopci, pali bez problemu, ale przy ruszaniu jak dam mniej gazu to potrafi dostać dziwnych wibracji. Ostatnio było lane inne paliwo niż zwykle (wcześniej Orlen Verva, a teraz Statoil Diesel Gold+uszlachetniacz Millers),ale czy to może być przyczyna tej ucieczki kucyków?Ktoś miał może podobny przypadek?

Opublikowano

jestes z warszawy ,a jezdzisz po jakis kreatorach mocy,jedze tam gdzie softa robiles

Opublikowano

Z chęcią bym pojechał,ale Mistrz Rogalotti był na urlopie. Teraz ja wyjeżdzam,a chciałem sprawdzić autko. Myślę,że to co sprawdzali w Kreatorze nie wymaga jakiś wielkich umiejętności, więc mam pewność, że osprzęt jest ok. Rozmawiałem z Rogalem przed chwileczką i potwierdził diagnozy. Prawdopodobnie ciśnienie paliwa zmniejszyło się,a wiec albo wtryski,albo pompa :facepalm:

Opublikowano

W Kreatorze Mocy pracują dobrzy ludzi. Się wszyscy uwzieliście na jednego, skąd wiem bo ich znam od lat a ludzie tam pracują z VW więc mają pojęcie bo z nimi pracowałem dobre pare lat w ASO