Marcin_F Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam Zauważyłem niedawno, że po wciśnięciu sprzęgła na biegu jałowym słychać ciche metaliczne dzwonienie, podczas gaszenie silnika niekiedy też słychać ten dźwięk. Proszę o poradę!
Przemots Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 łożysko oporowe do wymiany Jak już robić to od razu komplet.Bo za chwile się będzie może ślizgać i znowu trzeba wyjmować skrzynie a roboty nie jest mało.Oryginał SACHS po dobrych zniżkach można kupić za 400zł
Marcin_F Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Orientujecie się ile kosztuje robocizna wymiany łożyska, i co masz na myśli komplet bo jestem zielony w tym temacie.
piotrsob1 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Raczej dwumas się kończy :gwizdanie:
czaja77 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Orientujecie się ile kosztuje robocizna wymiany łożyska, i co masz na myśli komplet bo jestem zielony w tym temacie. robocizna samemu koszt 4paka np lecha :gwizdanie:,jak nie to200-400zł komplet znaczy tarcza i docisk same łożysko 40-60 zł jak pada dwumas zawsze można wcisnąć jednomasa
damian81Z Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 niekoniecznie łozysko musi dzwonic,wymienialem łozysko niedawno bo tez mi dzwoni po wcisnieciu pedału sprzegła ale to nie to, teraz podejrzenie pada na tarcze bo cos za mocno klekocze sie wieloklin w tarczy
alf Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Mam to samo, niestety. Auto stoi na warsztacie prawie dwa tygodnie. Wymienili już wszystko: docisk, łożysko i tarcze (nowe) Dalej coś dzwoni po wciśnięciu sprzęgła. Mechanik już nie wie co wymieniac. Zaczyna się przyglądać skrzyni, ale mi taki dźwięk na skrzynie nie pasuje.
Rekomendowane odpowiedzi