Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak tylko ja nie mam alarmu fabrycznego...jest pilot fabryczny przednie szyby i szyberdach elektryczne i otwierane z pilota plus błysk kierunkami...więc nijak mi todo mojego nie pasuje...i stąd problem...jeśli chodzi o włączenie dodatkowych rzeczy to czaję ale niewiem co mam teraz zakodowane!

A i jest pakiet pełnego oświetlenia wszystko klamki popielniczki nawiewy nogi drzwi....

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 781,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To moze zle zakodowany. Pododawaj te opcje co chcesz zeby byly i zsumuj i zakoduj na nowo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
Tak tylko ja nie mam alarmu fabrycznego...jest pilot fabryczny przednie szyby i szyberdach elektryczne i otwierane z pilota plus błysk kierunkami...więc nijak mi todo mojego nie pasuje...i stąd problem...jeśli chodzi o włączenie dodatkowych rzeczy to czaję ale niewiem co mam teraz zakodowane!

A i jest pakiet pełnego oświetlenia wszystko klamki popielniczki nawiewy nogi drzwi....

MK bardzo często jest nieprawidłowo zakodowany - nie ma to większego wpływu na jego pracę. Po prostu zakoduj go zgodnie z wyposażeniem i ustawieniami, które chcesz mieć.

Opublikowano

Błędów brak i wymieniany też nie był...więc pewnie jest tak jak pisze Bart-S więc zakoduję na nowo...bo szyberdach ani drgnie z klucza czy pilota.A szyby śmigają ok...

Opublikowano
  • Autor
Błędów brak i wymieniany też nie był...więc pewnie jest tak jak pisze Bart-S więc zakoduję na nowo...bo szyberdach ani drgnie z klucza czy pilota.A szyby śmigają ok...

Wbij wartość 255 na kanale 62 w adaptacjach.

Opublikowano

Nic kodowanie nie zmieniło i nic nie pomogło mam ciągle błąd 1330...

Opublikowano
  • Autor
Nic kodowanie nie zmieniło i nic nie pomogło mam ciągle błąd 1330...

O błędzie nic nie pisałeś wcześniej - wklej cały log.

Opublikowano

No sorry...myślałem że po skasowaniu jak kupiłem wóz już go nie ma a widocznie jest od początku...Zastanawiam się teraz czy to nie aby przez "cudowny" włącznik który goście zrobili jako odcięcie zapłonu...

Niewiem czy to to ten "cały log":

vag3.11

Control Module Part Number: 8E0 959 433 BA

Component and/or Version: Komfortgerát TA7 1310

Software Coding: 06752

Work Shop Code: WSC 63351

Additional Info: 8E1959801B Tőrsteuer.FS BRM 0002

Additional Info: 8E1959802B Tőrsteuer.BF BRM 0002

1 Fault Found:

01330 - Central Control Module for Central Convenience (J393)

37-00 - Faulty

Opublikowano
  • Autor

Faulty nie daje żadnej konkretnej informacji - ew. sam moduł może być walnięty.

Opublikowano

No to możliwe :( bo kodowanie ani adaptacja nie zmienia nic...

---------- Post dopisany 31-12-2012 at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany 30-12-2012 at 10:47 ----------

+32 – blokada zamków wszystkich drzwi po przekroczeniu 10km/h (zamki zostają otwarte dopiero po wyjęciu kluczyka z zapłonu, bądź przez manualne otworzenie drzwi przy pomocy przycisków zamka centralnego w tapicerce drzwi kierowcy)

+64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota)

+512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami

+2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi)

+4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu

=06752 wszytko przyjęło ale nie działa ostatnia opcja może przez to że nie mam alarmu? :( kodowanie w adaptacji 255 działa wszystko oprócz otwierania szyberdachu kluczem i pilotem można tylko go zamykać....

No i błąd ciągle jest mimo kasowania niezależnie od kodowania:

37-00 - Faulty

Opublikowano
  • Autor

=06752 wszytko przyjęło ale nie działa ostatnia opcja może przez to że nie mam alarmu? :( kodowanie w adaptacji 255 działa wszystko oprócz otwierania szyberdachu kluczem i pilotem można tylko go zamykać....

Jeszcze raz - można zamknąć szyber z kluczyka ale nie można go otworzyć?

Opublikowano

Bart-S dokładnie tak....chyba że nie umiem...jak to się robi?Dłużej trzymam otwieranie zamka centralnego z tego co pamiętam ze pierwszej B5

Ale może to jakiś problem z szyberdachem bo czasem jak otwieram "po kawałku" to jak wrócę pokrętłem na pozycję "zero" to nieraz nie chce się zamknąć i muszę przekręcić na max otwarcie i znowu wrócić na "zero" wtedy zamyka szyberdach.

Opublikowano

8E0 959 433 CL ja mam taki moduł i chciałem dołożyć składane lusterka i nie wiem czy obsłuży ma ktoś taki?

Opublikowano
No to możliwe :( bo kodowanie ani adaptacja nie zmienia nic...

---------- Post dopisany 31-12-2012 at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany 30-12-2012 at 10:47 ----------

+32 – blokada zamków wszystkich drzwi po przekroczeniu 10km/h (zamki zostają otwarte dopiero po wyjęciu kluczyka z zapłonu, bądź przez manualne otworzenie drzwi przy pomocy przycisków zamka centralnego w tapicerce drzwi kierowcy)

+64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota)

+512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami

+2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi)

+4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu

No i błąd ciągle jest mimo kasowania niezależnie od kodowania:

37-00 - Faulty

A jak zamykasz szyber pilotem/kluczykiem w zamku to też nie do końca go zamyka czy działa normalnie?

Opublikowano
  • Autor
Bart-S dokładnie tak....chyba że nie umiem...jak to się robi?Dłużej trzymam otwieranie zamka centralnego z tego co pamiętam ze pierwszej B5

Ale może to jakiś problem z szyberdachem bo czasem jak otwieram "po kawałku" to jak wrócę pokrętłem na pozycję "zero" to nieraz nie chce się zamknąć i muszę przekręcić na max otwarcie i znowu wrócić na "zero" wtedy zamyka szyberdach.

Aby otworzyć/zamknąć szyby i szyber z pilota trzeba dłużej trzymać przycisk otwierania lub zamykania. Jak zauważyłeś nie można tego rozdzielić i przy danej funkcji reagują zarówno szyby jak i szyber. Spróbuj go otworzyć do połowy i wtedy sprawdzić reakcję na zamykanie i otwieranie.

---------- Post dopisany at 00:15 ---------- Poprzedni post napisany at 00:14 ----------

8E0 959 433 CL ja mam taki moduł i chciałem dołożyć składane lusterka i nie wiem czy obsłuży ma ktoś taki?

Tego modułu nie mamy opisanego - z moich wyliczeń wynika, że jest to wariant 433MHz obsługujący tył tylko w elektryce. Jeśli masz dostęp do interfejsu - spróbuj zbadać możliwości kodowania kanału 61 w adaptacjach MK.

Opublikowano

Kluczyk:

Zamykanie: szyby i dach

Otwieranie: szyby

Pilot:

Do połowu otwarte tak samo.

Opublikowano
  • Autor
Kluczyk:

Pilot:

Do połowu otwarte tak samo.

A spróbuj otwierać szyber i jak dojedzie do końca, to przytrzymaj go jeszcze z 5 sekund. Potem zamknij i zobacz czy zadziała...

Opublikowano

Panowie ma może ktoś opis pinów z mk

:hi: