RafalJ Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam, Mam samochód można powiedzie że od niedawna i jeszcze wszystkiego nie wiem o swoim A4. Wyjechałem na święta i kiedy pokazywałem samochód szwagrowi zauważyłem, że ubyło mi płynu w zbiorniczku pokazanym na zdjęciu. Niestety nie wiem do czego on służy i tym bardziej nie mam pojęcia co kupi żeby uzupełni. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Rafał
RafalJ Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dziękuję za szybką odpowiedź. A czy są jakieś rodzaje płynów? Lepsze, gorsze?
wiktorsam Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Nie wiem co masz tam zalane, ale po zakupie najlepiej wymienić płyn na nowy. Ja kupiłem taki jak zaleca fabryka czyli mineralny febi, kupiłem 2 litry - jednym przepłukałem układ, drugim zalałem.
RafalJ Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Niestety sam nie wiem i tego płynu nie wymieniałem. Będę musiał po powrocie go wymienić. Dzięki za radę. Pozdrawiam Rafał
lesand Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 pamiętaj że stan płynu do wspomagania sprawdza się zaraz po zgaszeniu silnika, a nie po dłuższym postoju, może masz w normie
Chuck Norris Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 pamiętaj że stan płynu do wspomagania sprawdza się zaraz po zgaszeniu silnika, a nie po dłuższym postoju, może masz w normie Dokładnie! już wiele razy na forum o tym było. Jak nie wiesz jaki masz płyn to weź strzykawkę i trochę go ściągnij (przydatne jak chcesz się bawić w dolewki), nawet jak jest bardzo stary rozpoznasz jego barwę (np. zielony, żółty), ale najlepiej radzę Ci żebyś przepłukał układ i zalał świeżym płynem tak będzie najlepiej.
Rekomendowane odpowiedzi