Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

witam ,w Audi A4 2004 mam modul komfortu 8E0 959 433 BA ,czyli oswietlenie nog,centralny ,szyby z tylu na korbke -wszystko chodzi bezblednie,szyby z przodu i szyberdach nie funkcjonuja,i teraz jest pytanie gdzie mam szukac feleru?pozdrowionka

Dodatkowe opcje uruchamiasz kodując kanał 62 w adaptacji (10) sterownika komfortu. W pierwszym poście na samym dole masz opisane jak to zrobić (najlepiej zakoduj tam wartość 255 - uruchomisz wszystkie dodatki :)).

Gdybyś mógł jeszcze sprawdzić możliwości kodowania swojego sterownika na kanale 61 (teraz masz tam zapisaną wartość 3, spróbuj zapisać 0, 1 i 2) Procedura wygląda następująco: READ -> wpisujesz wartość -> TEST -> SAVE -> READ (napisz później, które z wartości zapisały się poprawnie).

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

8E0 959 433 BP Korby tyl. Kodowanie w kanale 61 nie przyjmuje wartosci 2 ani 3.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Grzesiu - przetestuj jeszcze kodowanie kanału 61 w adaptacjach sterownika komfortu (wartości 0, 1, 2 i 3).

Opublikowano

Grzesiu - przetestuj jeszcze kodowanie kanału 61 w adaptacjach sterownika komfortu (wartości 0, 1, 2 i 3).

Na spocie skanuje wszystkie pazdziochy w okolicy :wink4: niedługo 2 sztuki amerykance :)

Opublikowano

Dzięki Bart za pomoc w ramach rewanżu przetestowałem 8E0 959 433 BA : przyjmuje wszystkie wartości :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Bart za pomoc w ramach rewanżu przetestowałem 8E0 959 433 BA : przyjmuje wszystkie wartości :)

Dzięki wielkie - zaraz dopisuję :)

Na spocie skanuje wszystkie pazdziochy w okolicy :wink4: niedługo 2 sztuki amerykance :)

Mnie do tej pory udało się dorwać 3 ;)

Opublikowano

No czyli zostało mi kupić BA. Jakie to proste :no:

Opublikowano

BD zamieni BA ? bo niby z drzewka nie wynika..

Opublikowano
  • Autor

Ułatwię Ci - miałem AS - zmieniłem na BA - działał, potem wrzuciłem BD - działa do dziś :) Jedyna różnica między BA i BD to obsługa alarmu przez ten drugi (jeśli alarmu fabryczniego nie masz, żaden problem - po prostu go nie zakodujesz).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

AK napewno obsługuje fabryczny alarm, 433MHz, elektryczne szyby z tyłu

Opublikowano
  • Autor

Dzięki - dopisane. Dałbyś radę sprawdzić jeszcze możliwości kodowania kanału 61 w adaptacjach?

Opublikowano

Dzięki - dopisane. Dałbyś radę sprawdzić jeszcze możliwości kodowania kanału 61 w adaptacjach?

Ok jak będe miał troszke czasu i jak uda mi się z nim połączyć to sprawdze.

Z tego co wyczytałem to moge go zastąpić AL lub AJ?? Czy jakiś inny też podejdzie?? Mam alarm i elektryke z tyłu

Opublikowano
  • Autor

Z tego co wyczytałem to moge go zastąpić AL lub AJ?? Czy jakiś inny też podejdzie?? Mam alarm i elektryke z tyłu

AJ to pewniak dla Twojego nadwozia. Pozostałe zastępniki dobierzesz zgodnie z listą którą masz w pierwszym poście.

Opublikowano

Nie mam możliwości kodowania kanału 61, jest tylko w kanale 62 i 63.

Opublikowano

czy to prawda ze modul AE zamienia sie na AJ co oznacza ze AE obsluguje komplet w B6?

Opublikowano
  • Autor

Nie mam możliwości kodowania kanału 61, jest tylko w kanale 62 i 63.

Kurcze trzeba by zapiąć jakiegoś wyższego VAGa - rozumiem, że sprawdzałeś 311.2 albo 409.1?

czy to prawda ze modul AE zamienia sie na AJ co oznacza ze AE obsluguje komplet w B6?

Nie. Drzewka pokazują jedynie kolejność pojawiania się poszczególnych wersji sterowników komfortu. W tym przypadku AE został ostatecznie zastąpiony przez AJ ale nie znaczy to, że oba moduły mają taką samą funkcjonalność (tak naprawdę AJ jest w pełni funkcjonalny a AE tylko częściowo - ale o tym niżej...).

AE jeszcze nie wpadł nam w ręce ale biorąc pod uwagę pewną prawidłowość wychodzi na to, że ten moduł obsługuje tylko tylne szyby w elektryce (nie ma alarmu, nie obsługuje korb i pakietu oświetlenie).

Wniosek jest oczywisty – AJ ze względu na funkcjonalność można zastosować w każdym aucie, dlatego jest zastępnikiem wszystkich modułów pierwszej generacji. Z kompatybilnością wstecz nie jest już tak kolorowo – dlatego trzeba sugerować się wykazem…

Opublikowano

Potwierdzam moduł AJ zastąpił mój stary AB.Wszystko chodzi jak marzenie.Męczyłem się z nie działającym pilotem 2 miesiące zanim nie trafiłem na Allegro na wymarzonego AJ.Są pewne delikatne problemy .Fis pokazuje na odwrót otwartcie drzwi kierowcy i pasażera z przodu.Chciąłbym pomocy w rozkodowaniu kodu 7115.Jeszcze jedno kanał 61 mam dostępny vagiem 311 kabel na USB niebieski Viaken

Opublikowano
  • Autor

Kanał 61 masz dostępny ale pytanie czy przy 311.2 da się tam zmienić kodowanie (ja nie dałem rady).

AJ możesz mieć zakodowany pod korby - możliwe, że tu jest problem. Dlatego jeśli dasz radę zmienić wartości w 61 to ustaw tam "0".

Co do kodowania 7115... wygląda na to, że AJ masz wyciągnięty z Avanta i do tego anglika ;)

4096 + 2048 + 512 + 256 + 128 + 8 + 2 + 1 = 7115

Przelicz sobie wszystko od początku i zakoduj poprawnie moduł (wykaz funkcji znajduje się na końu pierwszego posta). Dla Twojego auta proponuję 7754 i ewentualnie wg. upodobania dodać:

+4 jeśli chcesz odpalić funkcję selektywnego zamka

+16 jeśli chcesz aby zamek klapy zamykał się po przekroczeniu 5km/h

+32 jeśli chcesz blokować wszystkie zamki w drzwiach po przekroczeniu 10km/h

Pozostałe kodowania Twojego auta nie dotyczą (1, 128, 256 i 8192).