Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kluczyk:

Zamykanie: szyby i dach

Otwieranie: szyby

Pilot:

Do połowu otwarte tak samo.

A spróbuj otwierać szyber i jak dojedzie do końca, to przytrzymaj go jeszcze z 5 sekund. Potem zamknij i zobacz czy zadziała...

Nic zero reakcji szyberdachu nie otwiera się niczym....

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 781,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
Kluczyk:

Pilot:

Do połowu otwarte tak samo.

A spróbuj otwierać szyber i jak dojedzie do końca, to przytrzymaj go jeszcze z 5 sekund. Potem zamknij i zobacz czy zadziała...

Nic zero reakcji szyberdachu nie otwiera się niczym....

To teraz próbowałbym z podmianką MK.

Opublikowano

Siema

Moduł,końcówka Ah coś więcej uciagnie niż w rozpisce od Bartka?? Bartek mówił ze jest szansa ze składane lusterka a czy coś wiecej??

Opublikowano

Mam takie pytanie. Kupilem do siebie wiazke od 2002r z modulem 8E0 959 433 AJ – fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby) - wiazka ma wszystko oprocz navi wiec bogata bo swiatla nie swiatla, alarmy, pamiec foteli, itd.... U siebie mam wiazke z modulem AR. Podmieniam wiazke i do wiazek daje wszystkei moje modul czyli MCE bo mam najbogatszy oraz chce dac Modul komfortu BC. Czy bede mial jakies problemy z kodowaniem tego wszystkeigo do kupy? Zamki drzwi mam na tyle od b7 a przod b6 2003r.

Czy moduly z b7 drzwiowe na tyl pdejda od b7 do b6?

Opublikowano
  • Autor
Siema

Moduł,końcówka Ah coś więcej uciagnie niż w rozpisce od Bartka?? Bartek mówił ze jest szansa ze składane lusterka a czy coś wiecej??

AH to moduł HIGH a więc obsłuży zarówno pamięć jak i składanie lusterek.

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ----------

Mam takie pytanie. Kupilem do siebie wiazke od 2002r z modulem 8E0 959 433 AJ – fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu (lub korby) - wiazka ma wszystko oprocz navi wiec bogata bo swiatla nie swiatla, alarmy, pamiec foteli, itd.... U siebie mam wiazke z modulem AR. Podmieniam wiazke i do wiazek daje wszystkei moje modul czyli MCE bo mam najbogatszy oraz chce dac Modul komfortu BC. Czy bede mial jakies problemy z kodowaniem tego wszystkeigo do kupy? Zamki drzwi mam na tyle od b7 a przod b6 2003r.

Czy moduly z b7 drzwiowe na tyl pdejda od b7 do b6?

Moduł AJ nie będzie się komunikował z Twoimi pilotami (nie będzie działać zdalnie sterowane centralnego zamka). AR powinieneś zmienić na BC lub BD. Sterowniki z B7 będą działać w B6.

Opublikowano

Dzięki Bart-S :hi:

Opublikowano

Znaczy ja mam wiazke od AJ a modul mam BC. Chodzi mi czy piny sie zgadzaja i czy wsyztsko zatrybi pod takim zestawieniem.

Opublikowano
  • Autor
Znaczy ja mam wiazke od AJ a modul mam BC. Chodzi mi czy piny sie zgadzaja i czy wsyztsko zatrybi pod takim zestawieniem.

Będzie OK.

Opublikowano

OK, dziki zabieram sie za podmianke wiazek i modulow i zobacyzmy co z tego wyjdzie. Jescze jedno pytanie. 1 zamke drzwiowy mam od b6 2003r a 3 od b7 bedzie problem z kodowaniem i centralnym?

Opublikowano
  • Autor
OK, dziki zabieram sie za podmianke wiazek i modulow i zobacyzmy co z tego wyjdzie. Jescze jedno pytanie. 1 zamke drzwiowy mam od b6 2003r a 3 od b7 bedzie problem z kodowaniem i centralnym?

Z tego co pamiętam sygnały są podłączone identycznie.

Opublikowano

Jescze jedno co trzeba zrobic zeby wpasowac klimatornik z b7?

Opublikowano
  • Autor
Jescze jedno co trzeba zrobic zeby wpasowac klimatornik z b7?

Zainstalować dodatkowy przekaźnik - w dziale warsztat masz DIY wrclaguny na ten temat.

---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ----------

Podaj mi na PW VIN Twojego auta.

Opublikowano

VIN Ci cos da? Bo ja wywalilem prakktycznie wsyztsko - cala instalacja elektryczna bedzie nowa od innego auta. Wiazke mam od 3.0 l w sumie biogata, nie miala tylko navi a tak to prkatycznie wsyztsko.

Opublikowano
  • Autor
VIN Ci cos da? Bo ja wywalilem prakktycznie wsyztsko - cala instalacja elektryczna bedzie nowa od innego auta. Wiazke mam od 3.0 l w sumie biogata, nie miala tylko navi a tak to prkatycznie wsyztsko.

Robi się OT - przenosimy się z tą dyskusją na PW.

Opublikowano

Mam u siebie AS - BC podejdzie?

Chcialbym dolozyc alarm i podswietlenie - kodowanie wystarczy przerzucic z AS i dolozyc to co bede montowal czy wszystko trzeba od nowa? :hi:

Opublikowano
Mam u siebie AS - BC podejdzie?

Chcialbym dolozyc alarm i podswietlenie - kodowanie wystarczy przerzucic z AS i dolozyc to co bede montowal czy wszystko trzeba od nowa? :hi:

podejdze :wink: przekładasz kodujesz klucze a potem sukcesywnie to co dołożysz dokodujesz :naughty: najlepiej na początku spisz kodowanie ze starego modułu i zapisz w nowym a potem dokładaj i dokładaj:naughty:

przy okazji chciałem obalić mit : moduł komfortu LOW obsłuży składanie luster :decayed:

Opublikowano

Panowie gniazdo numer 2 w komfoircie od czego jest? BRak mam wtyczki i wiazki w glownej wiazce wlasnie od gnaizda numer 2.

gnaizda 1,3,4,5 obsadzone natomiast 2 luzna... Od czego ona jest?

Opublikowano
Panowie gniazdo numer 2 w komfoircie od czego jest? BRak mam wtyczki i wiazki w glownej wiazce wlasnie od gnaizda numer 2.

gnaizda 1,3,4,5 obsadzone natomiast 2 luzna... Od czego ona jest?

pakiet oświetlenie nóg:naughty:

Opublikowano

tylko od tego? Czy do czegos jeszcze? Bo ja np nie mialem oswietlenia nog w swoim a do modulu komfortu normlanie idzie ta wtyczka.

Opublikowano

bo masz tylne szyby w korbach , a ta kość przy korbach steruje zamikiekm i światłem tapicerki drzwi:wink: