Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z kodowaniem głównym MK to jest tak, że cuda tam się znajdują... Po prostu olej to i zakoduj go sobie całkowicie od nowa sumując wszystkie wybrane przez Ciebie opcje. No i nie ma czegoś takiego jak wartość startowa :wink: Pamiętać należy jedynie o tym, że "Europejczyk" powinien zawsze mieć ujęte w kodowaniu 4096...

spoko spoko, tylko własnie po sumowaniu od zera nie akceptuje kodu :) i przyjąłem jednak taktyke odejmowania lub dodawania do sumy bazowej 06976 i działa wszystko jak należy, zarówno z dodawaniem funkcji jak i odejmowaniem, wiec nie bede kombinował więcej i zaakceptuje to jak jest.

co do kodowania na kanale 62 to spokojnie moge kombinowac od 0 do 255 :)

---

wracam jeszcze do pytania o alarm, czy ktos moze fabryczny montował do autka?

• Odpowiedzi 2.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Montowaliśmy ale z uwagi na to, że jest to zabezpieczenie - nie udostępniamy tych danych publicznie.

Opublikowano

Grzesiek ile masz teraz na 62

a ile na coding

Opublikowano
Montowaliśmy ale z uwagi na to, że jest to zabezpieczenie - nie udostępniamy tych danych publicznie.

nie no spoko, nie chodzi mi o zawiłości techniczne, ja mam w tej chwili dosyć solidnie zabezpieczone autko, ciekawy jestem kosztów tej operacji i czy trzebaby to robić z nowych podzespołów, czy trzebaby wertować aledrogo od rana do nocy :(

Grzesiek ile masz teraz na 62

a ile na coding

na kanale 62 mam 255

kodowanie juz nie pamietam bo co tam dodawałem ostatnio

jutro może napisze ile bo musze i tak sie podłączyć po coś innego :)

niestety domykanie znowu mi przepadło :( ale to pewnie dlatego, że aku mi zdechło, podłączałem TV, tunerek po stacyjce ale unloker myslałem, że mało ciągnie i będzie git :) niestety rano z kablami musiałem poginac i dodrugiego wczepiać się :))))

no i domykanie wcięło :)

Opublikowano

Po odłączeniu aku zaadaptuj klucze a później silniczki szyb (zamykając i otwierając szyby tym samym przytrzymując przycisk kilka sekund po osiągnięciu skrajnych pozycji).

Opublikowano
Po odłączeniu aku zaadaptuj klucze a później silniczki szyb (zamykając i otwierając szyby tym samym przytrzymując przycisk kilka sekund po osiągnięciu skrajnych pozycji).

przerabialem to i spoko juz zrobione :) wiem gdzie blad popelnilem, nie wiem dlaczego ale jak tak dodawalem to dodalem do swojej liczby 7k z kawalkiem jeszcze raz 2048 hmmm i wychodzi na to ze dodanie tej cyfry kiedy domykanie juz bylo najzwyczajniej w swiecie domykanie to wylacza :) t zn. robi to i juz. Dziala mi domykanie wszystkiego i drzwi i szyberdachu, niestety otwiera tylko drzwi, szyberka nie rusza, mam 255 na k62. domkniecie jego dziala, otwieranie nie, gdzie lezy problemik, czy po prostu to nie dziala i juz? nie jest to cos o co bym walczyl przy autku ot taka zagwostka.

Czy kolega z forum Bartek mogl mi uzyczyc jakiejs pomocy w zalozeniu zabezpieczenia ori :) Byloby super z checia bym zalozyl.

Opublikowano

ok mam nowy moduł i zabralem sie za wymiane i ...

stoje w miejscu tzn rozebrałem kilka rzeczy

IMG20130413_001.jpg

IMG20130413_002.jpg

i co dalej, dzisiaj 13 i wole nie połamać podłogi :wink:

wyciagac dywanik przy pedale gazu i tunelu śr.

