Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l Aha a przy progu co muszę demontować ten plastik kolo klamki maski i tutaj próg wzdłuż drzwi...? One są na klik czy jak ?I jak demontuje się fotel ? Pewnie wtyczki wszystkie trzeba od fotela odpiąć...
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l Demontujesz plastiki szyn przednie trzymają się na kołkach, tylne na kołkach i torx, nastepnie cztery torxy na szynach (przód/tył) Odchylasz fotel w tył i masz na podłodze czarny plastik jego zciagasz i masz dostep do wtyczek listwy progowe trzymają się na zatrzaskach aby zdemontować próg musisz zaciągnąć osłonę bezpieczników i po kolei zciagasz pierw małą listwe, nastepnie próg Wtyczki wypinasz w podłodze
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l Wystarczy troszke poszukac i znajdziesz opis demontazu fotela ,listew a nawet KOMFORTU . http://a4-klub.pl/index.php?/topic/75237-all-b6b7-instalacja-modulu-pamieci-ustawien-fotela-kierowcy-i-lusterek/?p=1217834#entry1217834 Teraz można brać się za podłogę – po podniesieniu przydaje się coś do zablokowania wykładziny tak aby nie przeszkadzała zbytnio przy manipulowaniu w strefie podłogi. Baniak na płyn do spryskiwaczy w moim przypadku spisał się idealnie
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l Grzegorz a możesz pomóc z moim pytaniem które piny są do centralnego zamka?
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l wpisz w SZUKAJCE PINY KOMFORTU http://a4-klub.pl/index.php?/topic/79296-lista-modulow-komfortu-z-opisem-funkcji/?view=findpost&p=1669001
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l A jeśli nie miałem fabrycznego alarmu i zakupiłem moduł z alarmem to myślicie że normalnie wtyczka przy komforcie zasilajaca alarm bedzie czy trzeba bedzie coś dorabiać ?
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l A jeśli nie miałem fabrycznego alarmu i zakupiłem moduł z alarmem to myślicie że normalnie wtyczka przy komforcie zasilajaca alarm bedzie czy trzeba bedzie coś dorabiać ? Tak trzeba zrobic instalacje od KOMFORTU do czujników i syreny
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l O cholerka ale się wpakowałem Myślałem że z komfortu są już kable i idą do klaksonu i on działa jak syrena. Wiec trzeba inną syrenę czy to jest własśnie klakson to o czym piszesz ? Tylko jak się podpiąć do tej syreny I z którego pina prowadzić kabel w komforcie...? A moze ktoś mi jeszcze rozkodawać co ja mam zaprogramowane obecnie w komforcie bo szczerze próbowałem ale nie wychodzi mi... Alarmu brak. Kodowanie: 07024 To co udało mi się samemu: 4096+2048+512+64+16+32+2 = 6770 I czy wie ktoś jakie styki są potrzebne do złacza 32 piny w drzwiach kierrowcy aby dokładac kabelki ze stykiem ? Chciałem się zaopatrzyć aby jak będe miał rozebrana tapicerke to już tylko podłaczyć a nie jeździć do sklepu.
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l do złącza drzwi ze słupkiem potrzebujesz tych http://allegro.pl/pin-zenski-konektor-000979009e-000-979-009-e-2szt-i4479567105.html http://allegro.pl/pin-meski-konektor-000979012e-000-979-012-e-i4479572750.html
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l Ale drzwi ze słupkiem ? Tzn gdzie te piny idą ? Wiem że potrzebuję piny do złacza 32pinowego w silniczek na drzwiach. Tam się wpinam np z kabelkami od lampek i przyciskami alarmu oraz np podświetlanych klamek. A czy od słupka do silniczka też muszę prowadzić kable przez tunel miedzy drzwiami a dłukiem( tą gumę harmonijkę )? Bo nie wiem za bardzo gdzie te piny co wskazałeś.
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l złącze 32 pinowe piny 000 979 009 http://allegro.pl/pin-zenski-konektor-000979009e-000-979-009-e-2szt-i4479567105.html wcześniejsze piny są potrzebne jeżeli chcesz ciągnąć kable ze środka auta do drzwi
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l Ale ze środka auta ? Co masz na mysli ? Czyli kostki w lewym słupku łaczące nadwozie z drzwiami ? I sa tam inne też kostki... O tym mówisz ?
