Opublikowano 28 Września 201411 l Tylko nie wiem czy kiedys nie czytalem ze jak uszkodzony jest w drzwiach kierowcy to sa cyrki. Ale pewny nie jestem dlatego niech jeszcze inni sie wypowiedza :-)
Opublikowano 4 Października 201411 l Witam ponownie, sprawdziłem połączenia w lampce-nad lustrem, napięcie tam nie dochodzi, czyli wygląda na to że padł MK.
Opublikowano 5 Października 201411 l Koledzy proszę o pomoc. Mam B7 2008 1.9TDI Moduł 8E0 920 932 Którego na liście niema. Proszę o wyjaśnienie.
Opublikowano 5 Października 201411 l Koledzy proszę o pomoc. Mam B7 2008 1.9TDI Moduł 8E0 920 932 Którego na liście niema. Proszę o wyjaśnienie. ten numer co podałes to jest licznik
Opublikowano 5 Października 201411 l Witam ponownie, sprawdziłem połączenia w lampce-nad lustrem, napięcie tam nie dochodzi, czyli wygląda na to że padł MK. z opisu Bartka na pierwszej stronie wynika: Co do funkcji poszczególnych gniazd… Konektror I (czarny, 12-pin) odpowiada za zasilanie modułu komfortu oraz wbudowanej w niego centralki alarmu. Jest tu też podłączone sterowanie zamkiem klapki wlewu paliwa, zasilanie lampki podsufitki i przestrzeni bagażowej, sygnał aktywujący syrenę oraz czujnika pochylenia pojazdu. Konektor II (czarny, 16-pin) – tutaj mamy sterowanie zamkami w tylnych drzwiach w przypadku korb oraz zasilanie lampek pakietu oświetlenie. Konektor III (czarny, 12-pin) – sygnały sterujące do silnika szyberdachu, włącznika światła wstecznego, sterownika airbag oraz hamulca ręcznego Konektor IV (czerwony, 20-pin) – sterowanie centralnym zamkiem z tylnego wyłącznika (niektóre auta – przede wszystkim US, mają taki prztyczek pod tylną popielniczką), czujniki zbicia tylnych szyb w Avancie, sterowanie zamkami tylnych drzwi w przypadku korb, sygnał z czujnika kontroli wnętrza, zabezpieczenie antykradzieżowe dla radia/RNS-E (tzw DWA), sterowanie zamkiem maski szukaj zaraz przy module czy zasilanie wychodzi, moze gubi zasilanie gdzies po drodze?
Opublikowano 6 Października 201411 l Koledzy proszę o pomoc. Mam B7 2008 1.9TDI Moduł 8E0 920 932 Którego na liście niema. Proszę o wyjaśnienie. ten numer co podałes to jest licznik To chyba coś namieszałem, takie foto zobaczyłem na VCDS'ie A gdzie znajdę wątek na forum o modułach do B7
Opublikowano 16 Października 201411 l cześć, mam pytanie moduł komfortu: 8E0 959 433 CQ - wie ktoś czy obsługuje elektryczne składanie lusterek? w etce online napisało, że nie produkowany i zamieniony na chyba: 8E0 959 433 CR, ale nie wiem czy mają taką sama funkcjonalność. mam 4x elektryczne szyby, podgrzewane lusterka, fabryczny alarm, a chciałbym zrobić składane lusterka i nie wiem czy muszę moduł wymieniać. Chciałbym też zrobić pakiet światło czy ten moduł obsłuży? Nigdzie kompletnie nie znalazlem info o tym.
Opublikowano 16 Października 201411 l Przeciez w piewszym poscie masz całe info : modułu KOMFORTU nie musisz wymieniać 8E0 959 433 CQ - fabryczny alarm, 433MHz, pakiet oświetlenie przestrzeni nóg, elektryczne szyby z tyłu.
Opublikowano 16 Października 201411 l Fakt - głupek nawet dziś sprawdzałem pierwszy post :/ sorrki za dubel. A problem mam bo sterowniki w drzwiach nie dają prądu do pakietu światło i nie wiem czemu, sprawdzr jeszcze z raz kodowanie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 16 Października 201411 l Bo sterowniki tez chyba musza byc konkretne modele bo one sa odpowiedzialne za lusterka i pewnie tez pakiet swiatlo
Opublikowano 16 Października 201411 l Dzięki za info, sprawdze jakie mam Komp pokazał mi, że silniczki w module 46 mam: Przód: 8e1959801h Tył: 8e0959801e One nie obsługują o ile się orientuje skladanych lusterek (grzanie mam), ale czy to znaczy, że pakietu światło też nie obsługują? Edytowane 16 Października 201411 l przez DarkMind
Opublikowano 16 Października 201411 l W VCDS we:jdz w numer 46 modul komfort. O znalazłem 8E0 959 433 CQ Tylko nie widzę go na liście wymienionych. Mam tylko szyby x4 w elektryce. Coś można dowiedzieć się więcej na temat tego modułu? Chciałbym składane lusterka zamontować. Tylko jakie na ile pinów?
Opublikowano 16 Października 201411 l Za skladane lusterka odpowiadaja sterowniki w drzwiach Sterowniki drzwi które obsługują sterowanie to:8E1 959 801 / 8028E1 959 801E / 802E8E1 959 801F / 802F8E1 959 801G / 802G Pozostałe modele (B, H) nie współpracują - ich gniazda nie posiadają wszystkich wymaganych pinów... Jeśli chodzi o wybór prawidłowych lusterek – najpewniej jest sprawdzić wiązkę lusterka. Pełna opcja (sterowanie, grzanie, składanie, fotochrom i pamięć) posiada 14 przewodów (kostka ma 16-pin). Za pamięć odpowiadają piny 13 (biało/żółty), 14 (niebiesko/czerwony), 15 (szaro/żółty), 16 (szaro/biały). Nie sugerujcie się samym składaniem – ta opcja nie zawsze występowała w parze z pamięcią.
Opublikowano 16 Października 201411 l W VCDS we:jdz w numer 46 modul komfort.O znalazłem 8E0 959 433 CQTylko nie widzę go na liście wymienionych. Mam tylko szyby x4 w elektryce. Coś można dowiedzieć się więcej na temat tego modułu? Chciałbym składane lusterka zamontować. Tylko jakie na ile pinów? Masz ten sam moduł co ja, jest opisany w tym temacie w pierwszym poście. W liście modułów do b7 przedostatni. Wrclaguna, czy te sterowniki /silniczki w drzwiach w jakiś sposób mogą odpowiadać za pakiet światła? Tzn skoto moje nie obsługują lusterek to czy również nie oświetlenia? Jest jakaś zależność? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 16 Października 201411 l Witam, zakupiłem MK nr 8E0959433BC ponieważ mój okazał się być uszkodzony i nie zawsze działały kluczyki, centralny zamek. Mechanik wymienił moduł ale kluczyki nie działają. Pewnie chodzi o kwestię zaadoptowania kluczyków/centralnego do danego modułu. Czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć jak to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam, Mariusz.