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano
ok mam nowy moduł i zabralem sie za wymiane i ...

stoje w miejscu tzn rozebrałem kilka rzeczy

http://s21.postimg.org/xx1q4a8j7/IMG20130413_001.jpg

http://s21.postimg.org/uepq7w7n7/IMG20130413_002.jpg

i co dalej, dzisiaj 13 i wole nie połamać podłogi :wink:

wyciagac dywanik przy pedale gazu i tunelu śr.

z góry dzięki za pomoc

zawiń dywan do góry i zobaczysz puszke a w niej MK:decayed:

Opublikowano

domin puszke już widze tylko dywan trzyma mi fotel tzn. prowadnica a z drugiej strony trzyma sie przy pedałach

IMG20130413_001.jpg

Opublikowano
domin puszke już widze tylko dywan trzyma mi fotel tzn. prowadnica a z drugiej strony trzyma sie przy pedałach

http://s21.postimg.org/4fmqm1twz/IMG20130413_001.jpg

podnieś go do góry , wsadz jakąś banke między dywan a próg i wyciągniesz puche z MK:wink:

Opublikowano

Fotel odkręć i odchyl tak aby zatrzymał się na kanapie. Dywan przełóż pod pedałami - możesz coś podłożyć tak jak sugeruje Dominik ale i bez tego da radę go wytargać.

Opublikowano

ok jutro już bede walczyć

Opublikowano

Bart-S

Moduł

8E0 959 433 CL - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu

Opublikowano
Bart-S

Moduł

8E0 959 433 CL - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu

Dzięki Marku - dopisuję (zgadza się z konwencją "drzewka").

Opublikowano

dzis od rana zabrałem sie za wymiane i posżło o wiele lepiej niz wczoraj

ogółem pracy razem z kodowaniem i adaptacja zajeło mi z 1h

z wcześniejszych postó wynika ze miałem zamontowany moduł z b7 8E0 959 433 BP

po powrocie do 8E0 959 433 BD wszytsko działa bez problemu

wkodowanie kluczy również

wynika z tego że moduły z b7 działają w b6 po 2002r.

moduł jaki miałem wstawinony jest z 08/2005

jest to jakaś wskazówka dla pozostałych

Bart-S dzieki za pomoc i jesli to możliwe można posprzatać do kosza częsc moich postów żeby nie śmiecić watku

Pozdr

Opublikowano

dzis od rana zabrałem sie za wymiane i posżło o wiele lepiej niz wczoraj

ogółem pracy razem z kodowaniem i adaptacja zajeło mi z 1h

z wcześniejszych postó wynika ze miałem zamontowany moduł z b7 8E0 959 433 BP

po powrocie do 8E0 959 433 BD wszytsko działa bez problemu

wkodowanie kluczy również

wynika z tego że moduły z b7 działają w b6 po 2002r.

moduł jaki miałem wstawinony jest z 08/2005

jest to jakaś wskazówka dla pozostałych

Bart-S dzieki za pomoc i jesli to możliwe można posprzatać do kosza częsc moich postów żeby nie śmiecić watku

Pozdr

Wszystko się przyda - zostawiam :wink:

Opublikowano

Widzę że nikt nie wypowiedział się na temat modułu N. Ja taki posiadam 433MHz pełny pakiet oświetlenia, korby z tyłu i brak alarmu

Opublikowano
Widzę że nikt nie wypowiedział się na temat modułu N. Ja taki posiadam 433MHz pełny pakiet oświetlenia, korby z tyłu i brak alarmu

Dzięki - moduł N najprawdopodobniej obsługuje też alarm ale dopóki nie znajdziemy nikogo, kto posiada taką konfigurację nie ujmę tego w opisie.

Opublikowano

Ciężko będzie się dowiedzieć coś na na temat N bo chyba mało ich wychodziło. Mi ten zaczyna szwankować i rozglądam się za takim

Opublikowano
Ciężko będzie się dowiedzieć coś na na temat N bo chyba mało ich wychodziło. Mi ten zaczyna szwankować i rozglądam się za takim

AM, AG lub AJ będą pasować jeśli chcesz mieć tą samą funkcjonalność. Jeśli nie interesuje Cię dołożenie fabrycznego alarmu możesz spokojnie brać coś z listy pod swój cfg.