Opublikowano 8 Sierpnia 201412 l piny do kostki łączącej drzwi z budą tam jest jedna kostka(pod guma jak drzwi otworzysz)
Opublikowano 11 Sierpnia 201411 l Ale to jak nie mając alarmu fabrycznie chcę go dołożyć to: 1. Dokładam moduł komfort z alarmem 2. Dokładam ewentualnie czujnik ruchu w lampke podsufitki. I do niego muszę pociągnąc wiązke do kosktki w lewym słypku czyli chyba tam przy otwarciu maski. Tylko czy z kostki już będą szły przewody do modułu komfort ? 3. Ewentualnie dołożyć przyciski alarmu na drzwi. I do niego podłaczyć wiązke do 32 pinowego złacza w silniczku szyb. Ale czy z silniczka jeszcze muszę kłaść przewody przez tunel miedzy drzwiami i karoserią a następnie do modułu komfort ? Czy tam już jest to wykonane ? 4. Założyć syrene alarmową wraz z wiązką z modułu komfort. Tylko gdzie jest mocowana syrena alarmowa ? 5. Aktywować przez zakodowanie alarmu w module komfort Witam Mam do was prośbę... Mam schematy z Elsa i czasem nie wiem co oznacza i gdzie jest przyłączony kabel z oznaczeniem jak zaznaczonym w kółko. Jak najade i klikne w to oznaczenie to otwiera mi schemat drugi i na zielono jest linia podswietlona. Jak na tym drugim schamcie znow kliknę w cyferki zaznaczone w kółko znow przenosi mnie do poprzedniego schamtu. Ale nie mam pojęcia gdzie dołacza się ten kabel....? Proszę o pomoc. Sprawa pilna. A czy ktoś wie co ma w opcjach taki moduł :8E0 959 433 CQ Bo zamówiłem inny ale sprzedawca z allegro mnie wykiwał i nie wysłał a teraz oddał mi kase i mowi ze nie ma już tego towaru. Baran... I znalazłem taki ale nigdzie nie mogę znaleźć co on ma w opcjach...Spraw pilna. Znalazłem gdzieś na necie taki wpis: Address 46: Central Conv. Labels: 8E0-959-433-MAX.lblPart No: 8E0 959 433 CQComponent: Komfortgerát T3B 4336 Coding: 07915Shop #: WSC 06325 VCID: 820B0BF98EA5390E0D3-4B02Subsystem 1 - Part No: 8E2959802FComponent: Tõrsteuer.FS BRM 0606 Subsystem 2 - Part No: 8E2959801FComponent: Tõrsteuer.BF BRM 0606 Subsystem 3 - Part No: 8E0959801EComponent: Tõrsteuer.HL BRM 0606 Subsystem 4 - Part No: 8E0959802EComponent: Tõrsteuer.HR BRM 0606 No fault code found. Czyli moduł z końcówką CQ i ma kodowanie nieparzyste czy to znaczy że ma w sobie alarm ? Bo tylko alarm w kodowaniu ma +1 czyli dodanie cyfry nieparzystej.... ? A jeśli ma alrm chyba to z alarmem jak widzę chyba zawsze jest pakiet oświetlenia na nogi. Nie było opcji że alarm był a nie było oświetlenia na nogi.... Proszę o pomoc.
Opublikowano 12 Sierpnia 201411 l Dołożyć musisz trzy kable do bagażnika do syrenki oraz kolejne do czujki w lampce. Te idą od MK. Dodatkowo dołożyć musisz wiązkę wewnątrz drzwi od sterownika (z silniczkiem) do przycisków alarmu. Dalej, miedzy słupkiem a drzwiami już nie trzeba. Do tego kodowanie. Nie koduj czjników zbicia szyb bocznych tył bo ich nie masz. Schematy ELSY są bardzo czytelne. Posiedź, porozkminiaj a rozjaśni Ci się. O alarmach nie piszamy tutaj zbyt wiele dla samej zasady.
Opublikowano 12 Sierpnia 201411 l Zamieszcza dekoder modułu komfort. Dekoder został przerobiony z audi A6 na nasze Audi A4 (8E) jak również Seat Exeo (3R1). Z potrzeby dla siebie przerobiłem i udostępniam wszystkim http://www.hypermail.pl/gargoyle/dekoder46/dekoder46.html Edytowane 12 Sierpnia 201411 l przez PiterEL
Opublikowano 14 Sierpnia 201411 l Witam, Mam pewien kłopot z moim MK.... mam moduł 8E0 959 433 AE ostatnio postanowilem go kodowac... no i zrobilem bład ze nie zapisalem poprzedniej wartości kodowania... teraz chcąc kodować go jak w pierwszym poście ale nie przyjmuje mi tych kodów... może ktoś ma zapisana fabryczną wartość tego modułu dla avanta?
Opublikowano 14 Sierpnia 201411 l Staraj sie kodować może etapami. Np najpierw coś potem dodaj znów coś i zobaczysz czego nie przyjmie Ci...