Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Malowanie CHROMU na czarny mat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynym sensem jest kupić ori . czarny

Opublikowano

Jedynym sensem jest kupić ori . czarny

Najlepsze wyjście z sytułacji. Ale automatycznie większe koszta. :kwasny:

A tak to zawsze po nałożeniu takiej gumy można ja zdrapać, i wrócic do ori :) No ale niestety nie wiadomo jak z trwałością tej gumy.

Osobiście potrzebuje tą gume w sprayu do czegoś innego.

Opublikowano

Zapomniałem że Wy chcecie tą gumą malować :bag: ja mówiłem o lakierowaniu . Miałem zrobione lakierem i roku nie wytrzymał i kupiłem czarną ramkę ori. a ta guma kto wie :mysli: może będzie się trzymać. Najgorsze są kamyczki i klejenie nasz polskich dziur.

Opublikowano

Samą ramkę można okleić folią - połysk lub mat. Prosta i tania robota, a efekt dużo trwalszy od malowania.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

panowie, dwa tygodnie temu pomalowalem obydwa grille plastidipem i jest spoko,jak narazie zadnych odpryskow!!!a zrobilem dzisiaj okolo 750km,srednio 160km/h w niemczech i bylem na myjce i spoko,zadnych odpryskow!!aha przy malowaniu zuzylem prawie cala puszke(slabo kryje)jak bedzie sie cos dzialo bede informowal na biezaco :hi:

Opublikowano

też zamówię puszkę tego czegoś. Zobaczymy jak to zda egzamin, spróbuje pomalować tylna listwę od zderzaka :) No i może też grile.

Opublikowano

panowie, dwa tygodnie temu pomalowalem obydwa grille plastidipem i jest spoko,jak narazie zadnych odpryskow!!!a zrobilem dzisiaj okolo 750km,srednio 160km/h w niemczech i bylem na myjce i spoko,zadnych odpryskow!!aha przy malowaniu zuzylem prawie cala puszke(slabo kryje)jak bedzie sie cos dzialo bede informowal na biezaco :hi:

aaaa w koncu ktos wyprobowal moja propozycje :good: Prosze mi tu fotki wstawic bo pewnie wiecej osob jest ciekaw rezultatu :evil: BTW widzialem filmik gdzie ktos nawet sobie felgi na czarny mat przerobil plastidipem :kox:

Opublikowano

wersja minimum nawet opon nie ściągną :gwizdanie: ale sposób :good:

Opublikowano

ciekawe jak z trwałością tego badziewia :mysli:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Z moich rozmów z innymi użytkownikami forum wynika, że ten spray jest słaby pod ciśnieniem myjki potrafi schodzić to sprawa jeżeli chodzi np. o pomalowanie grilla a jeżeli chodzi o felgi to pewnie jeszcze większa porażka.

Opublikowano

no z tego co sie orientuje to z trwalaoscia szalu nie ma :no:

Opublikowano

zwykły spray za 10zł grubo nałożony wytrzymuje wszystko :kox:

Opublikowano

:shocked: spray to moze wytrzymac ale na ramie rowerowej a nie na grilu od auta :evil:

Opublikowano

:shocked: spray to moze wytrzymac ale na ramie rowerowej a nie na grilu od auta :evil:

nie wiesz co mówisz :gwizdanie:

w mojej byłej nawet dolny był tak maźnięty i nie odpryskiwał od kamyczków :cool1: a wyglądało jak ori[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2010, 22:18_________________________________________________ po kilkunastu tysiącach kilometrów :przebiegly:

90759114g.jpg

Opublikowano

zdzierałeś ori chrom? czy malnięte tak jak leciało ?

Opublikowano

napisz wuju coś więcej, bo się zastanawiam czy nie potraktować takim matem blendy pod rejestrację :mysli:

Opublikowano

zdzierałeś ori chrom? czy malnięte tak jak leciało ?

nie. dobrze zmatowiłem

generalnie chodzi o to żeby grubo nałożyć lakier, ja chyba 5-6 grubych warstw

bo jak mi lakiernik psiknął cienką to przy każdym myciu musiałem zaprawki robić żeby to jakoś wyglądało

a spray kupiłem zwykły czarny mat ze sklepu za 10zł i muszę powiedzieć ze działał cuda bo i raczki w odrapane w audi nim psikałem i wyglądało to jak ori :cool1:

Opublikowano

ładnie wyszło zastanawiam się czy nie zrobię u siebie black packet bo i tak te chromy umęczone już mam.

A w sumie cały samochód w czerni poza felgami.

Opublikowano

Nawet ciekawie to wygląda powiem wam, ja sie zastanawiam nad malowaniem ramki grila ale sam znaczek zostawić ori, oczywiście na błyszczący czarny ciekawe jak by to u mnie wyglądało :mysli:

• 1 rok później...
Opublikowano

Koledzy gdzie w niemcorach kupowaliście ten plastidip?