Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Felgi 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów :)

Wiosna już zawitała, więc pora na zakup fajowych alusów. Niestety mam problem przy wyborze. Poniżej 2 linki do felg, które sobie upatrzyłem:

http://moto.allegro.pl/item973599005_529_17_5x112_audi_ford_mercedes_seat_skodavw.html

http://moto.allegro.pl/item980757152_nowe_611_17_5x112_super_alumy_hit_2009.html

... dodam, że upatrzone oponki to Continental SportContact 2 225/45/R17.

Pierwsze z podanych felg mają szerokość 8", a drugie 7". Obawiam się, czy te drugie nie będą za wąskie do podanych opon, a co do pierwszych też mam obawy, że będą zbyt "koksiarskie" !!!

Wiem ,że macie doświadczenie, dlatego proszę o pomoc.

Opublikowano

Jak dla mnie żadne nie robią szału :gwizdanie: I do tego firma nie wiadomo jaka.

Opublikowano

Jak dla mnie żadne nie robią szału :gwizdanie: I do tego firma nie wiadomo jaka.

Kolega dobrze gada. :good: Szału nie ma... :gwizdanie:

Opublikowano

fajne....do Hondy Civic

do b6 poszukałbym coś ambitniejszego, jakieś ori może :gwizdanie:

Opublikowano

Kiepski wybór :no:

Opublikowano

żadne z nich nie widzą mi się do B6 :gwizdanie: poszukaj sobie jakiś ori-za tą cenę można już sobie kupić coś fajnego :kox:

Opublikowano

opony dobre ale wybor felg :no:

jaki przewidujesz budzet na felgi :?:

Opublikowano

Szukaj czegoś innego, tak nie do końca podejdą :mysli:

Opublikowano
  • Autor

ori na pewno są fajne ale zbyt oklepane, nie chcę być kolejnym klubowiczem z S4/S-Line felgami.

... najlepiej było by wpaść do jakiegoś warsztatu i na aucie dopasować coś fajnego, niestety nie mam takich możliwości.

... co do budżetu to łącznie z oponami nie chciałbym przekroczyć 3500 PLN, ale jeśli coś by mnie naprawdę zainteresowało to może bym dorzucił trochę więcej kasy.

hmmm jak już wspomniałem, mam duży problem :>

Wszelkie porady mile widziane :>

Opublikowano

W Częstochowie na ul. Warszawskiej koleś ma dosyć duży wybór felg z różnych firm w dosyć dobrych cenkach i oponki też ma w dobrych cenach, a jak byś kupił cały komplet to Ci zleci z ceny. Ja u niego kupowałem fele już drugi zestaw i jest oki, całość wyszła mnie 3000 tylko że kupiłem 16"

Opublikowano

szału nima z tymi felgami jak chcesz wydać kasę to lepiej do zbieraj i że czywiście zapodaj ori, ori to ori

a skąd wziąć kasę ? zaoszczędź na oponach conti są drogie, wybierz coś tańszego mniej znanej firmy a właściwości oponki będą pewnie lepsze

Opublikowano

a skąd wziąć kasę ? zaoszczędź na oponach conti są drogie, wybierz coś tańszego mniej znanej firmy a właściwości oponki będą pewnie lepsze

zaoszczedz na oponach kup drozsze felgi, swietna porada :wallbash:

spokojnie mozesz kupic felgi za 1500 pln/komplet - przeciez to sa tylko 17", opona jest wysoka i naprawde trzeba sie starac zeby felgi pogiac

Opublikowano

Zyx0r jak chcesz fele z rantem to pamiętaj, że do rantu musi być gleba i to najlepiej duża. Inaczej będzie to kiepsko wyglądało. Poza tym B6 wygląda masywnie i 17" na nim szału nie robi, lepiej idź w 18 bo komfort niewiele gorszy niż na 17 a wygląd o niebo lepszy.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za radę. Jak coś założę na autko to na pewno na forum wrzucę fotki. Czeka mnie jeszcze kilka modyfikacji więc nie będę szalał za bardzo z felami :wink4:

Opublikowano

ori na pewno są fajne ale zbyt oklepane, nie chcę być kolejnym klubowiczem z S4/S-Line felgami.

Nie wszystkie oryginalne koła są oklepane. :tongue4: Poszukaj, a na pewno znajdziesz coś dla siebie. :wink4:

Opublikowano

Jak nie chcesz ori felg możesz poszukać coś z jakiejś dobrej firmy np. OZ, BBS, Dezent itp :wink4:

Opublikowano
  • Autor

... hahaha chyba jestem zbyt wybredny bo mało jest felg, które mnie się podobają, a jak już podobają to parametry mi nie leżą :confused4:

... ale w końcu coś kupię :naughty:

Opublikowano

Jak kolega pisał- poszukaj coś może w BBS-ach np. , zawsze to firma sprawdzona. Bo dzisiaj kupić byle co to nie sztuka, sztuka to kupić coś porządnego :tongue4:

Opublikowano

Podobnie jak moi poprzednicy uważam, że te felgi to nienajszczęśliwszy wybór.

Według mnie do B6 pasują felgi z dużymi, grubymi szprychami poniważ same auto wygląda na dość masywne, by nie powiedzieć nadmuchane.

Może wzór od Audi RS6? Mnie osobiście bardzo podchodzi do B6.

JaroD

Opublikowano
  • Autor

hmmmmm co powiecie na te?

http://moto.allegro.pl/item986374710_17_audi_rs4_5x112_vw_poler_mega_wypas.html

... szkoda, że środek jest ciemny grafit a nie czarny :confused4: - nie wiem jak one będą wyglądały na czarnym E8

... co do ori to to tylko te mnie się podobają i chyba na te się skuszę. :wink4:

http://moto.allegro.pl/item957233641_17_rs4_audi_5x100_germany_rasowe.html

lub

http://moto.allegro.pl/item986369136_17_audi_r8_5x112_polerowane_okazja.html

Oponki 225/45/R17 Michelin Pilot Sport 3 albo Continental ContiSportContact 2 :>

Jak ja kupie taki zestaw to będę chyba spał w aucie, bo mnie żoną wy.... z domu hehe :naughty: