miszcz_kierownicy Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam . Na wstępie zaznaczam że nie wiem czy ten wątek jest w odpowiednim dziale, jak coś proszę modów o przeniesienie. Na bardzo dużych nierównościach poprzecznych, jak naprawde mocno zabuja autem to zapala się kontrolka wykrzyknika i pika 3 razy. Myślałem ze moze w jest mało płynu hamulcowego i jak zabuja to, to czujnik wyłapuje ale poziom jest ok. Dodam że poziom płynu chłodniczego, wspomagania również. Co może byc przyczyną ?
franek84 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 kolego z tego co wiem z doświadczenia to trzy razy znaczy układ hamulcowy ABS, ale czy potem miga ci wykrzyknik czy nie? skoro płyn sprawdzałeś posprawdzakj czujniki ABS-u czy dobrze "siedzą". przyznam że obstawiałó bym najbardziej niski poziom płynu hamulcowego ...ale skoro jest
miszcz_kierownicy Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2010 kolego z tego co wiem z doświadczenia to trzy razy znaczy układ hamulcowy ABS, ale czy potem miga ci wykrzyknik czy nie? skoro płyn sprawdzałeś posprawdzakj czujniki ABS-u czy dobrze "siedzą". przyznam że obstawiałó bym najbardziej niski poziom płynu hamulcowego ...ale skoro jest 3 razy mignie jak pika i koniec. Znika wszystko. Płyn na 100% jest w normie spradzałem od razu jak mi komunikat wyskoczył
Doman13 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 czujnik ABS daje takie objawy jak luźno siedzi. trzeba je powyjmować, przeczyścić gniazda i ponownie zainstalować.
franek84 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 hmm Vagiem nic się nie zdziała bo to chwilowe, chociaż być może jak byś nie zgasił auta po tym incydencie i podpiął Vag może wyjdzie jakiś sporadyczny błąd ja miałem tak że jadąc nie więcej niż 20km/h było ok a później mi piszczało i czassem w czasie jazfy gasł wykrzyknik i po podpięciu vaga miałem jasność że czujnik w tylnim lewym kole leży ale wyjąłem go i okazało się że jest na nim coś jak guma do żucia :kox:po wyczyszczeniu spokój! zacząłbym od czujników pewnie któryś jest luźny, może wypadło gniazdo czujnika...
plliderman Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 U mnie takie pikanie występuje gdy jade po bardzo nierównej ścieszce.(np nad rzekę). Oraz gdy nawijam na ręcznym, na końcu poślizgu czasem mocno zabuja autem. Ale myślałem ze jest to normalny objaw i na razie sie tym nie przejmuje...
miszcz_kierownicy Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 A czy można sprawdzić vagiem z którym czujnikiem abs-u jest coś nie tak?
franek84 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 kolego musiałbyś Vaga zapiąć jak ci się zapali kontrolka ale jak mówisz że to chwilowe to ciężko... jeżeli uda ci się to będziesz miał właśnie błąd odpowiadający konkretnemu czujnikowi(jeżeli to wina czujnika )
miszcz_kierownicy Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2010 Jak się okazało płynu hamulcowego było na równi z minimum. I na nierównościach pikała kontrolka Wczesniej jak zaglądałem to musiał stać pochylony że tego nie zauważyłem. Płyn wymieniony na nowy, nic nie pika można zamknąć temat
Rekomendowane odpowiedzi