Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana żarnika D3S Bixenon w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Ja u siebie wstawiłem Osram CBI. Oryginalnie miałem Philipsy.

Opublikowano

też mam philipsa , gdzie kupiłeś żarniki i w jakiej cenie ??

Opublikowano

też mam philipsa , gdzie kupiłeś żarniki i w jakiej cenie ??

Kupiłem na e-bay. Dwa nowe originalne CBI za 75 €. Normalnie jeden kosztuje ok. 70 €.

PS. Te Philipsy jeszcze mam jak chcesz to Ci odsprzedam.

Opublikowano

żarnik jak zmieniać to na nowy by nie wracać już do tego

Opublikowano

W B8 nie ma wielkiego zachodu z wymiana. 10 min. na strone. W B7 musiałem wiecej sie namęczyć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pany gdzie kupić D3S Osram ori poza aso???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te z allegro to se można do fiata wsadzić :/

Kupiłem OSRAM w hurtowni elektrycznej, były na zamówienie, czekałem 2 tyg ale warto było :] Teraz jest bajka :]

ok.370 zł / szt D3S

Opublikowano

ori D3S OSRAM po żniżkach w intercars kosztuje - 250 zł/ szt

Opublikowano
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Włączę się do tematu- jakieś 3 tygodnie temu zaczął mi gasnąć prawy palnik- raz świecił 20 minut innym razem 2 godziny, ale generalnie gasł. świecił też minimalnie bardziej na żółto niż lewy. po przejrzeniu naszego forum postanowiłem sprawdzić czy to na 100% palnik, a nie przetwornica- więc zamieniłem palniki stronami- (okazało się, ze ten prawy ktoś wcześniej wymieniał, bo był inny niż lewy- lewy był chyba jeszcze z pierwszego montażu, bo był cały metalowy z czarno- białą naklejką- oba PHILIPSY, przy okazji trochę się zdziwiłem, bo samochód kupiłem prywatnie od Niemca i był serwisowany w ASO ). A po zamianie... wszystko wróciło do normy. Jeździłem tak 3 tygodnie ale, że nie lubię jak coś jest nie do końca w porządku, postanowiłem, że kupię nowe palniki.

Czy ktoś przerabiał to co ja, że po zamianie stronami palników usterka ustapiła?

Co do barwy to długo się zastanawialem czy oryginały 4300k czy 5000k, w końcu zdecydowałem się na OSRAMY xenarc cool blue intense 5000k- świecą pięknie na bielutko i widoczność mega dobra zarówno na suchym jak i mokrym.

Zakup w Intercarsie po zniżkach niecałe 490 zł za 2 szt.

Zakupy na allegro odradzam- przerabiałem to kiedyś z palnikami d2s do a4 b6- wszystkie oryginały- od 60 do 200zł. Skończyło się na tym, że 2 razy kupowałem na allegro, raz na ebayu, wytrzymywały ok. miesiąca, potem zaczynało się mruganie albo całkiem gasły na kilka sekund. w końcu kupiłem w Niemczech w normalnym sklepie philipsy 4600k i było ok. Nauczkę mam taką, że więcej na necie palników nie kupię- kto chce tanio to 3 razy płaci i wychodzi wiadomo jak :glupek2:

Przy okazji pytanko do kolegów, którzy założyli też te OSRAMY 5000k (cool blue)- czy też tak macie,że przy rozpalaniu najpierw świecą na niebiesko, potem po kilku sekundach na żółto, a dopiero potem rozświecają się na biały kolor- trwa to ok. 20-30 sekund. Mam nówki i wiem, ze muszą się rozświetlić przez ileś tam godzin, ale na początku zaraz po wymianie, po odpaleniu się wystraszyłem,że w Intercarsie jakieś gówno mi sprzedali.

Ale teraz jestem :dance:

Edytowane przez Hadzi78

Opublikowano

To normalne, wszystkie żarniki tak się zachowuje przy odpaleniu. Jedyne co zauważyłem to to, że istnieje niewielka różnica miedzy Osram CBI D1S a Osram CBI w D3S.

W poprzedniej A4 (B7) też miałem CBI wlasnie D1S i były bielsze niż te w D3S. Nie miały wogóle zòłtawej poświaty. Nie wiem dlaczego w tych D3S jest lekko żółtawa poświata. Może jest to zależne od soczewki, która po prostu inaczej załamuje swiatło. W każdym razie w D1S było dużo lepiej.

Edytowane przez Muskel1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak dla potomności, jak świeci Ori Philips Eco po prawdopodobnie 260k km (Strona kierowcy) i świeżutki Osram CBI 5000 (Strona pasażera)

IMG_20160129_182057.jpgIMG_20160129_182132~2.jpg

Opublikowano

Są jeszcze tylko jedne nieco jaśniejsze żarniki niż CBI. Nazywają sie Morimoto XB 35 z 5500 Kelwinów.

Są jeszcze jaśniejsze i są bielsze. Jak na razie nie mają jeszcze znaczku E czyli homologacji na rynek europejski. Pochodzą z USA.Na niemieckim forum już testowane.

Edytowane przez Muskel1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak komplet oryginałów może kosztować 275 złotych?

Jedyna pewna opcja to zakup od autoryzowanego dystrybutora.

Opublikowano

może. ori d3s osram/ philips 4300k mogę sprzedać po 140zł zł za sztukę i jest 100% pewności ze są ori żadne podróbki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie pomóżcie :)

Posiadam audi A4 B8 2008r, biksenon od strony pasażera zgasł i dostaje taki oto komunikat:

http://blaugrana.com.pl/files/audi.jpg

Podpowiecie czy to żarnik, przetwornica? a może coś innego ?

Opublikowano

na 95 % palnik. zamień stronami i będziesz wiedział na pewno czy to palnik