Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie tarcze i klocki hamulcowe do Audi A4 B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecacie klocki firmy FERODO. A co z tarczami, mogą być tej samej firmy?
Znalazłem taki zestaw:
http://allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo-p-t-audi-a4-b5-1-9tdi-1-8t-i6260931786.html

Edytowane przez shox

Opublikowano

Polecacie klocki firmy FERODO. A co z tarczami, mogą być tej samej firmy?

Znalazłem taki zestaw:

http://allegro.pl/tarcze-klocki-ferodo-p-t-audi-a4-b5-1-9tdi-1-8t-i6260931786.html

Klocki z przodu masz inne. Napisz do mnie na pw zestaw dostaniesz odpowiedni i w niższej cenie :hi:

Opublikowano

Witajcie. Jaki zestaw : klocki, tarcze, i łożyska na tył polecacie? Ma być względnie tanio, wręcz najtaniej jak się da, ale z zachowaniem jako takiej jakości. Niestety budżet na tą chwilę ograniczony, a hamulce do roboty. Jazda spokojna, bez zbędnego hamowania.

96r. 1.6 sedan

Opublikowano

Do wyboru do koloru.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

WItam Panowie. KOncza mi sie tarcze i klocki z tyłu. (a4b5 99r ) polift. Kto poleci jakis dobry zestaw nie drogi ?

A i odrazu powiedzcie Panowie czy latwo je wymienic ? Czy da rade wymienic podstawowymi kluczami bez mechanika . Czy to juz wyższa liga i potrzebne cos specjalnego. Bo to tarcze klocki z lożyskiem.

Opublikowano

Samemu będzie ciezko

Opublikowano

Czemu? Możesz trochę rozwinąć?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak zrobisz to będziesz wiedziec

Opublikowano

To się dowiedziałem. Kolego jak nie wiesz proponuje nie śmiecic. Bo pytałem o konkrety

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Faktycznie masz rację, nie wiem i się w ogóle nie znam, tak tylko palnąłem...

Opublikowano

No wiec kolego (dev) jak to tyle razy robiles to powiedz mi mniej wiecej co i jak ? Czemu moze byc ciezko ?? Nie chce placic mechanikowi za cos co moze sam z bratem zrobie

Opublikowano

Bardzo ciężko jest odkręcić śruby od jarzm.

Potem trzeba wbić nowe łożyska i pierścienie ABS. Potem trzeba wyregulowac czujnik ABS względem pierścienia

Opublikowano

Czyli moge liczyc na spory wydatek ? Pi razy drzwi wszedzie inaczej. Ale mniej wiecej ile trzeba liczyc za tarcze klocki i łozyska plus robota ? Tak wiem każdy bierze inaczej. ALe mnieje wiecej na ile sie przygotowac??

Opublikowano

U mnie koszt takiej roboty zaczyna się od 250zl pod warunkiem że wszystko pójdzie gładko. Największy problem jest z tymi śrubami i z zaciskimi. Kup sobie cztery śruby M10x1.25x20 na 6-kątny klucz do jarzm.

Opublikowano

A powiedz mi same graty w jakich cenach sie trzymaja komplet caly potrzebny jakis dobry ale cenowo tez nie drogi ??

kosz takiej roboty , czyli 250 za robote moga tak krzyczec plus graty czyli lekko 500 zl trzeba szykowac ? ;p

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Do Twojego auta okolo 500zł dobre graty + wiadomo robota :hi:

Opublikowano

Witam. Zbliża się wymiana tylnych tarcz i mam kilka pytan: Czy w audi a4 z 99r 1.9 tdi 90km na tyle będą tarcze? czy tarcze z łozyskami? Jakie klocki i tarcze wybrac? TRW czy Textar? Powiem szczerze że cenowo kuszą mnie klocki Remsa + tarcze mikoda ;) Co myślicie o tarczach takich jak: meyle czy febi?

Edytowane przez Qba___95

Opublikowano

Do tego nowe łożyska i pierścienie ABS

Opublikowano

Cześć, mam w planach wymienić klocki w swojej B5. Byłem dziś w sklepie motoryzacyjnym i poprosiłem o klocki do Audi A4 B5 1997r 1.6 to pracownik mi powiedział jaki kształt mam klocków no i mnie wtedy trochę zamurowało. Wiecie może skąd to mogę odczytać? Nie mam zbytnio teraz gdzie to rozebrać na spokojnie i sprawdzić :/

Opublikowano

zmień sklep skoro po vin czy dacie produkcji nie mogą znaleść

Witam. Zbliża się wymiana tylnych tarcz i mam kilka pytan: Czy w audi a4 z 99r 1.9 tdi 90km na tyle będą tarcze? czy tarcze z łozyskami? Jakie klocki i tarcze wybrac? TRW czy Textar? Powiem szczerze że cenowo kuszą mnie klocki Remsa + tarcze mikoda ;) Co myślicie o tarczach takich jak: meyle czy febi?

jeśli FWD to na tyle masz piastotarczę