Opublikowano 5 Kwietnia 201016 l Wydaje mi sie ze nikt jeszcze nie robil solardachu i mam zapytanie do uzytkownikow ( a tacy sa na forum ) na temat dzialania , plusow i minusow solardachu. Czy jest mozliwe ori zrobienie tego . Ciekawi mnie wyciecie dachu czy pomyslalo o jakis liniach , oznaczenia na dachu. Jak robilem parctronic w zderzakach inzynierowie pomysleli i pieknie zaznaczyli miejsca na otwory :> . No i sprawa kosztow (na pewno nie malych ) , dostepnosci czesci Mam pare gratow na oku w dobrej cenie Czekam na wasze zdanie
Opublikowano 5 Kwietnia 201016 l jako użytkownik wad nie widzę - wręcz przeciwnie - same zalety i tak jak przy kupnie myślałem, że jest to jeden z wielu mało znaczących elementów wypasu tak teraz wiem, że super sprawa. Co do rezania to nie pomogę - zero wiedzy w temacie
Opublikowano 5 Kwietnia 201016 l A co dokładnie ma za zadanie solar dach?? Interesują mnie wszystkie możliwe opcje.
Opublikowano 5 Kwietnia 201016 l ja znam taką: wychładzanie auta na postoju - i naprawdę jest to odczuwalne [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:04_________________________________________________może jest jeszcze jakaś opcja o której nie wiem [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:05_________________________________________________największa radocha jest jak się jedzie czarnym autem z czarna skórą na 3/4 godziny do marketu i parkuje fure na szczerym lipcowym śłońcu - w normalnej sytuacji kiery i fotela dotknąć nie można a po otwarciu drzwi człowiek dostaje w twarz ciepłem jak z piekarnika - przy solar dachu te niedogodności znikają ( ale niech nikt nie liczy, że w aucie będzie miał chłodno jakby klima była włączona )
Opublikowano 5 Kwietnia 201016 l czyli opcja o której wiedziałem ale myslałem ze ma coś jeszcze, np jakieś doładowywanie aku albo cosik. W każdym bądz razie sprawa wychładzania auta w upalny dzień jest super
Opublikowano 13 Kwietnia 201016 l Autor potrzebuje fotki tych co maja szyberdach zwlaszcza samej gory
Opublikowano 14 Kwietnia 201016 l Autor Myślałem o tym tylko koszty są wysokie mam taki komplecik przyszykowany do moda tylko musze przemyslec sprawe ciecia dachu
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l ja znam taką: wychładzanie auta na postoju - i naprawdę jest to odczuwalne [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:04_________________________________________________może jest jeszcze jakaś opcja o której nie wiem [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:05_________________________________________________największa radocha jest jak się jedzie czarnym autem z czarna skórą na 3/4 godziny do marketu i parkuje fure na szczerym lipcowym śłońcu - w normalnej sytuacji kiery i fotela dotknąć nie można a po otwarciu drzwi człowiek dostaje w twarz ciepłem jak z piekarnika - przy solar dachu te niedogodności znikają ( ale niech nikt nie liczy, że w aucie będzie miał chłodno jakby klima była włączona ) w jaki sposob to wychladza wnetrze ? bo to chyba nie zasluga samego solaru ? napisz cos wiecej Mam ori szyber-co bym musial jeszcze dolozyc zeby solar u mnie dzialal? Jeszcze jedno pytanie taki solar nie ma zadnej przejrzystosci tak ?
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l Autor ja znam taką: wychładzanie auta na postoju - i naprawdę jest to odczuwalne [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:04_________________________________________________może jest jeszcze jakaś opcja o której nie wiem [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2010, 14:05_________________________________________________największa radocha jest jak się jedzie czarnym autem z czarna skórą na 3/4 godziny do marketu i parkuje fure na szczerym lipcowym śłońcu - w normalnej sytuacji kiery i fotela dotknąć nie można a po otwarciu drzwi człowiek dostaje w twarz ciepłem jak z piekarnika - przy solar dachu te niedogodności znikają ( ale niech nikt nie liczy, że w aucie będzie miał chłodno jakby klima była włączona ) Jeszcze jedno pytanie taki solar nie ma zadnej przejrzystosci tak ? tak jak pisal Miron 78 zaslonieta jest podsufitka na stale duze rzeczy trzeba wymienic poczawszy od podsufitki , solar kompletny, panel sterownia , kupa wtyczek i pinow do instalacji , odplywy wody
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l Panie daj Pan spokoj ja juz mam szyber to pol biedy to wymienic ale zeby ciac dach ? Do tego musialbym zmienic podsufitke,odplyw wody itp i to tylko po to zeby nawiew robil ffffffffffffff tzn dmuchal Gdyby jeszcze podsufitke mozna bylo odlslonic i cos zobaczyc-przeciez cala frajda nie polega tylko na jezdzie z otwartym dachem ale tez z zamknietym i pelnym widokiem na niebo bez szumu wiatru
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l i to tylko po to zeby nawiew robil ffffffffffffff tzn dmuchal :polew:
Opublikowano 26 Kwietnia 201016 l Szyber fajny bajer ale myślałem ze przez ten solar normalnie wszystko widać a tu nic. Hmm ale bajerek i tak dobry z tym wychładzaniem auta
Opublikowano 11 Czerwca 201016 l tez mi sie zachcialo takiego moda, szukam i prosze Grzegorz jesli potrzebujesz jeszcze fotek moge podeslac tylko podaj mejla mam ori dach tylko nie solar - trzeba cos wiecej wymieniac niz sam dach ? jakies moduly stetowniki czy cóś ? przy okazji takie pytanko - rozbieralem kiedys panel ze swiatelkami w podsufitce i tam drzemalo jakies urzadzonko z napisem webasto - co to moze byc ?
Opublikowano 12 Czerwca 201016 l Autor tez mi sie zachcialo takiego moda, szukam i prosze Grzegorz jesli potrzebujesz jeszcze fotek moge podeslac tylko podaj mejla mam ori dach tylko nie solar - trzeba cos wiecej wymieniac niz sam dach ? jakies moduly stetowniki czy cóś ? przy okazji takie pytanko - rozbieralem kiedys panel ze swiatelkami w podsufitce i tam drzemalo jakies urzadzonko z napisem webasto - co to moze byc ? jak masz zwykly szyberdach to sprawa jest prosta.Zmieniasz tylko na Solar, pare wtyk kilka przewodow i pinow i to wszystko. Napis Webasto masz na silniczku szyberdachu
Opublikowano 12 Czerwca 201016 l dzieki mialem nadzieje ze mam jakis gratis moglbym Cie prosic o zestawienie czesci do wymiany ? oczywiscie bez dachu bo to kupilbym na allegro, ale pozostale pierdolki to juz pewnie aso tylko nie mam pojecia co dokladnie masz jakies wskazowki co do kupna samego dachu ? _________________________________________________ pytalem pewnego mechanika z aso i mowil ze jeszcze nie widzial zeby ktos wyrezal taki dach i zeby funkcjonowal jak nalezy moze jest ktos na forum kto to juz zrobil ?
Opublikowano 26 Listopada 201015 l Ostatnio spotkałem się z przypadkiem, że sprzedawca odpowiadając o solar-dachu mówił, że latem chłodzi a zimą grzeje. Znacie taką funkcję solar-dachu ?