Opublikowano 17 Września 201213 l Iluminacja nie ma nic wspólnego z MK - szukałbym przy zegarach albo przy włączniku świateł.Masz uruchomione jakieś specjalne uruchamianie świateł (np. po zapłonie, Auto?) Wszystko jest fabryczne, nic nie jest dokładane. Przełącznik mam z funkcją Auto, ustawiony na 0. Przed chwilą zszedłem do auta i nadal jest podświetlone to co wymieniłem.
Opublikowano 17 Września 201213 l Autor Iluminacja nie ma nic wspólnego z MK - szukałbym przy zegarach albo przy włączniku świateł.Masz uruchomione jakieś specjalne uruchamianie świateł (np. po zapłonie, Auto?) Wszystko jest fabryczne, nic nie jest dokładane. Przełącznik mam z funkcją Auto, ustawiony na 0. Przed chwilą zszedłem do auta i nadal jest podświetlone to co wymieniłem. Gdzieś w obwodzie iluminacji jest zwarcie do +. Wyciągnij włącznik świateł, odłącz go i zobacz czy nadal pozostałe elementy są podświetlone. Przyciski szyb w drzwiach też teraz dają?
Opublikowano 17 Września 201213 l Jutro sprawdzę i wyciągnę przełącznik. Dodam jeszcze, że nie tak dawno podmieniałem przełącznik świateł na fabrycznie nowy. Miałem 8E0 941 531 B i taki sam zakupiłem. Wiec może to faktycznie on sieje.
Opublikowano 18 Września 201213 l ok. spróbuję 6738 i dam znać ---------- Post dopisany at 19:09 ---------- Poprzedni post napisany at 14:36 ---------- Sprawdziłem kanał 61 i niestety u mnie 100% jest nieaktywny. Co do kodowania zmieniłem na 6738, ale nie przyjęło mi tego. Więc na razie ustawiłem 6720 (to przyjęło). W takim razie daj 6722. niestety 6722 też nie wchodzi, zaznaczę iż nie mam alarmu
Opublikowano 18 Września 201213 l Gdzieś w obwodzie iluminacji jest zwarcie do +. Wyciągnij włącznik świateł, odłącz go i zobacz czy nadal pozostałe elementy są podświetlone. Przyciski szyb w drzwiach też teraz dają? Wyjąłem przełącznik świateł i reszta nadal się świeci. Przyciski ster. szybami nie świecą. Podświetlone pozostają: - włącznik świateł - przełącznik CH/LH - panel oświetlenia podsufitki wraz z diodami Ambiente - pokrętła regulacji kratek nawiewów - panel sterowania Webasto (klawisz MENU) - podświetlenie uchwytu na kubek - klawisz ESP O co kaman?
Opublikowano 18 Września 201213 l Autor Gdzieś w obwodzie iluminacji jest zwarcie do +. Wyciągnij włącznik świateł, odłącz go i zobacz czy nadal pozostałe elementy są podświetlone. Przyciski szyb w drzwiach też teraz dają? Wyjąłem przełącznik świateł i reszta nadal się świeci. Przyciski ster. szybami nie świecą. Podświetlone pozostają: - włącznik świateł - przełącznik CH/LH - panel oświetlenia podsufitki wraz z diodami Ambiente - pokrętła regulacji kratek nawiewów - panel sterowania Webasto (klawisz MENU) - podświetlenie uchwytu na kubek - klawisz ESP O co kaman? Tak jak napisałem - gdzieś masz zwarcie w obwodzie iluminacji. Odłączaj po kolei każdy z elementów Twojej listy (wkładając poprzedni na swoje miejsce) i patrz kiedy przestanie świecić...
Opublikowano 18 Września 201213 l Sqby - ustaw 6738.Volium - podaj wartość kodowania u Ciebie. Hej w 46 komfort mam takie wartosci wpisane: software coding 06752 workshop code 63351
Opublikowano 18 Września 201213 l Autor Sqby - ustaw 6738.Volium - podaj wartość kodowania u Ciebie. Hej w 46 komfort mam takie wartosci wpisane: software coding 06752 workshop code 63351 Spróbuj zakodować te same wartości, które podałem Squbiemu...
