Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Malowanie CHROMU na czarny mat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

czy ktoś z Was wie bądź zna się na tym - jak dobrze przygotować listwy chromowe do pomalowania ich w czarny mat ?

na forum wiele aut ma właśnie w ten sposób przeprowadzony mod - a mój specjalista od malowania twierdzi iż nie da mi gwarancji na to iż farba ta nie odpadnie.

z góry dziękuję za wszelkie fachowe informacje ;-)

pozdro

badboy

Opublikowano

kiedys u siebie tak zrobililem :thumbdown: najgorsze sa uderzenia od malych drobnych kamyczkow a jeszcze lepiej jak Karcher poszedl w ruch ;(

bylo malowane profi :) odpusc sobie

Opublikowano
  • Autor

a więc pozostaje jedynie szukanie schwarz pakietu ?

tylko gdzie go znaleźć ? :mysli: :mysli: :confused4:

Opublikowano

ja u siebie mam pomalowane po 2 tygodniach jest dobrze :cool1: zobaczymy jak będzie dalej :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

kiedys u siebie tak zrobililem :thumbdown: najgorsze sa uderzenia od malych drobnych kamyczkow a jeszcze lepiej jak Karcher poszedl w ruch ;(

jak u siebie masz to teraz zrobione?

Opublikowano

Chodzi Ci wkolo szyb ?? Ja mam pomalowany grill przedni i jest ok, malowalem w styczniu narazie nie zeszlo :good: Co do listew wkolo szyb to bym nie malowal tylko sie z kims zamienil :gwizdanie:

Opublikowano

df95af2ada1d968em.jpg

e673631f11a4097fm.jpg

I nic a nic sie z tym nie działo, przejeździłem tak zime a potem sprzedałem gril i załozyłem normalny. Chrom był ściagniety z ramki i dokładnie zmatowany a potem pomalowany podkładem, następnie szlifowanie podkładu no i malowanie bazą i lakierem bo ramka miała być z połyskiem na wzór tego:

a0c28e77fb3a8e75m.jpg

Opublikowano

Badboy jezeli chcesz miec chromowane czesci czarne i nie martwic sie czy to wyjdzie, czy nie odprysknie, czy siak czy jak to jest sposob! A co najlepsze jak ci sie znudzi to mozesz wrocic do chromu i to bez pozostawienia sladu!

Nie maluj tego tylko wyczysc ladnie i odtluszcz porzadnie, a potem naloz gume w spraju. Tak gume ktora jest dostepna od bialego do czarnego koloru :cool1: nazywa sie to Plasti dip http://plastidip.de/produkte.php?prodid=2 Kolega z USA tak zrobil i to jest rezultat

plasti5.jpg

plasti6.jpg

plasti8.jpg

plasti9.jpg

Jak cos pojdzie nie tak podczas nakladania, zacieki albo cos, to sciagasz gume i na nowo. Nie ma ryzyka i moim zdaniem lepsze rozwiazanie od malowania :hi:

Opublikowano

jak u siebie masz to teraz zrobione?

u mnie jest ORI black S Line :>

Opublikowano
  • Autor

dziękuję Panowie za informacje :)

hexx no no nie powiem zaskoczyłeś mnie, nawet ciekawie to wygląda...

wrclaguna - gdzie dorwałeś schwarz s line pakieta ? z tego co widzę ciężko go dorwać.

Opublikowano

Ta guma to ciekawe rozwiązanie. Tylko że cenowo już tak dobrze nie jest :confused4:

Opublikowano

grill kiedys od Mlodego a dolna atrapa Allegro

kupil za male pieniadze pamietam ta aukcje :gwizdanie:

ja tez sie przymierzam do takiego moda-bede zostawial to lakiernikowi

Opublikowano

Rozejrzę się jeszcze tak jak mówisz w castoramie, leroy merlin i w praktikerze. Jak nie znajdę to odezwę się na pw i się jakoś dogadamy. :wink4:

Opublikowano

Można coś takiego kupić w Polsce?

Stonke przynajmniej znalazlem...teraz pytanie kto te produkty sprzedaje..moze castorama?

http://plastidip.pl/produkty.html

Jezeli chcesz to moge ci to w niemczech kupic, za 2 tygodnie wracam do Polski to bym ci to przywiozl i wyslal. Jak co to daj znac :hi:

Jaki koszt tego u naszych sąsiadów ?

Rozejrzę się jeszcze tak jak mówisz w castoramie, leroy merlin i w praktikerze. Jak nie znajdę to odezwę się na pw i się jakoś dogadamy. :wink4:

Jak znajdziesz, to napisz w którym markecie i jaka cena :-)

Opublikowano

dobra a jak co to sie zglos to wezniemy to sobie na pol! ja bym sprobowal z ciekawosci jak wyglada u mnie czarny grill a cala reszte bys dostal. w puszcze jest 311g to by starczylo spokojnie na 5-7 aut :slina: Jak mi sie nie spodoba to zrywamy gumke i git :cool1:

19,99 Euro

Opublikowano

19,99 Euro

Do kiedy byś musiał wiedziec najpózniej ?? jak bym sie zdecydował na zakup ?

Opublikowano

19,99 Euro

Do kiedy byś musiał wiedziec najpózniej ?? jak bym sie zdecydował na zakup ?

mysle ze najpozniej do niedzieli 25. bo to musze tez zamowic,zrobic przelew i zeby to doszlo na spokojnie do 30.

Jak co to daj znac na PM :hi: