Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nowe Swiatła(foto) Moja Audiczka wkońcu się doczekałem....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

360 zł + własna praca a to jest bezcenne...(ogólnie zajęło mi to 4 godziny - sam montowałem, nie miałem żadnego pomocnika może było by szybciej z pomocą)

Masz może fotki lub link (początkujący jestem w tych sprawach)

Opublikowano

Tutaj masz temat na forum do przestudiowania http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_efekt_wymiany_licznika_na_fis-t10354.0.html

Jeśli chodzi o FIS to w naszym roczniku wymiana nie stwarza jakiegoś większego problemu, odpada sprawa immobilizera także wszystko jest do zrobienia a efekt jest na prawdę super.

Aha mogę jeszcze polecić wymianę kiry na trójramienną... wiem, że wszystkiego na naraz nie zawsze można zrobić ale możesz sobie dopisać do listy zmiany i pomyśleć nad tym też bo zmiana jest :good:

Opublikowano
  • Autor

Z zegarem zastanowię się i z kierownicą.. :> czeka mnie sporo wydatków.Co do immobilaizera to u mnie niema żadnej migającej kontrolki. Jak sprawdzić czy on faktycznie jest???

Opublikowano

Co do immobilaizera to u mnie niema żadnej migającej kontrolki. Jak sprawdzić czy on faktycznie jest???

Nie slyszalem o fabrycznej B5 bez immo. Chyba ze czegos nie wiem... :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Ja też nie słyszałem tylko zastanawiam się czy nie powinno być jakiejś kontrolki czy coś takiego :mysli:

W tym tyg. Będę zabezpieczał progi jest kilka odprysków po kamieniach :kwasny: (jak wyrobię z czasem) barankiem mam zamiar pociągnąć , tylko zastanawiam się czy demontować listwy z progów.Czytałem gdzieś że jest to dość kłopotliwe :kwasny:

Jeszcze jedno Panowie jakie lampy na przód by mi pasowały :mysli:

Co sądzicie o czymś takim http://moto.allegro.pl/item971567758_lampy_reflektory_audi_a4_s4_b5_angel_eyes_led.html i boczne kierunki w podobnym stylu , czy lipa... :mysli:

Opublikowano

Kolego doradze Ci jeden mod,ktory nic nie bedzie kosztowal

:>wywal te kolpaki,bedzie lepiej wygladala bez nich :good:

Opublikowano
  • Autor

Kolego doradze Ci jeden mod,ktory nic nie bedzie kosztowal

:>wywal te kolpaki,bedzie lepiej wygladala bez nich :good:

Już stoi na alu 15" jutro wrzucę fot :naughty:

Opublikowano

kierunki na inne, oznaczenia z tylnej klapy out :decayed:

super kolor :)

wnętrze jasne tak jak u mnie :) ładne ale ciężko utrzymać czystość.. jak sam się pilnujesz to nawet ktoś wlezie i pobrudzi :wallbash:

przydałaby się duża fela, lampy z polifta no i kiera z ESy :)[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2010, 14:14_________________________________________________za te lampy w linku chłopaki Cie zjadą :polew: wrzucaj z polifta, te angelsy to do starych BMW :polew:

Opublikowano
  • Autor

wnętrze jasne tak jak u mnie :) ładne ale ciężko utrzymać czystość.. jak sam się pilnujesz to nawet ktoś wlezie i pobrudzi :wallbash:

przydałaby się duża fela, lampy z polifta no i kiera z ESy :)

Z utrzymaniem czystości szczególnie tył..... jak ktoś nie potrafi wsiadać i po plastykach depcze :wallbash:

Z oznaczeniami to muszę się zastanowic....[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2010, 14:20_________________________________________________

przydałaby się duża fela, lampy z polifta no i kiera z ESy :)[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2010, 14:14_________________________________________________za te lampy w linku chłopaki Cie zjadą :polew: wrzucaj z polifta, te angelsy to do starych BMW :polew:

Tak myślałem.... a te po lifcie pasują oryginalnie, czy trzeba coś przerabiać.??

Opublikowano

Z zegarem zastanowię się i z kierownicą.. :> czeka mnie sporo wydatków.Co do immobilaizera to u mnie niema żadnej migającej kontrolki. Jak sprawdzić czy on faktycznie jest???

Po przekręceniu zapłonu powinna się zapalić kontrolka od immobilizera (symbol samochodu z kluczykiem) i zgasnąć...

Może masz spaloną żarówkę w liczniku jak się nie zapala

Opublikowano
  • Autor

Po przekręceniu zapłonu powinna się zapalić kontrolka od immobilizera (symbol samochodu z kluczykiem) i zgasnąć...

