Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Individual Avant do bujania się na dzielni ;p new foto str 76

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

200 zł urwałem z tego :decayed:

Opublikowano

Jozek gratki :good: sam szukalem kw ale trafil sie supersport :evil: ile dales za to i keidy zakladasz? :naughty:

Opublikowano
  szafa napisał(a):

Jozek gratki :good: sam szukalem kw ale trafil sie supersport :evil: ile dales za to i keidy zakladasz? :naughty:

jutro dopiero po to jade. A kiedy założe nie wiem jak znajde odpowiednie kolo :decayed:

mam zaklepane i uzgodnione tysiaka :wink4:

Opublikowano
  jozek726 napisał(a):

ciężko dorwac gwint w dobrym stanie za dobrą kase :gwizdanie:

widzę że taki jak mój :kox:

Opublikowano

no to fajna cenka, ciekawe w jakim sie okaze stanie oby byl bdb :) a jakiego kola szukasz na sezon, jaki rozmiar??

Opublikowano
  slepy napisał(a):
  jozek726 napisał(a):

ciężko dorwac gwint w dobrym stanie za dobrą kase :gwizdanie:

widzę że taki jak mój :kox:

masz taki sam? ile PLN dałeś? :mysli:

szafa napisał(a):

no to fajna cenka, ciekawe w jakim sie okaze stanie oby byl bdb :) a jakiego kola szukasz na sezon, jaki rozmiar??

chcialbym prosiaki albo avus III 18 cali

Opublikowano
  jozek726 napisał(a):

No to jutro jade po gwint :kox:

1401577038.jpg

chciałem napisać że taki sam jak mój ale ja mam sprężyny progresywne, a ten ich nie ma, ciekawe dlaczego :mysli:

Opublikowano
  A-rek napisał(a):
  jozek726 napisał(a):

1401577038.jpg

chciałem napisać że taki sam jak mój ale ja mam sprężyny progresywne, a ten ich nie ma, ciekawe dlaczego :mysli:

bo to pewnie V1 taka jak u mnie :wink4:, ja się wymieniłem za mój Weiteca,a za niego dałem 700zł :wink4:

Opublikowano

co to znaczy progresywne ? :mysli:

Opublikowano

to znaczy ze ugina sie proporcjonalnie do ciezaru ( obciazenia )

[br]Dopisany: 11 Styczeń 2011, 18:39_________________________________________________Sprężyny można podzielić, ze względu na charakter pracy na dwie grupy: LINEARNE i PROGRESYWNE. Czym się różnią? Jeśli na sprężynę linearną podziałamy siłą 100 kg ugnie się ona o 1 cm. Dołożenie kolejnych 100 kg spowoduje ugięcie o kolejny centymetr, kolejne 100 kg kolejny centymetr itd.

W sprężynie progresywnej proporcje są inne. Początkowe ugięcie 1 cm spowoduje 50 kg, ale skrócenie jej o kolejny centymetr wymaga już nacisku 200 kg.

Aby jednak taka sprężyna ugieła się o 3 cm trzeba działać na nią siłą już 450 kg. Progresywne sprężyny w porównaniu do linearnych mogą przenosić większe obciążenia przy mniejszym skróceniu. Tak więc sprężyny progresywne mogą być znacznie krótsze od linearnych, zachowując jednocześnie bezpieczną odległość nadwozia od nawierzchni.

Opublikowano
  A-rek napisał(a):
  jozek726 napisał(a):

1401577038.jpg

no jak nie ma? :mysli: a pierwsze 3 zwoje?

Opublikowano

Arkowi chodzi pewnie o takie :wink4:

KWsuspension.jpg

Opublikowano
  jozek726 napisał(a):

wytłumaczenie jest powyżej, a w KW wygląda to tak że jest dołożona druga mniejsza sprężyna która przenosi początkowe obciążenie

8fc75d0ed7822eecm.jpg

Opublikowano
  A-rek napisał(a):
  jozek726 napisał(a):

wytłumaczenie jest powyżej, a w KW wygląda to tak że jest dołożona druga mniejsza sprężyna która przenosi początkowe obciążenie

8fc75d0ed7822eecm.jpg

hmmm... mój KW jest na jednej sprężynie :mysli:

być może to zależy od typu gwintu, bo KW ma w ofercie 2 rodzaje dla B5: do silników 1,8T i do V6

Opublikowano

może to ten "kw street comfort" :mysli:

Opublikowano
  olovski napisał(a):

[br]Dopisany: 11 Styczeń 2011, 18:39_________________________________________________Sprężyny można podzielić, ze względu na charakter pracy na dwie grupy: LINEARNE i PROGRESYWNE. Czym się różnią? Jeśli na sprężynę linearną podziałamy siłą 100 kg ugnie się ona o 1 cm. Dołożenie kolejnych 100 kg spowoduje ugięcie o kolejny centymetr, kolejne 100 kg kolejny centymetr itd.

W sprężynie progresywnej proporcje są inne. Początkowe ugięcie 1 cm spowoduje 50 kg, ale skrócenie jej o kolejny centymetr wymaga już nacisku 200 kg.

Aby jednak taka sprężyna ugieła się o 3 cm trzeba działać na nią siłą już 450 kg. Progresywne sprężyny w porównaniu do linearnych mogą przenosić większe obciążenia przy mniejszym skróceniu. Tak więc sprężyny progresywne mogą być znacznie krótsze od linearnych, zachowując jednocześnie bezpieczną odległość nadwozia od nawierzchni.

dzięki za wyjaśnienie :good:

A-rek napisał(a):
  jozek726 napisał(a):

8fc75d0ed7822eecm.jpg

to Ty masz troche inne :mysli:

Opublikowano
  jozek726 napisał(a):
  olovski napisał(a):

dzięki za wyjaśnienie :good:

A-rek napisał(a):
  jozek726 napisał(a):

8fc75d0ed7822eecm.jpg

to Ty masz troche inne :mysli:

takie ma Arek, ja mam identiko jak to Twoje :decayed:

Opublikowano

Slepy i jak się jeżdzi ? Ty tanio za nie dałeś :gwizdanie:

Opublikowano
  jozek726 napisał(a):

jest nieźle, teraz tylko przy mrozach(-20) coś dał w dupe, pamiętna historia z siadnięciem d*py, pewnie czeka go nie długo regeneracja :decayed:, ale jest ok, myślałem że bedzie twardo ale jest ok :wink4:

Opublikowano
  slepy napisał(a):
  jozek726 napisał(a):

jest nieźle, teraz tylko przy mrozach(-20) coś dał w dupe, pamiętna historia z siadnięciem d*py, pewnie czeka go nie długo regeneracja :decayed:, ale jest ok, myślałem że bedzie twardo ale jest ok :wink4:

no to fajnie ze nie ma tragedi ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...