Opublikowano 18 Września 201213 l Wyjąłem przełącznik świateł i reszta nadal się świeci. Przyciski ster. szybami nie świecą. Podświetlone pozostają: - włącznik świateł - przełącznik CH/LH - panel oświetlenia podsufitki wraz z diodami Ambiente - pokrętła regulacji kratek nawiewów - panel sterowania Webasto (klawisz MENU) - podświetlenie uchwytu na kubek - klawisz ESP O co kaman? Pin 11 przeniesiony do 13 we włączniku? Czy MCE zgłasza jakieś błędy? Bo to akurat MCE a nie MK steruje podświetleniem. Ewentualnie sprawdź też błędy w liczniku. Możesz też na próbę odpiąć licznik Sprawdź też przełącznik CLH, odepnij go na próbę. Jeśli masz avanta to sprawdź również lampkę w bagażniku... Wiem że to brzmi durnie ale jest podłączone do tego obwodu. W CLH podświetla Ci się wybrana przełącznikiem cyferka czy tylko samo pokrętło?
Opublikowano 18 Września 201213 l czyli 06738? Tak i 06722. Właśnie próbowałem wklepać te 2 kody ale bez pozytywnych skutków nie akceptuje mi tych kodów. po wpisaniu klikam do it wchodzę ponownie w coding a tam dalej jest 06752.
Opublikowano 18 Września 201213 l czyli 06738? Tak i 06722. Właśnie próbowałem wklepać te 2 kody ale bez pozytywnych skutków nie akceptuje mi tych kodów. po wpisaniu klikam do it wchodzę ponownie w coding a tam dalej jest 06752. czyli tak jak u mnie nie przyjmuje tego kodowania A sprawdzałeś kanał 61 w adaptacji czy masz aktywny? Jak nie to sprawdź.
Opublikowano 18 Września 201213 l Autor Dziwne - tak jakby J nie obsługiwał diody alarmu w drzwiach kierowcy ---------- Post dopisany at 23:07 ---------- Poprzedni post napisany at 23:06 ---------- ...w takim razie sprawdź jeszcze czy widzisz kanał 61.
Opublikowano 18 Września 201213 l nie jestem pewien ale z tego co pamiętam to kanału 61 nie widzę, widzę kanał 62 i 63.
Opublikowano 18 Września 201213 l Dziwne - tak jakby J nie obsługiwał diody alarmu w drzwiach kierowcy ---------- Post dopisany at 23:07 ---------- Poprzedni post napisany at 23:06 ---------- ...w takim razie sprawdź jeszcze czy widzisz kanał 61. U mnie dioda raczej normalnie działa, po prostu mruga jak zamknięte nie jestem pewien ale z tego co pamiętam to kanału 61 nie widzę, widzę kanał 62 i 63. kanał 63, hmm nie pamiętam czy taka opcja u mnie istniała (ale chyba nie sprawdzałem takiej opcji)
Opublikowano 18 Września 201213 l aha rozumiem więc pewnie jest też u mnie 63. W tym tygodniu chyba się z Grzesiem będę widział, jak będzie czas to może coś popatrzymy razem w kierunku tego modułu.
Opublikowano 18 Września 201213 l Autor Coś mi się wydaje, że przyda się wymienić go na nowszy... 1-literowe to pierwsze wersje softu. Pewnie w kolejnych dodano po prostu nowe funkcjonalności.
Opublikowano 18 Września 201213 l Pin 11 przeniesiony do 13 we włączniku? Czy MCE zgłasza jakieś błędy? Bo to akurat MCE a nie MK steruje podświetleniem. Ewentualnie sprawdź też błędy w liczniku. Możesz też na próbę odpiąć licznik Sprawdź też przełącznik CLH, odepnij go na próbę. Jeśli masz avanta to sprawdź również lampkę w bagażniku... Wiem że to brzmi durnie ale jest podłączone do tego obwodu. W CLH podświetla Ci się wybrana przełącznikiem cyferka czy tylko samo pokrętło? W przełączniku CLH podświetla się tylko cyferka, ale najbardziej dałeś mi do myślenia z tą lampką w bagażniku i to może być trop - przypomniałem sobie, że nie tak dawno przestawiłem ją w pozycję WŁ bo wcześniej wyłączałem ze względu na to, że często córa się rozbudzała w foteliku kiedy lampka świeciła jej po oczach.