Może masz spaloną żarówkę w liczniku jak się nie zapala

Właśnie zastanawiałem się od czego jest ta kontrolka pomarańczowa(działa) :hi:Dzięx

Opublikowano

Co do sensownosci alarmu to przemawia za nim cena. Za zdalne sterowanie centralka dasz powiedzmy 400zeta

Przesadziles deliktanie mowiac. U nas ceny samej centralki od 70-150 zl zalezy czy chcemy podlaczac moduł komfortu. Za pilota+alarm 150-250zl na full wypasie. Koszt zalozenia bajeru 100-150zl u fachowca :>

Ja osobiscie woskuje auto woskiem z firmy Formuła1 cena 21zł. Efekt do ceny-rewelacja

Pozatym ładne autko bardzo ciekawy kolor, na poczatek pomysl o alu feldze bedzie duzo lepiej. Szerokosci kolego.

Opublikowano

Ja za centralkę z pilotem bez alarmu zapłaciłem 180zł działa jak ta lala a jaka wygoda :gwizdanie: nie to samo co zamykanie wszystkich drzwi gdzie wysiadają 4 osoby. Co do auta ładne ale będzie dużo ładniejsze jak dostanie jakąś felge, tylko pamietaj z rozmiarem idzie obniżanie żebyś nie jeździł kozą. Co jeszcze lampki z przodu zmień i pozrywaj znaczki z klapy oprócz :audi:

Opublikowano

z tego co pamiętam to trzeba coś rezać w błotnikach i przerabiać kostki i mocowania.. ale sporo kumpli ma to porobione i efekt jest :kox: a jak jeszcze założy się przedni zderzak od ESy to malina :evil:

Opublikowano
  • Autor

Zakładał ktoś sam z was sterowanie do centralnego?? Znalazłem w dziale "Warsztat - Zrób to sam" jak zabrać się za montaż centralki http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_podlaczenie_sterownika_centralnego_zamka_opis_i_zdjecia-t68804.0.html :naughty: I znalazłem na aukcji sterowanie :

http://moto.allegro.pl/item990488280_steeli_men_sterownik_zamka_centralnego_sm188_pilot.html

http://moto.allegro.pl/item988868117_vw_audi_bmw_ford_fiat_sterownik_stermax_polecamy.html

Co sądzicie o tych zestawach :gwizdanie: Alarm sobie odpuszczę (może kiedyś w przyszłości zamontuje) Zastanawiam się tylko czy te kostki w które mam się wpiąć podpasuja mi moje autko jest o rok starsze :mysli:

W tym miesiącu mam zamiar zabrać się za montaż owego sterowania , bo zaczyna mnie męczyć szczególnie w nocy celowaniem do "dziurki" :decayed:

[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2010, 11:35_________________________________________________Wrzucam nowe fotki jak obiecałem

93264280.th.jpg 49692868.th.jpg 83669540.th.jpg 96185790.th.jpg 45938945.th.jpg sdc12764g.th.jpg sdc12765.th.jpg sdc12766.th.jpg sdc12767h.th.jpg sdc12768b.th.jpg[br]Dopisany: 17 Kwiecień 2010, 17:27_________________________________________________Panowie nie mogę znaleźć albo źle szukam :kwasny: wybieram się niedługo na zlot i chcę kupić naklejkę na klapę Pomożecie :naughty:

W końcu zamontowałem lampy polifty oraz kierunkowskazy zamieszczam nowe foto :>

sdc12928.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Panowie nie mogę znaleźć albo źle szukam :kwasny: wybieram się niedługo na zlot i chcę kupić naklejkę na klapę Pomożecie :naughty:

Zapytaj tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/klubowa_naklejka_foliowa_viii_tura-t95895.60.html :wink4:

Albo napisz PW do slawqa :wink4:

Opublikowano

lepiej do Solar'a napisz jak znajdzie i bedzie miał to sie podzieli :wink4:

Opublikowano

lepiej do Solar'a napisz jak znajdzie i bedzie miał to sie podzieli :wink4:

Lepiej do niego nie pisz bo znając Solara to zedrze z Ciebie w uj kasy i jeszcze będzie Ci wypominał że masz dług u niego :decayed: i ogólnie to kawał uja jest ten cały Solar :decayed:

A tak na serio to jaja sobie robię, bo ten Solar to nawet spoko jest - tylko czasami mu coś odbija i dzwoni do człowieka w środku nocy i gada przez telefon parę godzin :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

Pisz pisz do niego bo ci modów w aucie nie przeprowadzi :decayed: tej czoko audiczce :tongue4:

A tak na serio to jaja sobie robię, bo ten Solar to nawet spoko jest - tylko czasami mu coś odbija i dzwoni do człowieka w środku nocy i gada przez telefon parę godzin :gwizdanie: :naughty:

musze sie poradzic to dzwonie a Ty nie rób :offtopic: bo zgłosze do moda i kropka dostaniesz :polew: :polew: :decayed: