Meryl Opublikowano 26 Czerwca 2007 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zamierzam kupić fele 17'' lub 18'' (raczej 17 biorąc pod uwagę stan naszych dróg) Jakie powinno być ET żeby nie było za duże ?? Chodzi mi o to, jakie są normy ? czy ma być 35 czy 45 ? Rozumiem że pewnie im większa tym lepsza byleby wlazła Co się dzieje gdy felga ma za duże ET (poza tym, że wystaje poza linię samochodu i spokojnie możesz dostać za to mandat ) czy wpływa jakoś na zużywalność felgi czy bezpieczeństwo samej jazdy itp.?? P.S. Z góry sorry jeśli już był taki wątek Szukałem ale nie znalazłem - tylko FAQ
Gość spedyt Opublikowano 27 Czerwca 2007 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Przede wszystkim duże ET to felga wchodzi do środka, małe ET felga wystaje na zewnątrz Instrukcja
Meryl Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2007 Szybko się zmienia ten rysuneczek Ale jakie to ET powinno być optymalne, czy to nie ma znaczenia byleby wlazła i nie obcierała na zakrętach???
schiller Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 to zalezy jeszcze od szerokosci felgi ale tak w granicach 35-30..
Rekomendowane odpowiedzi